Večerní jídlo

Profilova fotka
Ahoj holky, chtěla bych se poradit. Náš obřad je naplánovaný na 14:30 a "oběd" až tak po 16:00 hod. kdy už budeme mít po focení apod. Máme potom klasický 4chod a na večer jsme si objednali na grilování sele pro cca. 50 lidí. Pro nás je dále zbytečné abychom měli nějaký další raut, zvlášť když je oběd takto pozdě, myslíme si, že to bude bohatě stačit. Tak jsme přemýšleli už jen k selátku salátový bar a nějaké sýrové a uzeninové mísy. Myslela jsem to spíše jako pochutiny s tím, že tam ty mísy budou od každého např. 2 a to je vše, místo toho nám to v restauraci nacenili za 350,-/ osoba a když si to pak spočítáte tak to není zrovna málo jen za ty mísy a já si nedokážu představit, že tam budou kila salámů a sýrů pro 50 lidí (a což je úplně zbytečně v našem případě). Mám pocit, že nám v tomto restaurace nechce vyjít vstříc a snaží se tam ze svateb vytřískat co nejvíc. Zrušit již to tam nejde a nevím přesně jak s nimi teď jednat a docela ztrácím nerva :-( Co myslíte? Má cenu se s nimi hádat aby nám dokázali připravit jen opravdu to co chceme? Nechci zase ale s nimi přijít do konflitktu, přeci jen tam budeme mít svoji svatbu. Moc díky za postřehy :-)
Odpovědět
Těch 350,- je i s prasetem nebo čistě ty mísy - sýry, zelenina atd.?
Odpovědět
je to dost penez! takhle mame naceneny podvecerni raut bez prasete.. cca 17-18hod a pocitam ze jidlo vydrzi az do konce bez dalsi "vecerni vecere" snad ;-)
Odpovědět
A vy nemůžete ovlivnit, co v těch mísách bude? Jinak na 50 lidí to bude chtít zeleniny víc než dvě mísy si myslím, k tomu nějaké dressinky, omáčky, pečivo a třeba i další přílohy... A pak samozřejmě nějaký ten sýr a uzenina. Mně to nepřijde zase nějak extra vysoká cena, ale určitě jsou rezervy, jak to srazit.
Odpovědět
Profilova fotka
@elvira v těch 350,- jsou pouze ty mísy, sele platíme zvlášť. @kacenkakaca V mísách můžeme ovlinit co tam chceme, to pečivo a omáčky na zeleninu je v tom taky.
Odpovědět
Profilova fotka
Mne to taky neprijde nijak moc velka cena, pokud muzete ovlivnovat co ma v misach byt, tak si proste vymyslete neco vic nez obyc misu v ktere jsou dva druhy sunky, dva druhy syru a trocha nakrajene zeleniny, pripadne si od nich nechte ukazat jake misy delaji a jake presne mnozstvi jidla nacenily a treba uvidite, ze je cena adekvatni.. sele je urcite super zalezitost a dobry zaklad do zaludku na vecerni oslavu, ale spousta lidi si da pak v prubehu vecera radsi i neco dalsiho nez jit pro treti porci selatka..
Odpovědět
@lenula4 Zvazte, jestli vubec raut potrebujete... obzvlast s grilovanym seletem... My jsme meli obrad ve 14h, pak nejake male (opravdu male - svatebni kolacky) obcerstveni ke kave, a hlavni jidlo o 4 chodech v 18h.. a reknu ti, ze nikdo uz potom nemel vubec hlad..vsichni byli prejezeni.. skoro nikdo ty 4 chody ani nedojedl. Meli jsme jeste na 21.30 raut (malinky, za 5000Kc pro 80 lidi) a nikdo to nejedl.. vezli jsme to vsechno domu a nevedeli co s tim. Takze bych spis posunula to jidlo jeste o hodinku, pak objednala na 22h nejaky chlebicky a bohate to bude stacit. Me kazdej tvrdil, ze ne, ale lidi fakt do sebe nenacpou o moc vic nez normalne sni.. a kdo normalne veceri 4 chody.. nikdo! :) Navic to jidlo se protahne.. nam se to protahlo na 2 hodiny.. jedli jsme od 18h do 20h.
Odpovědět
@lenula4 Takze abych ti odpovedela na otazku - Ano, hadej se s nima :) Rekni jim, ze raut za 350Kc za osobu nechces, protoze to bude zbytecne, spis bys chtela objednat proste napr. 4 salatove misy, a at ti naceni salatovou misu, ne, jako cenu za osobu, ale jako cenu za tu misu.. Lze to rict slusne ale zaroven asertivne :) Nema fakt smysl platit vic.. lidi to nesni.
Odpovědět
@karlajasmine Heleď, nám začínala hostina někdy po třetí hodině, klasicky 3 chody a dort. V půl osmé přinesli klasický raut - tácy s různými druhy masa, pečené brambory, pečivo, zelenina grilovaná i studená, sýrová mísa... A ono se to do cca půlnoci skoro všechno snědlo, nezbylo nám skoro nic. Takže já bych to tak nezatracovala. Samozřejmě, když mají prase, tak může být raut pouze salátový a přílohový (+ třeba sýr). Ono když nebudou ty přílohy a zelenina, tak to prase ani polovina lidí jíst nebude, protože samotné maso jí jen málokdo. A mísa salátu je jako nic...
Odpovědět
@kacenkakaca No 15h a 18h je rozdíl no :).. v 15h je to proste pozdni obed s tim, ze lidi si daji pozdni snidani a pak neji.. kdezto my jsme to meli v 18h, tak lidi se doma pred obradem normalne najedli, pak meli veceri o 4 chodech, a pak uz nic.. A tech 16h to uz se vic blizi veceri nez obedu.. tak si prave myslim, ze uz pak tolik jist nebudou.. Ale asi zalezi i co maji za chody, my jsme meli svickovou a kazdej dostal 5 knedliku, takze ono to dost nasytilo :) Nevim.. kazdopadne pokud chteji fakt jenom nejaky misky, tak se proste muzou domluvit s restauraci, aby to nenacenili jako raut na osobu, ale proste jako cenu tech misek nebo oblozenych taliru - nam ten raut nacenili prave takhle, za ty talire..vyslo to daleko levneji nez kdyby to nacenili za osobu..
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca K to mu to chci směřovat salátový + přílohový bar + sýrová mísa. @karlajasmine Já už jsem jim původně řekla, že raut nechceme! Nejprve nám ho nabízela za 500/osoba, pak jsme se rozhodli pro sele, s tím že teda bychom k tomu chtěli už jen nějaký ty mísy, jenže ona to nenacenila jako mísu ale zase cenu za osobu 350,- což je podle mého taky dost jen za sýry, uzeniny + salát. Takže se jí teď budu snažit vysvětlit, že takhle ne a napíšu jí přesně kolik a jak to chceme a uvidíme.
Odpovědět
@karlajasmine Jo, já četla 16h, ne 18... Pardon :-) Každopádně souhlasím s tím způsobem nacenění. My měli tříchodové menu, ale docela lehké, pak s odstupem dort a následně ten raut. A bylo to akorát. Pokud bude "oběd" kolem 16h, určitě pak ještě přijde jídlo k chuti, a jak jsem psala, nedá se jíst jen samotné prase. @lenula4 No, ono pokud nebudeš chtít mít a sýrovém talíři převahu eidamu a místo šunky šunkový salám, tak mi ta cena přijde na osobu dobrá. Pokud toho chcete méně, chtěla bych to nacenit od množství a ne od osoby.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca návrh, který nám zaslala byl na osobu: 150g sýru a 150 g salámu + 100 g salátu, jak počítám tak počítám i za ty nejdražší suroviny na osobu, tak se nedostanu na částku 350,- osoba. Podle mého tam má dost vysokou marži. Nechám si to nacenit na mísy a uvidíme :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@lenula4 No a jakého sýru? Jakých uzenin? Jaký salát? Tohle je naprosto nesmyslné...
Odpovědět
@lenula4 kolik váží takové sele, které má stačit pro 50 lidí? Jinak já třeba nesnáším uzeninové mísy na svatbě, přijde mě to obyčejné, jenom prostě, aby se něco na ten raut dalo. Někdo třeba nebude chtít sele a dal by si jiné maso a tuto možnost nebude mít. Jinak si myslím, že cena 350Kč/osoba je běžná, ale ne za to co jsi napsala, že ti nabízí
Odpovědět
Profilova fotka
@lenula4 Tak v tom pripade by se muselo jednat o luxusni syry, kvalitni sunky a salat snad i z morskych plodu.. urcite bych chtela vedet podrobneji co v tech misach bude, tech 350,- mi stale neprijde moc ale mela bych predstavu o urcite urovni kvality.. ja si treba v jedne oblibene restauraci rada davam k vinu variaci francouzskych syru, 100g stoji 200,- ale odpovida to kvalite, pokud ti ale oni nenapsali sami, co bude obsahem oblozenych mis, tak bych se fakt obavala, ze nakraji hermelin a prihodi platkovy eidam, coz urcite jejich naceneni neodpovida! co se gramaze tyka, tak by myslim stacilo 100g uzenin, 100g syru, ale pridala bych na salatech, kterych by to chtelo vic druhu..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?