Jak by mělo vypadat svatební oznámení "byli oddáni"?

Ahoj, na svatbu zveme jen nejužžší rodinu, a proto bych ráda ostatním příuzným a známým poslala alespoň po svatbě oznámení "Byli oodáni" Ale jelikož jsem takové oznámení nikdy neviděla, tak nevím, jak má vypadat. Jelikož jsem si svatební oznámení vyráběla (http://www.beremese.cz/blog/elineckaa... - uvnitř vlepený citát a text), tak jsem původně myslela, že bych udělala to samé a text napsala v minulém čase (.... oznamují, že na společnou cestu životem vykročili dne... na hradě...). Teď ale váhám. Od mamky a několika dalších lidí jsem se totiž dozvěděla, že už se neposílá žádné takové oznámení, ale jen nějaká kartička s prostým textem.. To mi ale přijde takové moc strohé, bylo by mi blbé něco takového posílat.. Říkám si ale, jestli není blbá i ta možnost s tím mým oznámením. Napadlo mě ještě, jestli třeba neudělat oznámení v podobném stylu, akorát by tam byla naše fotka? Třeba, že po otevření by na levé straně namísto citátu byla fotka a na pravé "Byli oddáni"? A ky se to oznámení posílá? My totiž nejedeme sice na svatební cestu, ale prodloužíme si o dva dny pobyt.. Tohle oznámení mi bylo řečeno, že se má poslat hned druhý den, je to prý slušnost.. To bych ale ještě neměla žádnou fotku, protože kvůli tomu si nechci narušovat první hezké chvíle v manželství nějakým vyřizováním, to počká podle mě až po návratu domů.. Máte nějaké rady a tipy, co se sluší a patří?
Odpovědět
svatební oznámení po obřadu jsem většinou viděla s fotkou ze svatby..a určitě to počká po dovče :-)
Odpovědět
udělejte to, jak chcete... pokud se vám zdá suchý tam psát jen datum a že ste se vzali, tak to okořeňte. já s váma souhlasim:)
Odpovědět
@elineckaaa Radim ti neresit nejaky ''ono se ma udelat to a pak tamhleto'', ale proste si to udelejte tak, jak chcete vy dva :) Nekdo vam rekne, at to udelate takhle, druhej zase, at to udelate jinak.. Ja bych proste poslala oznameni az na to budu mit cas a klid (tzn. klidne ''az'' 2 dny po svatbe), pridala tam treba 2-3 fotky a poslala proste informaci, ze jste se vzali.
Odpovědět
My jsme to udělali přesně tak, jak si to udělat původně chtěla...udělali jsme to samý oznámení, jen je v minulém čase ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer :) Svatební oznámení tvořím už docela dlouho a není pravda, že oznámení po svatbě se už neposílá (jak říká Vaše maminka) mrkněte pro inspiraci na náš web. nejčastěji chtějí novomanželé oznámení č.71 a č.110 Přeji hodně štěstí :)
Odpovědět
Děkuji za názory, oznámení tedy ještě promyslím a pak v klidu pošlu pár dní po svatbě, až se k tomu dostanu :-)
Odpovědět
Já měla za to, že v současnosti se oznámení po svatbě posílají jen tehdy, když byla svatba tajná a nikdo o ní nevěděl... My tedy žádné oznámení o tom, že jsme byli oddáni, neposílali, protože už jsme posílali oznámení před svatbou. Posílali jsme ale poděkování všem, co se svatby účastnili. Na poděkování jsme taky dávali fotku ze svatby a jen krátký text. V podstatě to byla taková větší kartička ve stejném stylu, jako bylo oznámení. Posílali jsme ho až víc jak 14 dní po svatbě (právě kvůli té fotce).
Odpovědět
@hanih No svatba taná není, ale ten zbytek příbuzenstva oznámení před svatbou nedostal (protože jsme nechtěli, abysi to špatně vyložili a přišli), proto ze slušnosti cheme poslat alespoň to oznámení "po".
Odpovědět
@elineckaaa Aha, tak už to chápu :) Já bych si asi užila ty dva dny, posvatební oznámení bych si třeba předpřipravila a domluvila bych se s fotografem, aby mi nějakou fotku na toto oznámení zaslal dřív (myslím, že když půjde jen o tu jednu fotku, nemusel by s tím být problém). No a až se vrátíte, tak to jen dáte dohromady a můžete posílat. Pro těch pár dní se snad svět nezboří :) A klidně bych nechala jen tu kartičku, třeba i větší a ve stylu oznámení, na ní fotku a text třeba "oznamujeme Vám, že dne x.x.2014 jsme vykročili na společnou cestu životem. X a Y Příjmení".
Odpovědět
@elineckaaa My jsme dávali posvatební oznámení stejné jako svatební, tak jak to chceš udělat ty. Mě to blbé nepřijde.
Odpovědět
Profilova fotka
Naši zákazníci si jako oznámení v minulém čase nechávají vždy vyrobit stejné oznámení s textem v minulém čase. Takové oznámení běžně posílají i do měsíce po svatbě. Měli jsme však i jednu raritu, kdy novomanželé s oznámením svatby počkali přesně rok po datu konání svatby. Takže je to opravdu individuální. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
V pripade 'tajne' svatby, i pro rodice, co si myslite o vete Omlouvame se, ze jste u toho nemohli byt s nami...nekde na posvatebnim oznameni? Zbytecne? Dekuji za nazor.
Odpovědět
Článek se načítá
@zuzkah_b Já bych se za to neomlouvala - zní to, jako by byla vaše chyba a vina, že jste je nepozvali. Pokud to tak nechcete, musíte si umět stát za svým. Za sebe bych určitě nechtěla vstupovat do společného života tím, že se hned začnu všem omlouvat, že u toho nebyli s námi. ;-)
Odpovědět
Ne, je to jen a jen na vás. My taky poslali a rozdali oznámení po svatbě: oznamujeme, že jsme se vzali, doplněno o datum a místo. Absolutně mě nenapadlo, že by na tom bylo něco špatně. Pozvala jsem ty, co jsem chtěla, a zbytek dostal info po akci. Pro přátele jsme týden po svatbě v klidu udělali večírek. Nevidím na to nic špatného. Moc to tu prožíváte. Proč se, proboha, omlouvat? Za co? To není povinnost. Nic není povinnost, povinnost je jen změnit občanku. Omluvou to celé shodíte.
Odpovědět
....a navíc jsem udělala tři varianty oznámení - normální pro přátele, druhá varianta (taková ta tesklivá klasika s veršíčkem) pro rodinu a do práce karikaturu. Přátelé to dostali do schránek, těm jsem to rozdala, rodina oznámení dostala na hostině a v práci jsem to připnula na nástěnku. Co se s tím budu trápit, ne? Holky, nesvazujte se mýty a nějakými pověrami "že se to musí". Nemusí se nic.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?