Barevná svatba jak oznámit?

Ahoj holky, domluvili jsme se na tom, že bychom svatbu chtěli ladit do vínové a béžové barvy. mezi hosty jsme to tuto informaci pustili, ale chtěla bych jim to nějak... nevím jak připomenout. Nemáte nějaké tipy jak a kam to napsat? jestli přímo na oznámení nebo? díky
Odpovědět
Profilova fotka
Ja to řekla všem ,ale hlavní pro mě jsou nejbližší ostatní už moc neresim;-)
Odpovědět
@terrrykkk Nepřipomínejte jim to... ladění svatby je sice moc krásná věc, ale pro svatebčany dos nepodstatná. Popravdě - nic nedokáže svatebčanům znepříjemnit svatbu jako koupě nových šatů v mint barvě atd. Pro tohle fakt nejsem - kdo bude chtít, tak se sladí, ale jinak bych to hostům necpala... sama jsem byla pěkně naštvaná, když jsem jako svatebčan obíhala pár dní před svatbou obchoďáky a hledala cokoliv v tom konkrétním odstínu zelené, dost opruz :-(
Odpovědět
Nepiš to přímo do oznámení, jen k němu připoj samostatnou kartičku (stejně jako se dává zvlášť kartička s pozváním na hostinu), na které bude znázorněno barevné spektrum, ideálně víc barev/odstínů (dala bych alespoň 4-5), aby nevznikali právě takové situace, že je někdo naštván, že si musí kupovat nový šatník a třeba i někdy bývá problém konkrétní barvu sehnat a přidej k tomu text, něco ve smyslu, že toto jsou barvy svatby a vy budete velice rádi, když se sladí s vámi.
Odpovědět
Profilova fotka
K oznameni jsem pridala obecne info: GPS mista hostiny, GPS hradu Pak info pro damy, ze maji prijit v dane barve a vecer si vzit neco k ohni a info pro pany, kde maji taky jakys takys dress code, protoze nechceme tucnaky ve kvadrech.
Odpovědět
Profilova fotka
A to opravdu chcete po hostech, aby přišli ve vámi určené barvě? A kdo nepřijde tak bude lyncovan? Nemyslím to nijak zle, jen se prostě upřímne divím...ja osobně bych v béžove ani vinove nic nenosila, nehodi se to ke mne...tak co pak s temi šaty??
Odpovědět
Přijde mi to ujete. To aby hoste ladili s dekoracemi? :D
Odpovědět
My jsme to dali k praktickym informacim, ktere jsme meli na A4 a davali k oznameni. Nikdo zatim s barevnym ladenim nemel problem. Ma moznost si zvolit cele saty nebo jen maly doplnek v barve.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme svatbu do světle růžova, k oznámení jsem prilozila instrukce,kde rovněž stálo něco ve smyslu, ze budou vítány růžové doplňky. Avšak není to povinnost,i to jsem zdůraznila,ale mile mě překvapilo a stále překvapuje,kolik lidí do toho jde a shání růžové saticky a jiné doplňky. Je to o lidech rozhodně, nikoho bych do ničeho nenutila, ale narozdíl od některých mi to přijde fajn,je to vaše svatba a pokud to tak chcete,proč ne. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud se nekdo chce sladit tak to udelaj, ale nenutila bych je. My meli svatbu merunkovo zlato bilou, modrej oblek, zlato modry oznameni...a sladenou jenom druzicku a svedkyni v merunkovych satech, ktery jsme vybraly spolecne a moje mama mela tmave modry saty a zlaty doplnky. Par malych slecen prislo v merunkovy,zlaty,ruzovy a kamoska si koupila saty v telovy barve coz me potesilo ale rozhodne jsem jim to nenakazovala.
Odpovědět
Profilova fotka
@amazonkaaa to jako vazne vsechny zensky musi prijit v jedny barve? Co budes delat,kdyz ne? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucineni Já je nenutím. Je to doporučení. Nevidělas moje oznámení, ani jakým stylem je to tam napsaný. Narozdíl od většiny tady se nehodlám z tý svatby posrat a neřeším každou blbost jako dámy tady, takže jsem to napsala velice obecně a velice ve zkratce.
Odpovědět
Profilova fotka
@amazonkaaa nehodlas se ze svatby posrat, ale kdyz reaguju na tvuj komentar,kde jsi psala,ze jsi zenam oznamila,ze maji prijit v dane barve, tak vypadas docela nas*ane :-D 8-) Ja se jen zeptala na zaklade toho co si psala, nemusis hned startovat 8-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Protoze na zaklade uplne jednoduchyho komentare resis kraviny.
Odpovědět
nechtěla jsem tady rozpoutat hádku holky klid :) neříkám, že jim to chci nakazovat nebo nějak přikazovat a pokud v dané barvě nepříjdou tak je vyhodit, ale spíš tak nějak nenásilně jsem to chtěla připomenout to je vše.....
Odpovědět
@terrrykkk :-) to ja jasné, ale fakt jim to nepřipomínej. Informací mají, jednou to stačí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ne každý má doma desatery padnoucí outfity v různých odstínech, aby si na vaši svatbu vybral dle přiloženého vzorníku ( :-D ) Naopak, spousta lidí má doma třeba jen jedny dvoje "lepší" šaty a cokoli jiného by museli shánět a kupovat, nebo se cítit nekomfortně, protože si vzali něco jiného, i když barva svatby jim byla opakovaně (!) zdůrazněna... Pokud už hosté informaci s doporučením barevného ladění obdrželi (budiž), je to na nich. Někdo si na to potrpí, kolem jiného to projde obloukem tak jak tak. Nejsou to snad malé děti, aby se jim muselo připomínat, co se od nich očekává. Laďte ubrusy, hosty nechte dýchat ;-)
Odpovědět
Tak hlavní je snad, aby byl každý host slušně oblečený.Určitě bych neřešila, že teta Máňa má modrý šaty a sestřenice Pavlína šaty červené.
Odpovědět
Právě teď jsem viděla fotky z jedné svatby kde byli hosté "laděni"...musím říct za mě...byl to nijaké..já bych chtěla mít svatbu..uvolněnou a v pohodě...a ne sešněrovanou barevnou dikci :D
Odpovědět
@hitchhiker pro to se vzil trefny termin; tzv. 'uporne ladeni' :-x
Odpovědět
@zanett to je trefné :D
Odpovědět
@hitchhiker a já neumím číst :D
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že není třeba hodnotit vkus a požadavky nevěsty... :-) Takže praktická rada: My na svatební web umístili prosbu: "Rádi bychom požádali každého, kdo bude mít zájem, aby sladil své oblečení nebo třeba nějaké doplňky s barvou svatby. Barva svatby je, jak jinak než fialová. Rozhodně to není podmínkou :) " Kdo měl chuť a chtěl nám udělat radost, tak prosbu splnil...
Odpovědět
Profilova fotka
Také máme svatbu laděnou do barvy, ale po svatebčanech rozhodně barvu vyžadovat nebudeme. Nejbližší jako jsou maminky, babičky, sourozenci budou sladěni kytičkou do barvy a pánové korsáží. Družičky a svědkyně, pak budou mít šatky do barvy a též budou sladěné kytičkou. Takto to máme pořešené my. Ostatní svatebčané budou sladěny vývazkem do barvy a je to :) Přijde mi celkem netaktní nebo něvím jak to říci, nutit hosty do určité barvy. Ale je to na každém :-)
Odpovědět
Pokud je to formulováno taktně, tak proti tomu v zásadě nic nemám, i když jsem o to osobně nestála. Nicméně si dovolím podotknout, že u většiny českých svateb, co tu vídám, to fakt nevypadá dobře. Třeba zahraniční fotky s družičkami v jedné barvě - družičky obvykle vypadají skvěle, mají stejnou látku, ale střih šatů dle svých postav, obvykle šité na míru. To vypadá diametrálně odlišně než česká varianta družiček v šatech z aliexpressu v univerzální velikosti a střihu...
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 amen :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :-) my měli obřad jen pro nejbližší lidi (max.15 lidí) a všichni na sobě měli něco v barvě svatby. Pánové kravaty, babičky šátky, mamka celé šaty, mamka tchýně halenku + námi udělané placky. Ale do ničeho jsem je nenutila, chtěli to tak sami :-) a musím říct, že to bylo pěkné pak na fotkách. Na afterparty už to pak téměř nikdo neřešil a přišli v oblečení, které jim je příjemné. Trička do barvy jsme měli jen my s manželem, moji rodiče a svědek. Taky bych jim to už podruhé nepřipomínala. Oznámení určitě bude laděné do vašich barev, tak jim to připomene samo ;-) kdo bude chtít, sladí se.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?