Embosování papíru nez použití strojku

Holky, mám otázku, v jedné diskuzi jsem četla, že se dá doma vyrobit embosovaný papír, bez použití strojku Big Shot. Budu si vytvářet oznámení sama a Big Shot se mi opravdu nevyplatí kupovat :-) Mohla byste mi některá poradit jak na to??? Děkuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Musíš si koupit tu embosovací kartu a pomocí něčeho co má menší kulaté víčko to vytvačit. Sama jsme to nedělala, ale u jedné nevěsty jsem to tu viděla :-)
Odpovědět
@kmotra87 nevzpomněla by sis prosím , která nevěsta to byla ? Taky by mně to zajímalo jak na to.
Odpovědět
Profilova fotka
Ve škole jsme to vytlačovali lžící. Ale ten vzor musí být dostatečně tvrdý aby ten tlak vydržel. Takže doporučuju koupit tu embosovací (kapsu) kartu na tu dát papír a vytlačit lžící. Možná na tom necháte ruce ale pokud nechcete kupovat strojek tak je to dobrá varianta.
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja tak to si už bohužel nevzpomenu, je ta tak 4-5 měsíců zpět.
Odpovědět
Pokud už budete mít tu embosovací kapsu, tak stačí, aby to nějaký velký silák přejel obyčejným kuchyňským válečkem. :) Papír i s embosovací kapsou vložte mezi dvě pevné podložky, třeba prkýnka, aby ten vzor byl stejnoměrně vytlačený. Další možnost je použít embosovací pero, ale to záleží na tom, jaký vzor chcete. Ale ve spoustě prodejen s uměleckými potřebami Big Shot mají a dělají tam emboss na počkání. Také na Fleru seženete spoustu lidí, kteří embosují papír na zakázku a stojí to pár korun, já třeba patřím mezi ně. :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
@piratka123 Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli bys zvládla udělat embos vzoru Damašku na cca 1/2 podlouhlého oznámení? Pro lepší představu mohu zaslat fota od IP. Pokud ano prosím o cenovou nabídku do IP. Předem moc děkuji. Jana
Odpovědět
@janull7 Ahoj, je mi líto, ale kapsu na damaškový vzor bohužel nemám a nenašla jsem ji ani v žádném eshopu. Hledala jsem všude možně a nikde to ani nikdo nenabízí. Jediné, co by se damaškovému vzoru aspoň podobalo, je toto: http://www.fler.cz/zbozi/vintage-embo... Tak můžeš napsat prodejci a domluvit se s ním. Více pomoci už bohužel nedokážu.
Odpovědět
Seper. Moc dekuji!!!! :)
Odpovědět
@piratka123 Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda by jsi mi zvládla udělat papír se stejným nebo podobným vzorem. Moje představa je A5 přeložená na polovinu a zdobení samozřejmě pouze na jedné straně. Zbytek dořeším samodoma, ale nedaří se najít správný papír. Předem moc děkuji. Ivana
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?