Vegetariánská - veganská svatba

Ahojte všichni! Chtěla bych se zeptat, nechat inspirovat... vzhledem k našemu světonázoru i zaměření několika našich blízkých chceme mít svatební meny (hlavní chod i raut) postavený tak, aby nabízel z části (asi půl na půl) veganské jídlo. Měli jste někdo takto zaměřenou svatbu? A máte tipy, jaké jídlo se u vašich známých osvědčilo?? Moc děkuji za názory...:-)
Odpovědět
Ahoj, my teda nebudem mít svatbu čistě vegetariánskou/veganskou, ale něco tam přeci jen bude (já vegetarián + pár hostů taky). Hostinu vyřešíme tak, že jen já budu mít bezmasou variantu (na hostinu jde jen rodina a ta maso dostane, zas nejsem fašista:) a raut budeme z větší části řešit formou grilování, takže tam kromě masa bude i naložené sojové maso, grilovaná zelenina a žampiony… Plánujeme i nějaké pomazánky, tam se toho dá taky dost vymyslet. Od známých mám skvělou zpětnou vazbu na moje vegeburgery, ovšem s těmi je dost práce a nejsem si jistá, zda je tam mít budeme. Taky se navaří dva kotle guláše - klasický + bezmasý.
Odpovědět
Jo, dvojí varianta guláše (masový a hlívový) nás taky napadla, plus spousta grilované zeleniny, pomazánky a saláty.. děkuji za tipy. Navíc budeme mít svatbu na podzim, což je zrovna období sklizně, takže můžeme mít spoustu věcí lokálních a ne dovezených..:) A třeba sladké pečivo měla jsi taky veganské? Zrovna hledám cukrářku, která peče vegansky... nemáš tip? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Falafel, grilovaná feta, zeleninové sushi... Co se dortu týče, v nějaké jiné diskuzi jsem viděla reklamu na raw dorty. Neamatuju si kde to bylo, ale ve vyhledávání to určitě vyskočí! (A když je to raw, asi by to mělo být i veganské)...
Odpovědět
@martina_001 http://www.sweetsecretofraw.cz/index.... =)
Odpovědět
Profilova fotka
Sestra měla na půl vegetariánskou (ne vegan) svatbu....raut byl vegetariánský, měla tam různé druhy sýrů, zeleninové kari s chapati plackami, zeleninové a ovocné talíře, sezamové krekry s humusem a nějaké ořechové krekry. A pro masožrouty měla bio maso ze statku....Já si pochutnala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus mrknout na @cl8ireh, ta měla veganský catering ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli veganské menu, ale bylo nás jen 6, takže to bylo jednoduší. Měli jsme buritto a tortillu, dort a cupcake od VegTeg catering :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli pár hostů veganů, hostinu jsme měli celou formou rautu a kromě zeleniny a ovoce tam pro ně bylo: Špenátová polévka s těstovinou Ananasové špízy s oříšky Zeleninový špíz z papriky, cibule, lilku, cherry rajčete, cukety a žampionu. Mexická pánev z tofu (něco jako fazolový guláš) A můžu říct, že spousta ostatních hostů (co jedí vše) velice zvědavě okukovali veganské menu a rádi ochutnali (a všichni se jen olizovali) :-)
Odpovědět
vega svatbu měla ad.elle http://www.beremese.cz/blog/ad.elle/a...
Odpovědět
Já budu mít mix, polévku by jsme chtěli zeleninovou, aby mohli všichni, hl. většina maso a nás pár, nějaké zapečené těstoviny s grilovanou zeleninou, nebo něco podobného. Dort vegan nebude. Pak raut, pro masožravce řízky, pro vege pečené brambory, gril.zelenina, obložené mísy. Že by toho zvládla běžná hospoda víc, si nefandím, tak budu ráda aspoň za tohle. Ale ráda se nechám inspirovat :)
Odpovědět
@martina_001 sladké zatím moc neřeším, máme to v září, času dost:) nicméně já sama sladké ráda nemám, navíc svatbu máme až odpolední a mám pocit, že spíš půjdou na dračku věci z grilu nebo pomazánky, sladké podle mě zas tak moc nikdo nechce. Nechám tchyni, ať něco napeče ke kafi, a to bude asi všechno:))
Odpovědět
Já bych nejradši vege svíčkovou pro všechny...:) ale mému muži se to zas tak nezamlouvá - on moc svíčkovou nemusí, tak to zatím vypadá tak, že budeme mít jako hlavní chod gratinované brambory a salát a k tomu bude na výběr steak buď vege (seitan) nebo masový (krůtí, hovězí) - co se týče zbylých chodů - polévka a předkrm, tak to není těžké udělat pro všechny jako vege verzi - doporučuju třeba kouknout na Lehkou Hlavu nebo Maitreu a jejich jídelní lístek - třeba načerpáte inspiraci. Na raut mi to přijde docela jednoduché - spoustu salátů, pomazánek, něco z listového těsta, bramborový salát s nějakými "řízečky," mini raw dezerty, mini burgery - ono se vlastně všechno dá udělat vege, jenom chce narazit na šikovné lidi, což bývá problém.... My bydlíme v Praze, ale svatba bude v Ostravě, takže se toho trochu děsím.
Odpovědět
Článek se načítá
@martina_001 měli jsme dva dorty, jeden veganský od Sweet Secret of Raw a byl vynikající.
Odpovědět
Profilova fotka
Můj drahý si prosadil kotel guláše a čuníka, tak to musím nějak osvěžit. tatím jsem vymyslela, kromě toho, co tu píšete, zeleninové samosy a quiche...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
také budeme mít mix, protože nevím zda by to kousli naši svědci a ženich by mi bez masa taky asi umřel hlady :-D Budeme mít: Jako předkrm polévka - dýňová s kokosovým mlékem, dýňovým olejem a opraženými dýňovými semínky Hlavní chod masožravci - steak z hovězí svíčkové, opékané brambory, glazovaná mrkvička a pepřová omáčka Hlavní chod vegetariání - uzené tofu s bramborovými lokši a červené zelí Hlavní chod vegani - Soba nudle s brokolicí , ořechy a tofu Dezert bude dle výběru - vegani a vegetariáni raw dortíky, dorty, zákusky, Dále sýrové a zeleninové mísy a večeře dle výběru, bude nás hrstka, takže jídlo moc neřeším....
Odpovědět
my jsme měli čistě vegetariánskou svatbu, nebyl ani kousek masa, všichni hosté přežili a ještě si jídlo pochvalovali ( i můj strýc, který dělá několikrát ročně zabijačky), ten si dokonce vezl domů svíčkovou s goody foody a celozrnným knedlíkem :D je to asi o zkoušce, lidé nejdřív byli dost nedůvěřiví, ze začátku byly stresy, co když nebudou chtít jíst, ale nakonec si to všichni pochvalovali :) zde nějaké foto co bylo před obřadem, k hlavnímu jídlo byla svíšková s goody foody, potom k večeři houbový guláš, houbové kuličky, falafel, plněné slané záviny, pomazánky, pečivo, zelenina, sýrové talíře, sladké.. každý si vybral.
Odpovědět
ahoj, teprve budu mít hostinu, ale budu mít, vegan, vegetarian, bezlepkovou a klasiku pro masožrouty. Svatbu budeme mít jen se svědky a s jídlem v hotelu nám vyšli vstříc. V červnu pak budu dělat garden party, a jídlo si budeme vytvářet sami, místo svatebních darů jsem všechny zaúkolovala s pečením a smažením :-D Z vegan a vegetarian jídel budu dělat: - salát z rýžových těstovin - různé variace zeleninových salátů - falafely - vegan zeleninový koláč - raw dorty - ovocné mísy a saláty ale ještě jsem moc neřešila, jak to budu zdobit a podávat, to až v červnu
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?