Jak oznámit, že svatba bude jen za přítomnosti svědků?

Profilova fotka
Ahoj všem. Chceme rozeslat svatební oznámení a oznámit všem těm , které máme rádi, že se budeme brát, ale problém je ten, že svatba z mnoha a mnoha různých důvodů bude pouze za přítomnosti svědků. Jak to vyřešit? Děkuji za všechny případné názory.
Odpovědět
Profilova fotka
apfele: a co to veřešit obráceně a možná si tak maličko ulehčit starosti? Rozeslat kartičky či oznamko .... Byli oddáni.....
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, víš také jsem o tom uvažovala, ale můj přítel říká, že je to slušnost oznámit předem a nápad s tím, oznámit to až po svatbě se mu nezamlouvá.
Odpovědět
Profilova fotka
to je mi jasné, ale pokud chcete svatbu hodně privátní a max. si užít jeden druhého, s oznámením dopředu to půjde možná těžko. Je to přeci jen věc věřejná a kamarádi a známí se určitě přijdou na obřad podívat. To nemluvě o rodičích a příbuzenstvu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Apfele, tak když to vezmu z pohledu svého, tak pokud by mi přišlo jen oznámko a k němu žádné pozvání ke stolu,jela bych se podívat na obřad a víc se nikam necpala. A nebo bych čekala, že když mě navíc k tomu nikdo nekontaktoval, že mě zve,Je to jasné, jde o malinkou svatbu. Mě to teď právě čeká, pozvat i ty, co nesnáším, přesto na svatbě musí být ]-(
Odpovědět
A co tam napsat den oddání, ale nepsat místo?:)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj apfele: ty nechces ani nikoho na obrade?
Odpovědět
apfele: tak napište že se budete brát... ale bez uvedení místa, případně připoj něco jako: budou oddáni v komorním obřadu jen za přítomnosti svědků ;-) Musíš ale počítat s tím, že pokud to oznámíte dopředu, tak se to někdo z vašich blízkých bude zaručeně pokoušet zjistit..... Nebo třeba rozeslat tak aby to došlo v pátek před svatbou.... ale to už zase není moc předem, že?
Odpovědět
Moje mamča se vdávala jen se svědky a pak s tatím poslali oznámení, kde místo klasického nějakého motta bylo: Odpusťte nám, že jste při tom nebyli, když my jsme se s mojí milou snoubili... a pak samozřejmě...byli oddáni...atd...
Odpovědět
Profilova fotka
Rodiče mého přítele odmítli jít na svatbu, a tak jsme se společně dohodli, že se vezmeme pouze se svědky, 150km od našeho domova a svatbu si užijeme na 100%. Myslím si, že je lepší oznámit , že se bereme se svědky než dlouze vysvětlovat proč nepřišli manželovi rodiče.
Odpovědět
moja sestrnica mala svadbu tiez len so svedkami, preto ani oznamenia nerozosielala, ale bolo ovela problematickejsie vysvetlovat tym, ktori o svadbe vedeli, ze tam nikoho ineho nechce mat... takze naozaj lepsie rozoslat oznamenia az po svadbe, ze "vzali sme sa"
Odpovědět
Já si myslím, ze od toho jsou tu oznámení a ne pozvánky - kdyz posles jen oznámení, tak z toho nikdo nemuze usuzovat na to, ze je taky pozvaný! Na obrad se samozrejme muze prijet podívat kazdý, ale ze není pozvaný na hostinu snad kazdému dojde, kdyz nedostane pozvánku! A ver mi, ze se jen tak nikdo nepovalí 150 km jen na pul hod. obrad ;-) a ti, co se tam dovalí, tak o to opravdu stojí a takoví lidé pri obradu vadit nemuzou x-)
Odpovědět
Profilova fotka
apfele a co tvoji rodiče??Těm to bude asi hodně líto ne?? :-| Pokud partnerovi rodiče jít nechtějí, tak a´t nechodí, ostatní bych pozvala.přeci si kvůli dvoum(i když důležitým lidem) nezkazím celou svatbu...A nic bych nevysvětlovala, kdo chce vědět, proč nepřišli ať se zeptá jich :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ještě mě napadlo, co na oznámení napsat něco v tom smyslu: dne toho a toho na nás myslete, protože vstupíme ve svazek manželský(nebo tak něco, tím myslete na nás by jim mohlo dojít, že jde jen o soukromou záležitost..) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky holky...tak já teda nevím, jak bych domy vysvětlovala, že chci mít svatbu jen ve čtyřech...no nevín, nevím....bylo by mi to i líto, že bych tam nemohla být s li¨dmi, kteří jsou mi blízcí...no i když já měla na svatbě pár lidí, které nemůžu vystát,ale to se musí nějka překousnout....příbuzenstvo je hold příbuzenstvo...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky Consti... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj vendy, jen nakukuju u učení, tak se omlouvám, že nepokecáme..pa ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím s Consti, taky jsem si uz mnohokrát rikala ze se na to vyprdnem, zajdem na radnici.... ale vím ze by to rodice a ostatní rodinu velmi mrzelo, a mne asi casem taky. TAkze svatbu ve ctyrech jen pokud to tak fakt citite VY, ne na truc pritelovým rodicum, nebo kvuli vysvrtlovani...
Odpovědět
Profilova fotka
akral ;-) , uvidíš, že si svatbu moc užijete ;-) .Juj vás už to čeká za chviličku, tak krásné přípravy :-D
Odpovědět
Já na tom nevidím nic spatného udelat svatbu jen ve 4 - pokud to tak chcete a tesíte se na to, pak je vse v porádku :-) poslete proste pár dní (týdnu) predem oznamko bez pozvánky a je to - kdo bude chtít prijít na obrad, tak prijde a pokud to pak budete následne chtít preci jen oslavit s celou rodinkou a kamarády, tak klidne muzete i pozdeji - treba za týden nebo za mesíc ;-) takových devcat uz tu bylo víc, co to tak delaly - napr. kdyz je jeden z novomanzelu cizinec a ne vsichni jeho známí a príbuzní mohou priletet! A jeste jsem nasla jeden text na oznamko, který by se vám mozná mohl hodit, tak ho sem prikládám ;-) ..... a .... oznamují den své svatby dne ..... 2007 ve ..... hodin na ..... radnici (zámku) v ..... . Všem, kteří na nás budou v tu chvíli myslet, předem děkujeme. Drzím palecky at vám to vyjde presne podle vasich predstav x-)
Odpovědět
ak som to dobre pochopila, tak vy ani na obrade nechcete mat nikoho okrem 2 svedkov, ze? moja sesternica to vyriesila tak, ze dopredu vsetkym oznamila, ze sa vtedy a vtedy bude vydavat, ze tam budu akurat oni dvaja + svedkovia a kde to bude, to nepovedala (pre istotu :-) ) a ziadne oznamenia neposielala... ak totiz posles oznamenie tak musis jednoducho pocitat s tym, ze sa par zvedavcov najde a na obrad pridu...
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mit svatbu s rodici a se svedky a na obrade taky nikoho jineho nechceme. S oznamenim take vaham. Zatim me napadlo, napsat do oznameni jen datum, bez casu a mista. To uz snad kazdeho napadne, ze neni zvan na obrad, kdyz nevi ani kam a v kolik dorazit ;-) My zatim vahame jestli posleme oznameni pred svatbou a nebo az potom jen oznameni o tom, ze jsme byli oddani... Uvidime.
Odpovědět
A co treba jen takto strucne: ..... a ..... oznamují, že se stanou manžely. Klidne tam muzete jeste dodat jenom datum nebo a nebo místo místo a nebo oboje a nebo taky nic :-D
Odpovědět
Ahoj, taky jsem mela takovou "tajnou svatbu". Oznameni jsme rozeslali az po svatbe a myslim ze jsme vsem zpusobili opravdu SOK!!! Ale vsichni to vzali v pohode! Tem, kterym jsme rekli predem,ze se budeme brat se na svatbu samozrejme sami pozvali,takze z vlastni zkusenosti vim,ze kdyz nekomu predem oznamis,ze se vdavas,tak mnozi si mysli,ze jsou automaticky pozvani!!!! Nastesti mam supr rodinu a nikdo se nenastval ani neurazil, kdyz nebyl pozvan. Nakonec jsme od nich dostali spoustu pranicek a dokonce i darky,coz jsem vubec necekala.
Odpovědět
Profilova fotka
janička38 a kde jste měli svatbu???
Odpovědět
To: Vendula No,to byl problem!Ja jsem se vdavala v Nemecku a rodina zije v Cesku.Ti co byli pobliz a o svatbe vedeli se pozvali fakt sami:)
Odpovědět
Profilova fotka
No tak to znám....kamarádka měla ...no spíš chtěla mít svatbu jen ve čtyřech ,ale když řekla v práci, že se bude vdávat tak kolegyně pozvali na obřad takzvaně sami.... :-D A jaké to bylo v Německu...to bylo někde na úřadě??
Odpovědět
Jo Vendy,bylo to na urade,trvalo to asi 10 minut!!! Nebyla tam zadna hudba,nesmelo se fotit:) Mela jsem oblecenou halenku a cerne kalhoty:) Ani mi neprislo,ze jsem se vdala! Mozna udelam nejake album,ale bojim se toho co reknou ostatni. Koukam,ze skoro vsechny holky maji krasne saty a supr fotky,tak bych si s tema myma nechtela delat ostudu.
Odpovědět
janicka...vobec nech ta netrapi co si tu ostatni myslia (jednym "uchom" dnu, druhym von) ...je hlavne, ze vy ste boli so svadbou spokojni a ze sa vam pacila... :-)
Odpovědět
Ahoj Jasminet, hlavne,ze to mam uz za sebou:)
Odpovědět
Profilova fotka
janicka:tak to teda ne...co by na to měli ostatní říkat....hlavní je, že jste si to užili Vy dva a že se Vám to líbilo....ráda bych viděla pár foteček... :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?