Vlastní občerstvení pro raut a oběd - zkušenosti

Profilova fotka
Děvčata chci se zeptat zda máte některá zkušenosti s vlastním občerstvením pro 65 lidi. Chceme klasiku oběd polévka + svíčková. Raut rizecky, kýta, saláty, kuřecí, guláše, sýry, salámy, ovoce, zelenina, jednohubky. Nic výjimečného. Jen nevím jak bych to časově dala a aby bylo vše čerstvé, přítel si to vše představuje jednoduše ale já chci mít vše nachystané a hezké a ne řešit den před svatbou jídlo. Proto se ptám kdo má zkušenost a co vše jste si dělaly samy nebo co vám zajišťoval catering. Při tomhle počtu lidí bych šla radši do cateringu.
Odpovědět
Nám tady toto všechno bude dělat catering, hlavně 65 lidí je už celkem dost :-)
Odpovědět
tak toto si opravdu nedokážu představit jak dělám den před svatbou, o svatební ráno a ještě pro tolik lidí..:)) všechno zorganizovat, protože by to dělalo asi více lidí, dovézt na místo, řešit jak se to bude ohřívat, jak servírovat, kdo to bude dělat....catering vše zařídí, přichystá, doveze, naservíruje, bude celou dobu udržovat, starat se o to (pokud bude s obsluhou)...rozhodně bych byla pro catering...:-) já když dělala jen rodinnou oslavu pro 15 lidí, tak jsme to chystali ve třech a měla jsem co dělat a taky jsme měli jen klasické věci, mísy, listové šnečky apod..:)) teď do toho ještě stres ze svatby..:)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bych spíše doporučovala catering, je to hodně lidí. Navíc catering bude mít i speciální vybavení jako chafiny, které udrží teplotu jídla a personál. Pokud si svatbu děláte sami, budete mít tolik práce, že smažit v řízky bude to poslední, na co budete mít čas :-). Nezdá se to, ale i to co píšete je hodně a nastřádá se to, nehledě na to, že řízky je třeba smažit až v so, jestli mají být dobré. Nám to chystal catering v 5-ti lidech pá i so a to grilovali na místě... Jinak my měli 100 lidí a vše zajišťoval catering vč. umývání nádobí a obsluhy. Sami jsme si dělali jen sladké a to: cukroví (teta - dopředu a zamrazila), koláčky mamka+ kámošky (den práce), dort ségra (půl dne práce a v den svatby zdobila) a dezerty do sklenic, buchty a sušenky (dohromady tak den práce pro 2-3 lidi - delegovala jsem na kamarády).
Odpovědět
@evicka089 jj, máme to hodně podobné, i počet lidí máme podobnej. mamka taky nejprve vymýšlela, že bychom to nějak dělaly samy... to jsem razantně zatrhla, to bychom se z toho po... já osobně jsem to vyřešila naším známým, kterej je kuchař. on a jeho partnerka vše navaří, připraví,... na místě jim s přípravou pomůže i obsluha, ale oni jsou zvyklí a jsou sehranej tým, takže jim to jde spolu pěkně od ruky.
Odpovědět
@evicka089 inventář (várnice, mísy,.. atd.) dáváme nějak dohromady společně, potraviny pojedu taky nakoupit s ním, ale veškerou samotnou přípravu a vaření bude dělat sám a servírování na místě také.
Odpovědět
Profilova fotka
@niky555 přesně já to taky říkám při tomhle počtu lidí je to mazec, řeším už přes kamaráda co má penzion a dělá svatební menu. My právě jen taky chceme sladké svoje + koláčky. Ale musela jsem se zeptat, chlapi mají svojí hlavu a ten můj je vážně paličák :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc děvčata, přesně tohle jsem potřebovala slyšet :-D názory a vaše zkušenosti, dám přečíst příteli :)
Odpovědět
ja bych do toho opravdu nesla, stacilo kdyz jsme u nas na zahrade delali oslavu krtin brachy a sestrenice pro cca 30 lidi a blbe se to zvladalo,(dochazely talire, sklenicky, a ono kdyz si naraz 20 lidi poruci kafe tak je to taky makacka :D) ale tam to nejak moc nevadilo pri svatbe je to neco jineho, takze pokud muzes tak urcite catering
Odpovědět
Profilova fotka
No, taky bych do toho nešla, raut by možná ještě šel, ale chystat a servírovat oběd svépomocí si nedovedu představit. My jsme měli jídlo objednané od cateringu, které jsme si vyzvedli, ale už bylo nachystané v mísách, na talířích atd. a měli jsme holčinu na pomoc, která to nosila tam a odnášela prázdné, k tomu jsme měli ještě opékanou kýtu, což obstarali kamarádi. Úplně svépomocí jsme měli jen nějaké cukroví od mamky a koláčky, ale ty byly upečené dopředu, a jednu mísu salátu. Vaření si kafe, čepování si nápojů dělal každý sám a tak to bylo ok, ale všechno to jídlo chystat svépomocí, nosit to tam, a ještě ten oběd, rozdělovat na talíře, na to bys stejně potřebovala armádu pomocníků. Myslím, že by sis tu svatbu moc neužila, pořád bys to musela nějak řešit.
Odpovědět
Loni jsem byla na svatbě, kde se svépomocí servírovala polévka a svíčková pro 30 lidí, možná je to pro někoho lákavé, když maminky nevěsty a ženicha a nevěsta taky nandavaji na talíře v kuchyni knedlíky, ale pro mne by to nebylo 😂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?