Zase to jídlo...

Profilova fotka
Asi takhle, přečetla jsem snad horem dolem všechny příspěvky o rautech, vhodných a nevhodných pokrmech a stejně potřebuji podebatovat, hlavně již s vdanými, které si dělali jídlo také svépomocí. Svatba na konci června, +-50 dospělců a 13 dětí do 8let, převaha pánů :-D. Obřad je ve 14:30, bez nějakých slavnostních obědů, jen zahradní párty. Zde moje představa, co se týče množství a skladby jídla/pití: 60x sandwich 4x quiche 30x hamburger 30x hot dog 7kg vepřového masa na gril 3kg kuřecích křídel 3kg zeleniny na řecký salát 2kg salátu z červené řepy 3-4kg zeleniny jen tak na zobání, na gril, do hamburgerů 6 kg ovoce co sezona dovolí 60x cup cake (nemáme dort) Red Velvet 20x jahodová tartaletka Voda, ledový čaj, domácí limonáda neomezeně, 5 sudů piva, 60l vína. Co vy o tom? Díky za postřehy
Odpovědět
pr cca 63 lidí se mi toho zdá docela málo, třeba té zeleniny budeš potřebovat určitě víc, tartaletka ti zmizí ani se nenaděješ, takže té bych udělala taky na počet hostů.. Ale třeba ti zkušenější nevěsty poradí víc.. Aspoň co vždycky vidím u nás na různých jednáních, tak i když někdo něco nejí, tak to sní ten druhý a skoro vždycky nic nezůstane :D
Odpovědět
Ahoj budouci nevesty, manzelky..;) autorce tematu se omlouvam, ale take se zde ptam, zda bude stacit mnozstvi jidla. Snad i z odpovedi na moji otazku, najde inspiraci.Nechce se mi zakladat dalsi tema, kdyz je muj dotaz temer stejny. Takze: asi 40 lidi, z toho 5 deti. Obrad ve 14h, zadny obed, rovnou raut. 2x 10kg kyta 30 porci polevky 20 porci gulase 50 ks minirizku 20 malych porci lososa 1 kg tataraku s topinkami 0,5 kg domaci tlacenky Dort 100 zakusku Sopsky salat 2 misy, zelenina k masu Nejake ovoce, hlavne hr.vino 3x tac s uzeninou 3x tac se syry Pecivo Vsem predem dekuji za prispevky. Nikdy jsem nic tak velkeho nechystala, nemam vubec predstavu. Aspon, ze existuje Beremko, to je moje zachrana:)
Odpovědět
@avve osobně mi přijde 20 kg kýty docela hodně, zato 100 ks zákusků vcelku málo, jenom 2-3 pro každého?
Odpovědět
Profilova fotka
@happiest_girl já Tinevím, tartaletka má 10cm průměr, neni to ten klasický košíček ;-) Zeleniny je celkem 6-7kg málo? Počítám, že začneme jíst okolo 15hod odpolední, do takové 22hod, přes noc zůstává 20hostů. Co bys přidala?
Odpovědět
@denisa1511 kýty jsem volila naschvál hodně (musí se odečíst 2x kost), je to taková pojistka, že kdyby se to protáhlo do rána, tak aspoň něco zbyde. Zákusky tedy přidám. Díky moc:)
Odpovědět
Profilova fotka
@avve a to ti nahodila cateringová společnost, nebo sama?
Odpovědět
Taky s tim bojuju, nevim kolik mam hodit na gramu na osobu, budeme mit obed ve 2, zacinat polevkou a pak raut az do pul noci
Odpovědět
@indigent mě se toho zdá málo. Kdyby si každý vzal ve tři plátek toho grilovaného masa a zeleninu. V šest si vezme burger či hot dog tak to bude snězené natotata.I ten sortiment je zvláštní.
Odpovědět
@indigent to jsem si vymyslela sama. Teple jidlo objedname pres catering, kytu bude delat znamy.
Odpovědět
Profilova fotka
aha, koukám, že každý si pod pojmem svatba/raut představuje přežíračku... ale jak jsem psala, je to piknik, garden party. Harmonogram je: 14.30 obřad a po něm společná fotka. V 15hod začneme asi cupcakem a kávou, následně na to, řekněme v 16 quiche a sandwich, okolo 18hod začne gril. Zelenina a ovoce k dispozici pořád. Sandwich = nikoliv tousťák, ale menší "lepší" obložená bageta z jednoho quiche je 10 porcí tartaletka 10cm plátek masa = 200g burger 150g masa hot dog takový ten americký pečivo k tomu samo nepočítám
Odpovědět
@indigent Je třeba počítat s tím, že i hosté se musí připravit a jít/jet na obřad s určitým časovým předstihem, Takže pokud stihnout oběd doma, tak budou mít ve 3 hlad a podávat jako první zákusek asi není vhodné. Není t o přežírání, ale ke svatbě jídlo prostě patří:-)
Odpovědět
ahoj, já ti nevím, mě to teprve čeká, ale záleží hodně na "žravosti lidí" já budu mít na oslavě několik vegánků a vegetariánů a těm stačí mísa salátu a mísa ovoce. Ale jinak naše rodina je typicky "česká" až já a brácha jsme vyjímka. Takže budu dělat kopice toho, co vím, že se sní: - řízky, pečené sekané, maso na grilování, tlačenky, klobásy, domácí šunka (díky bohu za strýčky řezníky :-D ), na večer budu dělat kotel guláše, ze sladkého budou dorty, domácí věnečky, svatební koláčky, mufiny, pak bude slané pečivo z listového těsta, párečky v těstíčku. Budu mít zhruba 60 lidí, v nejhorším si říkám vezmeme auto, dnes je otevříno vždy všude a maso se přikoupí :-D případně hermelíny na gril, hlady a žízní rozhodně nezůstaneme :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@indigent Od 14:30 do 18:00 s cupcakem, sendvičem a slaným koláčem (a to quiche není ani pro všechny)... Třeba se někdo ze vzdálenějších hostů nestihl naobědvat. Možná se mi to jen nezdá, protože je to neobvyklý na svatební raut a vše bude ok:)
Odpovědět
Profilova fotka
@avve @harley23 @happiest_girl Ještě jedou napíšu to, co jste asi přehledly. Nejedná se ani o raut, ani nic podobného, Je to piknik, setkání s přáteli, kde se jen tak mimochodem vezmem. A potřebuji jen názor někoho, kdo už něco podobného absolvoval a nejlépe si to dělal sám. Popravdě, když mám někam dojet ve 14hod, tak je mi asi jasné, že nepojedu o hladu a dám si někde oběd. Další věc, nevím jak vy, ale dát si obloženou bagetu, nebo víc jak kousek quiche se zeleninou, tak mám vystaráno - to je můj standardní oběd. K tomu přísun zeleniny ovoce, nějaký zákusek a kávu, v létě, kdy bývá i okolo 25 stupňů.... pak grill: hot dog, burger, zelenina, maso, křídla a pořád zelenina a ovoce... nehodlám mít jako všichni tuny řízků, klobásy a jiné parády (hlavně když to sama nevyhledávám) a má to každá první nevěsta na "rautu". Jako proč nemít něco jiného? :) Toť celé.
Odpovědět
@indigent Ja myslela, ze si tu chces precist neci nazory;). Mas tam 60 lidi.. Jinak nic proti originalnimu pikniku nemam... A hoste vedi, jak jsi to pojala?
Odpovědět
.
Odpovědět
Profilova fotka
@avve ano, chci podebatovat a klidně ať někdo napíše, že je toho a toho málo. Co by bylo fajn navýšit atd ;-) Snažím se jen vysvětlit, v jakém formátu to jídlo bude (v jaké velikosti či gramáži) Kdo znáte pekárnu PAUL, tak to již "vidíte" kam mířím. A zda to hosté vědí? Nevědí...ale tak nás asi znají, že máme vždycky něco "extra" :-D
Odpovědět
@indigent souhlas, být to na mě, tak stačí saláty a ovoce, ale když už svatba bude čistě jen sobecká se svědky a dle mého, tak na garden party, přidáme zabijačkové ňaminky, aby někdo vůbec přišel :-D jinak super, já bych si určitě na tvém rautíku vybrala 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Takže namyšleno jsme měli toto a hostů se nakonec zúčastnilo se cca 65hostů vč.dětí a měli jsme víkendovou akci a všichni po obřadu zůstávali! 60x sandwich - měli jsme a zbylo jich 8ks 4x quiche - měli jsme a snědly se všechny 30x hamburger - bylo jich nakonec 36 a všechny se snědly 30x hot dog - měli jsme suroviny na 40ks a snědlo se jich jen 10ks 7kg vepřového masa na gril - celkem jsme měli 10kg masa (kuřecí a vepřové) a přesně 5kg nám zbylo 3kg kuřecích křídel - 1kg zbylo 3kg zeleniny na řecký salát - asi 1,5 zbylo 2kg salátu z červené řepy - zapomnělo se na něj tak zbylo vše 3-4kg zeleniny jen tak na zobání, na gril, do hamburgerů - zbylo asi 2kg 6 kg ovoce co sezona dovolí - měli jsme ovoce po různu a zbyl mi jeden vodní meloun a 2cukrové, cca 2kila mixu (nektarinky, blumy,jablka,banány,borůvky) - snědlo se ale 3kg jahod! :-D 60x cup cake (nemáme dort) Red Velvet - asi 8 jsem jich ještě vyhazovala 20x jahodová tartaletka - bylo jich 24 a snědly se všechny Voda, ledový čaj, domácí limonáda neomezeně, 5 sudů piva, 60 láhví vína. - 2 sudy nám zůstaly úplně a jeden se z 1/4 vylil - nějaké víno jsme rozdali na místě a i tak jsme si přivezli asi 35lahví domu pro jistotu jsem objednala 5ks 25cm koláčů a 1ks 45cm koláč a speciálně ženichovi jeden malý sachr. Ten se snědl, zbyl celý obří koláč a jeden ten menší. Zbylo skoro všechno banketní pečivo a 4chleby ze 4 :-D Nevím čím ty lidi jedli, ale zbylo nám skoro všechno jednorázové nádobí :-D 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
jooo a taky byly zeleninové špízy na grilu, asi 45ks a 10jich zbylo...mno prostě, divné
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?