Co jste prožívaly po návratu ze svatby?

Ahoj, zajímá mě, jak jste se cítily, když jste přišly po svatebním dni domů. Teda asi kromě únavy :D. Nebylo vám líto, že už je ten den za vámi? Spousta lidí to skoro rok připravuje, řeší detaily a pak je to tak rychle pryč.. :)
Odpovědět
Profilova fotka
No, na me to padlo az tedka tyden po svatbe, kdyz jsme se vratili nazpet domu do zahranici, svatba byla v CR, nasledovaly dva dny libanek v laznich bez deti a pak jeste 3 dny plny zarizovani atd. Tedka, kdyz uz se to uklidnilo, tak je pravda, ze mam trochu pocit prazdnosti, docela jsem se tim zarizovanim bavila a vytrhlo me to od stereotypu na materske. Nemrzi me to kvuli tomu, ze bych se vdavala znovu, uprimne musim rict, ze cizi svatby me bavi vic :D. No, tak tedka jen prezit posledni mesic, nez mi zacne studium :). U tebe uz svatba probehla, nebo terpv bude?
Odpovědět
@luj89 Druhý den jsme ještě byli na zámku, takže ta lítost ještě nepřišla, jen jsem věděla, že 2 osoby bych už v životě na svatbě nechtěla. :-D Ale svatba byla jinak úžasná a bohužel strašně rychle utekla. Zopakovala bych si ji ráda s manželem na stejném místě, ale jen s pár vyvolenými lidmi. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo jo, strašně rychle to uteklo. Mě docecla mrzelo, že jsem celý večer strávila balením výslužek prchajícím hostům, a taky pocit, že se všichni přišli jenom najíst prasete. Protože si na nás vůbec nikdo nevzpomněl, aby byla nějaká tradice nebo zábava vázající se k novomanželům :( Ale o víkendu jdeme na svatbu kamaráda, tak tu zábavu snad doženeme :)
Odpovědět
@werryjane U mě svatba ještě neproběhla, jen mě to tak napadlo. Protože se teď docela bavím tím zařizováním a je mi jasný, že to strašně rychle uteče :)
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 Druhy den byl hekticky, pri snidani rozdat vysluzky, se vsemi se rozloucit, vsechno sbalit a jet 300km domu, az pak v pondeli kdy obcas prisla nejaka zprava jak to bylo super, tak to na mne zacalo padat, pak chladne prijeti v praci a falesne gratulace a usmevy, tak jsem z toho byla cely tyden smutna, ze je uz po vsem :-( a to jsem pripravy nijak neprozivala a ani nebyly nijak dlouhe, ale i tak mne strasne mrzelo, ze uz je to pryc, citila jsem takovou prazdnotu a vlastne ani dnes (tri mesice po svatbe) jsem nenasla nic, cim bych se dlouhodobe zabavila a na co bych se tesila :-/ to nejhorsi jsem prekonala dva tydny po svatbe, kdyz prisli fotky a pripravovali jsme fotoknihu pro rodice a flashky s fotkami pro hosty jako dodatecne darecky
Odpovědět
@anyik Týjo, to balení výslužek jsi měla někomu přenechat! Když se vdávala sestra, tak se nabídli z restaurace, že to zařídí. Ale nakonec to dělala mamka i podle toho, kolik lidí je v jednotlivých rodinách. Fakt je, že to zabere dost času..
Odpovědět
jelikož jsme si svatbu zařizovali sami komplet a taky se sami starali o dvě malé dcery, hodně malé, tak jsme byli dost unavení.....samozřejmě jsme se ráno rozloučili se všemi a po oběde totál odpadli, vystřídali jsme se v hlídání a odpočinuli se alespon trochu...
Odpovědět
Brali jsme se minulou sobotu (20.7.). Na mě začala padat trošinku nostalgie, hned, jak jsem sundala šaty (nakonec jsem v nich vydržela oproti očekávání až do konce - tj. zhruba do 2 h ráno). Ráno, když jsem je viděla viset na skříni v našem apartmá, tak už to bylo horší... Byly tak krásné - musila jsem se k nim aspoň přitulit :-) Pak jsme museli všechno sbalit. Výslužky jsme naštěstí dělali v pátek před svatbou, ale i tak toho bylo až až... Zbylo toho dost i z rautu apod. Bylo to takové zvláštní... Pak jsme měli přes den plno práce z rozdělováním toho, co zbylo. Padla na mě neskutečná únava a pocit, že jsem vlastně ani nestihla vstřebat, že jsem vdaná a byla jsem z toho všeho smutná. Ale večer jsme si pak s manželem doma o všem začali povídat a najednou to bylo pryč a bylo mi zase krásně :-) Ale určitá nostalgie tu je... Ostatně zrovna poslouchám hudbu, co jsme měli k obědu... Jsem už takový typ :-) Zatím je to ale krásné, s manželem jsme jak čertsvě zamilovaní. Asi to bude ještě horší - zítra jdu prvně do práce a mám z toho obavy. Také se bojím určité prázdnoty, o které tu holky píší. Trochu si říkám, že jsme měli udělat svatbu až rok po zásnubách a ne už po 10 měsících, že jsem si ty přípravy mohla užívat déle - jsem asi cvok :-D.
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 Já byla ráda, že sem došla, zula se, padla hubou na tlamu, trefila se do postele a nezalehla našu kočku :-D Druhej den jsme byli uklízet sál, protože po nás tam byla akce pro dětičky ze vsi, takže na nějakej sentiment nebyl při tom vytírání hajzlíků a počítání židlí prostor :-D A večír jsme šli na strašidelnej lampionovej průvod, takže romantika jako cyp :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@anyik Jé a já jsem myslela, že jsem snad jedinná nevěsta, která musela v kuchyni ve svatebním balit do krabiček výslužky a hlídat si hosty, abych jim to mohla při odjezdu strčit :-) To byl fakt opruz, hlavně že jsem tam měla kuchařku s manželem (kteří venku pokuřovali a popíjeli) a dvě holčiny na obsluhu (které moje mamka poslala kvečeru domů, že už pro ně není práce :-x ). Jinak domů jsme dojeli kolem páté ráno, asi do desíti jsme spali a pak hurá zpátky a uklízet až do večera za asistence dvou kamarádů (zbytek lidí nějak záhadně neměl čas). Takže jsme prožívali spíše obrovskou únavu. Jo a oba nás hrozně s*aly dotazy typu "Tak co? jaké to je? jaké máte pocity jako manželé? Co se změnilo?..." fakt smysluplné logické dotazy na pár, který je spolu přes 10let, má dvě děti a společnou domácnost už 8let... :-D Co se změnilo? Absolutně prd! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No tak to my jsme naštěstí rozváželi výslužky den dopředu a ti hosté, kteří přijeli z větší dálky, tak už je měli připravené v krabičkách v restauraci, neumím si představit, že bych se tím musela zabývat ve svatební den, akorát nám ještě zbylo hodně dortu, tak ten jsme rozdali nejbližším asi za dva dny. A jinak jak tu píšou holky - děsně moc rychle to teda uteklo, ale i tak jsme si to užili do 5 do rána (já v 6. měsíci :-D ), měli jsme díky fajn koordinátorům páradní průběh celého dne a pak hlavně i zábavy, ale únava pak byla hrozná, nicméně za dva dny jsme odjeli na svatební cestu, kde jsme si hodně odpočinuli no a teď už jen zbývá si zvyknout na nové příjmení, s tím mám pořád problém :-D A jinak v manželství se cítíme fajn :) Ale jak tu píše terap - taky se nás pořád všichni vyptávali jak se cítíme, jaký to je, jaká je změna atd. :-D Jak řekl můj manžel - je to skoro jako Štědrý den - taky se na to člověk chystá a těší (a utrácí :-D ) tak dlouho a pak to je během jednoho rychlého dne fuč :-D Až na to že ale Vánoce se teda každý rok opakují a svatba se snad (i když úžasná) už opakovat nebude :))))
Odpovědět
@brumlinkaa Tak to je přesný... jako Štědrý den :). Na svatbu se strašně těšim, ale už teď se bojim toho, jak to všechno rychle uteče a taky toho pocitu prázdnoty..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@luj89 No ale tomu se prostě asi neubráníš bohužel. Mě třeba strašně mrzí to, že třeba dopoledne jsem si kvůli nervozitě skoro neužila a bylo to všechno tak rychlé, že si absolutně zaboha nemůžu vzpomenout, že mi vůbec můj milý předával kytici a co mi k tomu vlastně řekl :-| Bylo to prostě moc prožitků a emocí najednou, ale celkově mám ze svatby pocity úžasné, zatím ještě čekáme na fotky od fotografa, ale jinak se právě na ně moc těším, že aspoň ty fotky si budu prohlížet pěkně pomaloučku a vychutnám si to aspoň takhle :)
Odpovědět
Profilova fotka
tak my se ještě těšíme na svatební cestu a protože v práci mě hned po návratu čekalo pár šoků tak to bude zasloužená dovča a taky ještě pořád dospávám deficit. Jinak ten den byl krásný a docela v pohodě ale pravda je že to rychle utíkalo, zábava byla fajn, většina hostů taky a zakončili jsme to s kamarádem tancem který ač oba umíme tančit vypadal že jsme totální dřeva a ještě máme ze 3 promile v krvi. Moc hezká byla reakce dětí na hřišti u restaurace kde byla hostina...šli jsme pustit balonky a děti přestaly hopsat na trampolíně a to jedno říká jééé nevěsta a to druhé....to není nevěsta, to je princezna.....bylo to takové milé a já bych si teda svatbu klidně zopákla, prozatím se současným manželem :-D
Odpovědět
@brumlinkaa tak snad si vzpomeneš až uvidíš fotky :). Je to asi docela fajn právě při tom pocitu prázdnoty si vzít svatební album z vlastní svatby i třeba od rodičů, příbuzných, kamarádů a prohlížet :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Na mě lítost teda vůbec nepadla. =-) :-) Druhý den jsme si dali v hotelu společnou snídani, pak jsem si ještě v hotelové posteli četli přáníčka a prohlíželi si dary (v našem případě hlavně počítali peníze :-D) a moc jsme si to užívali. Pak jsme přijeli domů, vybalovali apod. a v euforii jsme byli ještě další 4 dny. No a postupně jsme se ještě měsíc různě na něco těšili...na fotky, na video, na svatební cestu a když to všechno skončilo, tak jsme prostě přirozené vpluli do každodenního života. Já nevím, já jsem si ten den užila maximálně, ale neměla jsem pocit, že by mi ten den nějak extrémně utekl (díky skvělým koordinátorkám!!! Asi nejlépe investované peníze, neměli jsme žádné starosti a stres, mohli jsme si naplno vychutnávat každý okamžik). Naopak jsem si užívala každou minutu. No a potom už jsem měla kupu dalších projektů a na nějaké stýskání už ani nebyl čas. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@simone5 Jsem rada, ze se konecne nasel nekdo, kdo vyuzil sluzeb koordinatorky. Uvazovala jsem o tom taky, kdyz jsem loni planovala svatbu, ke ktere nakonec nedoslo (netreba rozebirat detail). Pokud se prece jenom nekdy vdam, tak bych o koordinatorkach uvazovala, I kdyz me spousta lidi odrazuje, ze jsou to vyhozeny penize...
Odpovědět
Tak těsně po skončení (sobota 4 hodiny ráno) na mě padla zoufalost, že nemůžu usnout. Byla jsem totálně vyčerpaná, ale ze všech těch zážitků jsem prostě nemohla usnout, totální adrenalin, nikdy jsem to nezažila. Následující den jsme si strašně užili, měli jsem neplánovaný společný oběd s kamarády. A žádná nostalgie nebo prázdnota na mě nepřišla, naopak, samé pozitivní pocity, jak to bylo krásné, pohodové, že se nic nepodělalo a že ten úžasnej chlap je můj manžel (neustále padalo "ty vole, my se fakt vzali" :-D ). K tomu, co zaznělo v diskuzi. Podle mě si lze udělat krásnou pohodovou svatbu i bez koordinátorky, je to o povaze. Mě by ta částka za ni trápila. Žádné výslužky jsme nedělali, tudíž jsem nikde stranou nebyla...
Odpovědět
@zanett A já jsem zase ráda, že to někdo chápe. :-) To o té zbytečnosti je takový typický český postoj, jenže to je tím, že lidé obvykle nemají srovnání. Viděli jen svatby bez agentury, takže mají zkreslené představy o práci koordinátorky. Spousta lidí si třeba myslí, že koordinátorka snoubence úplně vyřadí z příprav (asi to mají z amerických filmů), přitom to tak není. Koordinátorka jen řeší za vás ty nudné organizační věci a hlavně má tolik zkušeností, že tě předem upozorní na věci, které by tě ani nenapadly (například to, že když chce někdo svatbu na trávě, tak by tam měl mít koberec, aby nevěsta podpatky nezapadala do trávy a podobné "drobnosti") a díky tomu se pak svatba obejde bez chaosu a nepříjemností během svatby (a to nejen pro novomanžele, ale i hosty, na které spoustu párů zapomíná). Na druhou stranu ale musím říct, že výběr svatební agentury je to nejdůležitější. Je tu například diskuze, kde si nevěsty a ženichové stěžují na některé agentury a jejich zkušenosti bych fakt nechtěla zažít. To je pak lepší nemít žádnou agenturu než řešit ty problémy, co oni řeší. Rozhodně bych nevybírala koordinátorku na blind. My měli koordinátorku, která na to měla školu z Británie (tam je na to dokonce škola!!) a několikaleté zkušenosti, takže jsme věděli, že se na ni můžeme absolutně polehnout a taky že jo. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se trochu obávám "posvatební prázdnoty", na přípravy teď využívám mezi prací dost volných chvilek, nevím čím to zaplním po tom :) Jinak výslužky jsem zrušila, kvůli tomu opruzu, navíc v nich nevidím smysl. Koordinátorku nepotřebuju, pár detailů zajistí kamarádi. A na svatbu se těším moc, ikdyž doufám, že po svatbě budu míst spíš pocity jako zorro4, to by se mi líbilo ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Tenhle dotaz mi úplně avizuje ten díl Přátel, kdy má Monika s Chandlerem po svatbě a říká mu: "Všechno je v háji, do včerejška jsem byla nevěsta a teď už jsem jen něčí žena!" :-D :-D :-D
Odpovědět
MY jsem tedy 5 dnu po svatbe a porad se citime, jako bychom tam byli...Nase svatba byla perfektni, vsichni si ji poradne uzivali, takze kam prijdeme, tam se porad jen mluvi jeste o svatbe...A strasne si uzivame ten manzelsky stav:) (a to uz mame deti:))
Odpovědět
Profilova fotka
Nás to teprv čeká, je mi jasné, že to bude hektické, ale zbytečnostmi se nehodlám vůbec zabývat :-) @simone5 k té koordinátorce: za sebe můžu říct, že mít peníze a dobré reference na nějakou koordinátorku, tak jí s gustem přenechám všechno a věnuju se pouze šatům a výběru menu a nástřelu vzhledu, jaký si cca představuju. Na organizaci je toho strašně moc i s využitím svědků, tchyní a všeho co má ruce a nohy, vždycky když něco vyřeším, objeví se další 3 věci, co by se zařídit měly. Začínám to házet za hlavu 8-) :-D Co nebude, to nebude. Zapomenou se bublifuky? se svět taky ne... Že nebudou zdobné běhouny na stoly? A co jako... :-D Hlavní je, že tam budem my dva, svědci, rodina, budeme mít platné OP a že v restauraci na nás nezapomenou a bude co jíst a pít.
Odpovědět
Profilova fotka
Byli jsme vyčerpání a chtělo se nám spát, ale nakonec jsme strávili den po svatbě v peřinách s kakaem v ruce a vyprávěli si momenty, u kterých ten druhý zrovna nebyl a pročítali jsme si přáníčka :-) Je mi líto, že to tak rychle uteklo a právě proto se těším na fotky od fotografa, abych si mohla ty chvíle připomenout :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
kamarádka (prý) o svatební noci počala, takže teď s nadsázkou říká, že od zasnoubení se již nezastavila :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Me bezprostredne po oslavach praskal mechyr. 😂 Cely den se mi podarilo nemuset jit na zachod, za coz jsem byla neskutecne rada, v satech se mi do toho moc nechtelo. 😅 Pri cekani na taxi v 1 rano uz to ale bylo fakt spatny. 🤣 A druhy den jsme meli na zahrade grilovani pro cca 70 lidi, takze oslavy pokracovaly. Ted tri mesice po svatbe jdeme zitra na kamaradovu a mrzi me, ze uz to mame za sebou. Planovani me moc bavilo. Ale ted se zase muzeme tesit na IVF c.4, ktere nam zacne za tri tydny. 🤗
Odpovědět
Přijeli jsme v neděl cca ve 2, uklidili věci (boty, oblek, zbytek výzdoby) a zbytek dne jsme relaxovali. Cítili jsme hlavně úlevu :D Vše se povedlo, počasí bylo super a hlavně, měli jsme straně moc volnýho času :D Nic jsme neřešili :D Pamatuji si, když jsme rozvezli svatební oznámení, po 5 hodinách a 150km jsme padli do postele a spali. V neděli po svatbě jsme vzpomínali, jak jsme říkali, ať už je to za námi. :D :D
Odpovědět
Ahoj, máme měsíc po svatbě, muž mě láskyplně nazývá novomanželko :-), dokonce jsem do práce od něj dostala květinu, typově podobnou té svatební. Ale k dotazu, asi jak kdo. Já jsem prázdnotu necítila. Máme tři děti, den po svatbě jsme museli na místě hostiny a obřadu si vyzvednout věci, zbylo poměrně dost jídla, tak jsme řešili, koho podarujeme. Vše převézt domů, rozdělit do krabiček, boxů, rozvést a současně odvézt prostředního syna na tábor 150 km daleko, dceru a dalšího syna k babičce 40 km daleko. Předtím to znamenalo všem dobalit věci na týdenní pobyt mimo domov. Přijeli jsme domů v 21.00 hod. a šli do postele, protože jsme ráno vstávali do práce. Svatební blahopřání jsme si četli v pondělí, dary rozbalovali v úterý a užívali si týden, sice v práci, ale bez dětí, jen sami pro sebe, což je skoro jako dovolená. Kromě toho, že svatba byla krásná a povedla se, jsem cítila, že ze mě spadl stres a povinnost zařizovat spoustu věcí a můžu svoji energii věnovat něčemu jinému, neboť v rodině se třemi děti, teď již všemi školáky, se stále něco zařizuje a organizuje.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?