Vynechat na svatební hostině předkrm, je to dobrý nápad?

Profilova fotka
Myslíte, že to je dobrý nápad? Myslím si, že spoustě lidí stačí polévka, hlavní chod a zákusek. A odpoledne bude raut. Zřejmě by se tak pár korun ušetřilo a také mi přijde, že spoustu lidí stejně např. tu šunkovou rolku nejí..
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj my mít předkrm nebudeme vdávám se v 13,00 pak oběd polévka + hl.jídlo+dort a od 16,00 raut takže myslím že fakt není třeba ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem to zvažovala, nakonec máme i předkrm, ale zákusek bude později. Dort chceme krájet až dorazí i zbytek hostů. Jinak si myslím, že předkrm klidně vynechat lze ;-)
Odpovědět
taky jsem o tom uvažovala, a nejspíš nakonec taky budeme předkrm vynechávat, myslím, že to stejně nikdo všechno nesní a dort budeme podávat na hostině :)
Odpovědět
Bylo to pro nás velké dilema.... Z restaurace jsme dostali opravdu krásnou nabídku předkrmů, jenže jsme nebyli schopní vybrat, což o to, my bychom si dali jakýkoliv z těch, co jsme měli na výběr (a bylo jich asi 20 variant) jenže vybrat předkrm podle našeho vkusu, asi by to nepobrala starší generace... Naopak třeba šunkovou rolku přítel nejí.... Takže jsme nakonec předkrm vyřadili úplně, ušetřili jsme cca 130 kč na osobu a vybrali jsme si krémovou polévku, takže věřím, že nám chybět nebude :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme předkrm měli - domácí paštiku s brusinkami - takže to nemusí být jen šunková rolka ;-) Navíc si myslím, že v restauracích, kde ti předrm nabídnou, potom už nedávají tak obří porce hlavního jídla. U nás byli např. všichni najezení tak akorát dosyta, i když jsme předrm a polévku měli... Ale jestli chceš ušetřit peníze, tak ho vynech.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme puvodne predkrm nechteli, protoze hoste budou uz neco malo uzobavat z pohosteni pred rautem, tak jsme nevideli problem v tom, ze se zacne obed polevkou.. nicmene pro rodice to bylo naprosto sokujici zjisteni a vzhledem k tomu,ze nam na svatbu dost velkou castkou prispivaji, tak jsme jim vysli vstrict a predkrm nakonec pridali. Budeme mit toast s domaci pastikou a brusinkami, k nasledujici svickove se to dobre hodi :-)
Odpovědět
Taky předkrm nemáme. Stejně jak moonulinka, obřad v 13h, takže jen polévka, hl.jídlo a kafčo s dortem. Potom bude raut.
Odpovědět
Obřad sice už v 10 a oběd v 1, ale předkrm nemáme. Přijde nám zbytečný, většina by ho nezvládla sníst, nebo by pak nechali hlavní chod... a to by byla škoda. Kdyby náhodou někomu polívka a hlavní jídlo nestačilo, budou na stolech hned po obědě (možná už před ním) talíře s cukrovím a koláčema, nebo slané "razdohubky" (rodinný výraz pro tyčinky, brambůrky, dukátky atd.) Penízky ušetřené na předkrmu investujte do rautu nebo svatební cesty ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Také předkrm nemáme... ;-) přijde nám zbytečný a navíc je to dost velká úspora. V našem případě konkrétně něco kolem 6,5-7 tis za něco, co by polovina lidí ani nejedla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my taky nemáme předkrm. Z vlastních zkušeností ze svateb, kde jsme byli, jsme slyšeli ohlasy, že už pak ani nemůžou hlavní jídlo dojíst, i my jsme si vždycky přáli, aby předkrm nebyl. :-) Takže ho taky nemáme. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme obřad v 11:30 a oběd zamluvený zatím mezi půl 2 a 2 a taky nemáme předkrm. Šunková rolka mi přijde už spíš taková trapná, ale tím se samozřejmě nechci nikoho dotknout, ale radši nic než toto :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ze zkušenosti svojí osobní radím nemít předkrm, když si na to stará škola nepotrpí :)))))Každej ti bude říkat, jééé proč má šunkovou rolku, proč neudělala sýrovou atd....hlavní jídlo a věci potom k snědku jsou až až, stejně zbyde tak skoro jako všude ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
nemáme předkrm, přijde nám pak toho moc a dezert by se už nesnědl:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Klidně bych předkrm vynechala, my ho tedy měli, protože jsme celá rodina strašní žrouti a navíc jsme si jeli svatbu ze své režie, ale je pravda, že toho bylo až až. Ale měli jsme fakt jen degustační porci uzeného lososa s medovo-hořčičným dipem a nakonec chutnal úplně všem a ocenili to. Ovšem stejně tak si myslím, že kdyby ho nedostali, nikomu by předkrm nechyběl. Platit si jídlo v restauraci, taky ho vynechám.
Odpovědět
my se přizpůsobíme počasí, pokud bude vypadat, že má být teplo, budeme mít jen předkrm a hl. jídlo, když bude spíš zima, vynecháme předkrm a bude polévka. A nijak trapné nebo hloupé mi to nepříjde, naše svatba, naše pravidla.:-)
Odpovědět
Taky uvažuji o tom že předkrm úplne vynecháme :-) obřad máme v 14.00 pozdný oběd cca 16.00a pak kolem 19.30 raut :-( a všem který pricestujú z dálky budem podávat gulášek před obradem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli svatbu v 10:15 a k obědu jsme se dostali až kolem půl 1. Předkrm jsme neměli a nikomu ani nechyběl. Myslím, že dnes to už ani není nutnost :-) Kdo se, dá si zákusky a pak se znovu nají rautu :-)
Odpovědět
Pokud budeš mít jako předkrm šunkovou rolku, tak ho radši vynechte;-) My předrkm měli a doporučuju ho - je to slavnostní a dělá to z jídla opravdu požitek - polívku a hlavní jídlo má člověk skoro každý den a i ten zákusek si občas normálně dá - ale předkrm z toho udělá pak dokonalou siestu. Není to jako když jde člověk s "Mařkou na skok na oběd mezi prací" ;-) Nutno dodat, že u nás bylo svatebčanů jen 35 - takže se to do peněženky nijak extra nezažralo - a každému jsme nechali vybrat myslím ze třech předkrmů - jedno byl myslím nějaký salát, jedno mozzarela s pestem a rajčaty a jedno byla myslím parmská šunka s ovocem... Kdo nic neřekl, měl salát:-D Ještě bych ráda podotkla, že "logisticky" to s několika předkrmy (a vlastně i hlavními jidly) vůbec nebyl problém ani pro nás, ani pro restauraci:-) Takže za mě předkrm jednoznačně ano! :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
my předkrm nemáme :)
Odpovědět
Profilova fotka
bez predkrmu v tehle vedrech :D
Odpovědět
Ja jsem zastance celkoveho svatebniho menu. Jidlo spojuje lidi. Meli jsme 6 chodu, nikdo z rodiny neni jedlik, a snedlo se vse, včetně rautu a nočního grilu. Menu bylo degustacni a např. Předkrmy : patička a pistaciemi a další avokado s čerstvým sýrem a datlemi ;-) k tomu super vyber vina ... V Itálii jsme měli na svatbě 2 teple a 2 studené predkrmy a rovněž se vse snedlo . Jde o to, o jake porce se jedna ;-)
Odpovědět
My předkrm taky vynechali, né kvůli penězům, ale protože by pak už nikdo nedojedl hlavní jídlo...bereme se v srpnu a v tom horku se asi nebude chtít nikdo ládovat jídlem :-)Navíc co jsme byli na svatbách, tak byl vždycky předkrm a pak každý snědl jen půlku hlavního jídla a to mi přijde jako škoda..já sama mám problém snís polévku a ještě hlavní jídlo, takže tak ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my zas vynechame polevku :-) tradicni krmeni z jednoho talire stejne nechceme,tak nam to prijde vhod... predkrm, hl.jidlo a dort ;-)
Odpovědět
@bartosbamy předkrm měli. Slouží k navození chutě pro další jídlo. Měli jsme obřad v 13:30 a všichni si pochutnali jak na rolce, polévce, hlavním jídle a dortu avšichni byli spokojení. Ale je na každém, jak si svatbu udělá. Je na výběr spoustů předkrmů a když ho někdo nechce. Je to volba daného člověka. Tak proč ne. :-)
Odpovědět
1. Předkrm je slavnostní. Běžne se nedává. Svatba je velmi slavnostní událost i když je třeba v nějakém "uvolněném stylu. Dost možná je to výjmečná událost, která se (při troše štěstí) už nikdy nebude opakovat :D. Jsem pro předkrm. 2. nemusí být jen šunková rolka, možností je spoustu 3. vždyť to může být něco malého na zobnutí. Nejde o to jestli jim stačí polívka, hlavní chod atd. stačí. Samozřejmě že stačí. Ale opět - je to výjmečná událost, je to slavnostní událost, ne běžný oběd..
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, hlavní jídlo by stačilo. Ale jak píše @framboise tak je to prostě slavnostní událost. A bude rolka. Chtěli jsme klasiku - knedlíčkovou polévku a svíčkovou a prostě rolka se k tomu hodí více než třeba meloun se šunkou nebo různé košíčky. Dnes je mnoho možností a je na každém jakou si zvolí. Každý podle toho co se mu líbí a po čem touží. U nás jsou prostě všichni na tu klasickou českou kuchyni a kdybych třeba zvolila lososa - oceníme to jen já a nastávající.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?