Vepřová panenka a jaká k tomu příloha?

Prosím o tipy. Ke svatebnímu obědu chceme vepřovou panenku. Ale co se k ní hodí nejvíc? Šťouchačky, pečené brambory??? A jaká omáčka?? Jaké máte zkušenosti??
Odpovědět
Z vepřové panenky nejvíce miluju špíz - panenka, cibule a sušené švestky zabalené ve slanině a k tomu domácí hranolky. Mňam! Pečené brambůrky budou taky fajn. Na pánvi to pustí moc dobrý sosík, ale díky švestkám můžeš zvolit přímo i švestkovou omáčku. Doporučuji vyzkoušet, je to strašně jednoduché, ale hrozně moc dobré :-D
Odpovědět
Také chceme, asi k tomu bude grilovaná zelenina a možná brambory. Chceme nějaké letní, lehké jídlo :-).
Odpovědět
@svatbajanaahonza to je super.. zvažujeme místo zeleniny dát zelené fazolky. A pečený brambor asi nejspíš. Svatbu máme mít v červnu, takže to chce fakt něco lehkého :-)
Odpovědět
@mary_luca Už jsme nad tou švestkovkou přemýšleli, ale u nás je spousta lidí proti. Nemají rádi švetkovku - nebo spíš takovou tu kombinaci masa se sladkým. Což ani já osobně moc nemusím.. ale znám to a vím, že se to teď hodně dělá a i to dokonce vypadá hezky. I tak díky za tip :-)
Odpovědět
Právě, taky nechceme svíčkovou, každého to akorát zaplácne a dort to dodělá už úplně. Počítáme s 30 stupňovými vedry, takže horká polívka bude už tak náročná :-D . Jinak my se rozhodli tak, že uděláme dva návrhy a hosté si dopředu vyberou co budou chtít - já totiž nejím červené maso a někdo zase nemusí jíst rybu. Takže dáme grilovaného lososa a grilovanou panenku a k tomu jednotnou přílohu - asi tu zeleninu a brambory. V restauraci je švihne :-D ale nám přišlo nejlepší, aby si každý vybral na co bude mít větší chuť...
Odpovědět
@raduzemlejna Já bych se té švestky bála, pro mě to je spíš takové zimní jídlo a fakt ne každý má kombinaci sladké a maso rád... tak aby nebyli hosté přeslazení ještě před dortem... :-)
Odpovědět
Není důvod se jí bát. Moje mamka to vařila vždycky jako sváteční oběd v jakémkoli ročním období, mě to teda nepřijde jako zimní. A můj chlap sladké vůbec nepokládá jako plnohodnotný oběd, ale když mu uvařím tohle, tak vždycky ještě vylizuje pekáč :-) Když neděláš omáčku, tak ta šveska ve slanině zase tak sladká není, ale vnucovat se nebudu :-D Mám ještě jiný nápad. Co dát na panenku obyčejné bylinkové máslo? Taky to chutná moc dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
panenku bych naspikovala medvedim cesnekem, kterej nezanechava takovy aroma jako normalni a k tomu klasika - peceny brambory ;-) a zelenina
Odpovědět
Profilova fotka
Stouchane brambory
Odpovědět
@mary_luca Jo ta bylinková by vůbec nebyla špatná.. to je takový univerzální, to by mohli jíst všichni, včetně i těch dětiček, které tam budeme mít.
Odpovědět
@mr_falko taky super nápad s tím medvědím česnekem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme vepřové medailonky z panenky na grilu s bazalkovou omáčkou a farmářskými brambory :-p Už se na to moc těším :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já bych volila asi takovou nějakou univerzální hnědou omáčku a opečené brambory - to chutná snad každému. :-) Hodně o tom přemýšlíme taky, ale na druhou stranu - my chceme i klasickou večeři pro všechny a to už nevím, co zase dát... Tohle bude asi k večeři a k obědu to vypadá na svíčkovou (i když se taky obávám, že když bude vedro, nebude na to chuť...)
Odpovědět
@niikiss To je super!!! Jsem ze všech těch kombinací tady nadšená. Aspoň už vím, že se asi nemusím bát nechat dělat něco takového "modernějšího", asi je to dneska na svatbě fakt normální.
Odpovědět
@khpetano jasný.. zase když máte večeři, tak bych taky popřemýšlela, jak to zkombinovat. A co udělat raut místo večeře? Tam pak máš všechno a každý si dá na co má zrovna chuť.. Kde budete mít hostinu?
Odpovědět
Profilova fotka
@raduzemlejna Určitě.. myslím, že takové ty klasiky už jsou tabu. Nám tuto kombinaci navrhl provozní ředitel hotelu a my ji hned odkývali. Pro děti máme řízek s hranolkama a je po starostech :-) Trochu jsem měla obavu z předkrmu.. máme pršut na žlutém melounu, ale co, každý má volbu.. nikomu to do krku cpát nebudu.. když budou chtít spapají celý talíř když ne.. nic se přece neděje. Myslím, že nové věci by se měli zkoušet. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na přemýšlení je ještě hodně času, tak snad něco vymyslíme, případně nám poradí, až se budeme na menu domlouvat :-) Hostinu budeme mít ve Žlebech u Kosů.
Odpovědět
Zvolila bych šťouchané brambory. K tomu ke každé porci malou mističku lehkého letního salátku (ideálně mix listových salátů s lehkou zálivkou) Omáčka by k těm šťouchaným být nutně nemusela - tedy samozřejmě bych určitě volila přírodní z výpeku z masa a lehce smetanou a opravdu jen jako šťávičku. Pokud omáčku, tak k vepřové panence miluji dijonskou a nebo pepřovou.
Odpovědět
Měli jsme panenku se šťouchanými bramborami
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?