Večeře pro rodiče - nějaký nápad?

Ahojky holky, zasnoubený jsme už delší dobu, ale ještě nikdo to neví :-D Takže tento víkend proběhne oficiální oznámení rodičům. Pozvali jsme tchánovce v sobotu na večeři. Původně jsem chtěla dělat bramborový salát a řízek, ale zase si říkám, že jsou za chvíli Vánoce, tak to budou mít doma znova. Druhá varianta mě napadla vepřová panenka a šťouchaný brambory..... Nechci dělat něco, co si dělají pravidelně doma, ale zase abych na tom moc toho nezkazila :-D A přemýšlím jestli mám dělat i předkrm, když je to slavnostnější událost.... Pozvala jsem je jako na kolaudační party, takže zatím nic netuší, tak doufám, že je neklepne :-) Díky za rady a inspirace.
Odpovědět
Profilova fotka
@agenz já bych byla pro panenku :-) my ji budeme mít i na svatební hostině :-D
Odpovědět
@krabikova a na jaký způsob jí budete mít? přítel chce klasiku svíčkovou, ale mě se do ní moc nechce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
plněnou sušenými švestkami a slaninou se šťouchaným bramborem :-) u nás to bylo od začátku jasné, že svíčková nebude :-D varianta ještě byla panenka s listovým špenátem a mozzarelou, ale tu jsme si rozmysleli...
Odpovědět
@krabikova mňam, dala bych si obojí :-D
Odpovědět
Hlasuji pro panenku. Já ji mám ráda na všechny způsoby - plněnou (tipy výše, ještě je fajn třeba kombinace mozzarella a sušená rajčata), se šípkovou omáčkou, se švestkovou omáčkou, s pepřovou omáčkou, s hříbkovo-smetanovou omáčkou... Anebo pokud si troufáš, tak vepřová panenka Wellington, ale to už bych nedávala brambory, jen nějaký zeleninový salát. A předkrm bych nedělala, ale udělala bych nějaký dezert. A teď jsem dostala hlad, jak jsem to dopsala :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Menu varianta 1. Krůtí vývar s nudlemi, krůtí na paprice, rýže, nebo knedlík, Zákusek: štrůdl, káva, čaj Menu varianta 2. Pórková polévka s žampiony, králičí ragu se šunkou, stříbrnými cibulkami, hříbky. Zákusek: míša řezy, káva, čaj. Menu varianta 3. Hovězí tažený vývar s játrovou rýží, pečená hovězí líčka na černém pivě, restovaná zelenina, bramorová kaše. Zákusek: domácí perník s marmeládou, šlehačka, káva nebo čaj.
Odpovědět
@agenz udělala bych tatarák a chlebíčky, popř. pokud nejí tatarák tak bifteky s domácí brambůrky - tj. ty děláme tak, že nakrájíme brambory na slabší kolečka, osolíme, opepříme, zakápneme olivový olejem (dát na pečící papír) a strčí se do trouby na takový 30 min. až budou krásně zlatavě hnědé. K tomu domácí česnekový dip a např. omáčka ze zeleného pepře a máš vyhráno:-)
Odpovědět
@ajush_ka cestou do práce jsem koupila panenku, tak snad bude mít úspěch, udělám ve slaninovém kabátku a kdo bude chtít, přelije si ji pepřovou omáčkou...dezert budou nanukový řezy ke kafíčku no a k vínku udělám jednohubky s lososem a nějaký s klobáskou, když budu mít čas, tak i pár chlebíčků vytvořím...tak tímto menu snad nikoho neurazím :-D ale nervozní jsem teda už teď :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@agenz neboj, vše dobře dopadne ;-)
Odpovědět
@krabikova děkuji, budu Ti věřit ;-)
Odpovědět
@agenz Já bych se u tebe najedla královsky :-) Určitě to dopadne dobře ;-) Jinak ještě malý tip - k panence, a k té ve slaninovém kabátku rovněž, mi sedí tymián a rozmarýn...
Odpovědět
Když je to žádost, udělala bych i předkrm a dezert! ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@ajush_ka @krabikova Holky děkuji za reakce, proběhlo to nad očekávání dobře :-) Panenka měla úspěch u všech, předkrm jsem nakonec dělala taky - plněný vejce lososovou pěnou a zdobený uzeným lososem. Rodiče a to vůbec nečekali, nejdřív byli všichni z oznámení v šoku, pak si maminky pobrečely a pak se slavilo až do rána :-) Konečně jsem svatebně naladěná a těším se na náš den :-)
Odpovědět
@agenz Tak to jsem ráda :-) Ať jdou přípravy podle plánu! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@agenz tak to je super, to se hned bude lépe plánovat :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?