Doporučíte mi vhodnou řezačku na papír?

Ahoj holky, ráda bych vytvořila vlastní svatební oznámení... jen nejsem příliš zběhlá v pomůckách. Proto, našel by se tu někdo, kdo by mi mohl doporučit řezačku na papír, a takovou tu pomůcku pro snadnější ohýbání (překládání) papíru? Nevím jak se tomu přesně říká - snad rýhování papíru??? Předem moc děkuji. Hezký den a krásný přípravy!
Odpovědět
Profilova fotka
Řezačky na papír (v dostupných cenách) mohou být buď kolečkové nebo pákové. Cena se odvíjí podle řezné délky a také kvality, samozřejmě. Pro řez do 22 cm délky ceny začínají u 400Kč. Kvalitnější a delší jdou do tisíců. Levnější variantou je prkno, pravítko a šikmo do klínu zabroušený nůž. Dřív se prodávaly retušovací nožíky ve foto-kinu, které byly pro tento účel po nabroušení výborné. Stávaly 8Kčs 8-) Nejméně pracné je zeptat se nějakého fotoamatéra, zvláště pokročilejšího věku, zda doma náhodou řezačku nemá. Pro rýhování, drážkování nebo taky bigování snad nic levného ani neexistuje. Knihařské manufakturní bigovačky jsou od 15000Kč. Tady bych se chopila opět pravítka a nerez příborového nože, kterým se dá při troše šikovnosti rýhovat krásně, přesně a snadno. Je to těžké, protože občas je vlastní samovýroba svatebních oznámení dražší, než si vybrat z hotových a jen si dotisknout nebo nechat dotisknout svatební text.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, pokud chceš řezačku, tak já jsem měla koupenou přes Tchibo (cena myslím do 500) a v pohodě zvládla komplet svatební oznámení, (karton + papír viz album), a každý rok cca 150 PF na čtvrtce po 4 sezony. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem strašně spokojená s obyčejnou řezačkou z Lidlu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kupovala jsem řezačku v papírnictví, typ už nevím, krabici jsem vyhodila, ale cenově vyšla tak na tisícovku. Mohla bych mít výhrady, ale víc jsem nebyla ochotna za ni utratit.)) Nástroje na ohýbání jsem si koupila myslím v Davoně a taky musely stačit.) @lydieg Ano, my jsme měli samovýrobu dražší, ale bylo podle našich představ :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám kotoučovou řezačku Neutron, stála mě asi 600 v Makru a má jak rovný řez, tak i vlnkování a perforaci a pak ještě jeden koutouček na "ohyb"...že to jako jenom vytlačí čáru podle který se pak čtvrtka lehce ohne:-) Neměnila bych :-)
Odpovědět
@cibetka_veronika Svatá pravda, i kdybych se na řezačce rozkrájela, všem nevyhovím :-D @phuskova Díky za tip; i když jsem ji držela v ruce, tak těch dalších funkcí jsem si nevšimla. Poběžím ji koupit kvůli tomu vytlačovacímu kotoučku. :-)
Odpovědět
My si koupili tuto: http://www.kancelarskepotreby.cz/stro... a nařezali jsme si s ní vlastní oznámení, hromadu výzdoby na svatbu, jídelní lístky a další věci na svatbu, poděkování, různá přání a PFka a stále funguje dobře. 4 kotoučky: přímý řez, řez vlnkou, perforace a ohýbání. Mohu jen doporučit - jen jsme to kupovali někde jinde za lepší cenu... http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Pouzivam pakovou rezacku od firmy Dahle typ 502, ale vyzaduje rychlost (musi se rezat prudce, rychle jinak papir zvyka). Jelikoz se nezivim papirnictvim, tak nevim zda je lepsi pakova nebo kotoucova. Kazdopadne jinou asi kupovat nebudu, anzto ji pouzivam tak 3x rocne.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?