Večerní raut, jaké jídlo chystáte?

ahojte, holky jaké jídlo chystáte nebo měly jste na rautu? díky za rady ;-)
Odpovědět
@suzitweetty My místo rautu zvolili grilované selátko, k tomu bude mini raut jen zelenina a přílohy ;-) Máme to venku na zahradě, takže ideální volba :-)
Odpovědět
@suzitweetty Ahoj, my budeme mít na rautu obložené talíře - sýry, zeleninu, ovoce, asi šunku a tak.. Taky tam bude svatební cukroví.. Já bych tam ještě chtěla dát třeba salát s kuřecím masem, přítel by chtěl ještě něco dalšího teplého, ale moc nevíme co.. V restauraci nám řekli, že si tam můžeme dát co chceme, ale my moc nevíme jak to sestavit aby toho nebyo málo ani moc :-N
Odpovědět
@suzitweetty My jsme měli nějaké zeleninové saláty, masové rolády, pečená kuřecí stehýnka, ondráše, grilovanou krkovičku, pečeného lososa (z toho jsem měla nejdřív obavy, aby se jedl i studený, ale zmizel mezi prvníma) a dál už si nemůžu vzpomenout ;-) K tomu pečivo - bílé, tmavé i celozrnné, aby si přišli na svoje všichni ;-)
Odpovědět
@suzitweetty My jsme měli obložené mísy - uzenina, sýry, zelenina, rolády, řízečky... Potom různé saláty. Ale chtěli jsme také teplý raut a ten měl velký úspěch - losos na bylinkovém másle, kachní prsa, uzené maso, pečené srnčí, ragú ze zvěřiny a jako přílohy šťouchané brambory, bramborový knedlík, karlovarský knedlík, zelí a samozřejmě pečivo. A každý si nakombinoval, na co měl chuť :-) Jo a ještě jsme měli tatarák s topinkama a ten byl pryč skoro okamžitě :-D
Odpovědět
my to pojmeme ve velkém (máme jídla snad na týden :-)) - uzené, gril. krůta a krkovička, pikantné kuř.paličky, obložená mísa sýrů a zeleniny, ovoce, trochu chlebíčku a jednohubek (ale opravdu jen tak na chuť kdyby někdo dostal), sekanou, zelenin a těst. salát, naklád. okurky ... a pak bagetky - světlé a tmavé @terma ale svatbu budeme mít v zimě - kdyby bylo léto také bych asi pekla sele :-) Myslím, že naraut můžeš dát všechno možné...............
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
holky prosím kolik jste toho tak měli???těch obložených mís a tak.bude nás asi 70 ale z toho skoro 50 lidí bude už na obědě :-)tak aby se mi svatebčani nenafoukli po tom jídle :-))))
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme mít jen studený raut a tak budou: miniřízečky - kuřecí a vepřové (+ nějaké přírodní bez obalu, máme na svatbě osobu s bezlepkovou dietou), salátové mísy (+ dresinky), nářezové mísy, sýrové mísy, několik druhů pečiva (vč. bezlepkového), ovocné špízy + čokoládová fontána. Cena 250,-/osoba.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ahoj :) prosím o radu. Oběd (přípitek, polévka, hl. chod) plánujeme na 15.30h, v 17h dort a asi od 19h večerní raut. Počítáme s tím, že končit budeme kolem 22-23h. Nevíte někdo kolik tak počítat množství jídla na osobu? Bude nás 65 (z toho 10 dětí). Restaurace nám zatím předběžně spočítala toto: 8kg pečená krkovička Křen, hořčice, kečup,kys.okurky 150g kuřeci gril. steak 20x 2kg kuřecí plněná roláda 100g roastbeef 20x Kuřecí řizečky 50x 0,5kg uzený losos 3kg sýrová mísa Grilovaný hermelín 10x Zeleninový salát - balkán zálivka Domácí bramboráčky 40x 4kg ovocný salát Pečivo Nevím jestli toho není moc, zdá se mi, že většina restaurací počítá s tím, že budeme slavit přes půlnoc, což nebudeme. Nechci aby potom zbytečně moc jídla zůstalo. Přemýšlela jsem, jestli by nestačilo navýšit počet řízečků, nechat krkovici nebo ji vyměnit za 12kg kýty, zeleninový salát, těstovinový, ovocný, sýrovou mísu, pečivo a čokoládovou fontánu. Zase ale nechci, aby hosté hladověli. Netušíte někdo?
Odpovědět
zrušila bych bramboráčky, jsou dobré ke guláši, ale k ničemu od vás se nějak moc nehodí...0,5kg lososa na tolik lidí je málo, tak je to podle mě úplně zbytečné...jinak klidně kýtu jako maso, lidi to rádi...
Odpovědět
@mattt Na to, kolik čeho na osobu jsou normy (jakože-plácnu- 300g masa, 100g zeleniny..). Já třeba to nechám úplně na restauraci, já bych nevěděla vůbec kolik čeho...jen se chci zeptat - budeš mít ovocný salát a čokoládovou fontánu - k té fontáně bude krájené ovoce ještě bokem? Protože pak by mi ovocný salát už přišel zbytečný. Když koukám na ten tvůj seznam, tak mi přijde v pohodě pro 65 lidí - ale souhlasím s kkaccou - bramboráčky k čemu? A grilovaný hermelín (ikdyž ho miluju) mi nepřijde na svatební raut moc vhodný a hlavně ten počet-10?
Odpovědět
@xlostris já právě všude četla, že se počítá tak 200g masa na osobu, tak mi 18kg přišlo trochu moc. Ještě se jich asi poptám. Jinak čokoládovou fontánu si můžeme připlatit a rádi bychom ji měli, tak asi vynecháme ten ovocný salát. Díky za připomínku :)
Odpovědět
Profilova fotka
Zeleninove misy,ovocne, mini zakusky+kolacky ,syrové mísy ,uzenina,grilované maso ,kuřecí+vepřové rizecky tatarak z lososa , ve 21:00 guláš :-) zatím tak ještě něco vymyskime;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My toho měli opravdu hodně: různá grilovaná masa s několika omáčkami, k tomu výběr asi ze 4 příloh, celé ryby - losos a sumeček, paštiky několika druhů, roládky masové i vegetariánské, uzený jazyk, zeleninový salát, těstovinový salát, tatarák, grilované hermelíny, zeleninu na volno, stejně tak ovoce.....víc si nepamatuju, já osobně se k rautu ani nedostala - sice mě to mrzí, ale jak jsem slyšela, všichni si moc pochvalovali (asi i kvůli tomu, jak moc se jídlo lišilo od klasických narozeninových oslav).
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Po obradu mame mensi raut: zeleninove salaty, rizecky, testovinovy salat, gulas. Vecer mame grilovani na zamecke terase: Mini hamburgry, losos, zebra na americký styl, krkovice a k tomu zelenina, brambory, dipy, pecivo, kýta na rožni (ta bude až ve 22h). Jinak tam budou celou dobu kanapky, kolacky, minizakusky a slaní šneci
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, my tam měli řízky - kuřecí i vepřové, kuřecí paličky, flamender, salát zeleninový a těstovinový, obložené mísy - sýrové i salámové, spousta zeleniny i ovoce, pečivo - od všeho trochu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?