Vařit ve svatební den, je to moudré?

Holky, mám docela dilema. Chceme mít svatbu u milého na zahradě s tím, že oběd a část rautu nám udělá catering, zbytek rautu bych si ráda udělala sama, jelikož jsem z oboru, tak vím jak na to a přijde mi zbytečné za naskládání sýrů, šunky nebo nakrájení zeleniny platit. Zkušené nevěsty, poraďte, je to moudré? Na hostině bude "jen" 20 lidí, tak si myslím, že by se pak mohl najít čas to připravit. Miluju také bramborový salát, ale nechutná mi od nikoho jiného než ode mne. Tak mě napadlo, že bych si mohla suroviny a všechno nachystat den dopředu a pak to jenom zaběhnout smíchat, co vy na to? Díky za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
@vivien21 myslíš, že budeš mít ve svatební den chuť něco kuchtit, byť jen připravit na mísy? Taky asi dost záleží na časovém harmonogramu, ale mně by se teda nechtělo. Co to aspoň připravit vše den předem? :-)
Odpovědět
@vivien21 Jestli ti bramboroy salat nechutna od nikoho jineho nez od sebe a jsi ochotna se s tim patlat den predem tak proc nem ale nenechavala bych to na svatebni den, aspon se ti to ulezi...a co se tyka skladani syru, tak popros sikovne kamosky, na to nepotrebujes catering, sama to nedelej jsi prece nevesta a mas se bavit a ne se starat o sunku a sejra
Odpovědět
Tak to mě by se taky nechtělo kuchtit ve svůj svatební den.Ale záleží jen a jen na tobě. Myslím, že většina z nás ti spíš napíše, že by se jim do toho nechtělo
Odpovědět
Ještě si umažeš šaty. ;-)
Odpovědět
@lamorgaine to bych ráda, ale uznej sama, že zelenina okorá stejně tak jako např. salámová nebo sýrová mísa ;-( a salát to je moje úchylka, ten je nejlepší čerstvý...
Odpovědět
@heyrup to jo, asi zapojím svědkyni s maminkou...(asi moc nadšené nebudou, ale co!)
Odpovědět
@vivien21 zapamatuj si jedno:TY jsi nevesta a svedkyne je od toho aby ti pomohla bud osobne anebo ti pomohla nekoho zaridit, nenech se zdeptat, sice mi chvili trvalo nez mi to doslo, ale je to proste tak. Nastesti mamca mi pomuze se vsim, protoze vi, ze to bude jen MUJ a partneruv den, ne jejich a melo by vsem jit o to, aby sis to nejvice uzila ty.
Odpovědět
Profilova fotka
@vivien21 Nebo někoho známého, koho nezveš na svatbu, ale dobře ho znáš a dej mu za to nějakou kačku :)
Odpovědět
@heyrup to je pravda :-) díky. alespoň jeden den můžu být sobecká!
Odpovědět
@vivien21 takovy pristup se mi libi!! :-)
Odpovědět
@vivien21 No vidíš, my doma bramborový salát děláme den předem vždycky.Bývá lepší než čerstvý, protože je uleželý.Samozřejmě musí být v chladnu.
Odpovědět
Profilova fotka
@vivien21 bramborový salát taky jedině den předem....aby se všechny přísady chuťově promísily. Stačí v ledničce přikrýt fólií a okoralý rozhodně nebude ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Jinak myslím, že záleží na harmonogramu dne...já teda osobně nevím kde bych na to našla čas....obřad, hostina, focení, tanec....atd. A navíc myslím, že není moc vhodně, aby se nevěsta zavřela v kuchyni...všichni tam přijdou kvůli vám...měla by ses věnovat hostům a přípravou jídla zaúkolovat někoho jiného. Taky budem dělat raut na zahradě...co půjde bude připraveno den předem a na zbytek přijde důchodkyně na výpomoc...
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme připravovat jídlo na oslavu s kamarády, která bude den před obřadem. Guláš, nakládané sýry, utopence, různé pomazánky a dipy...takže by to (pokud ještě někdo pomůže) nemělo být až tak náročné.
Odpovědět
Profilova fotka
@vivien21 Mě se ten tvůj nápad - uvařit si sama, moc líbí, a myslím, že kdyby jsi si to připravila den předem, tak by se to zvládnout dalo, ale v den svatby tomu zkus věnovat jen minimum času a užívej si ten vyjmečný okamžik být nevěstou a né hostitelkou ;-) Já přemýšlela vlastně o tom samém, jen jsem chtěla navařit navíc ještě guláš, řízky, polévku, a připravit kromě salámových a sýrových mís ještě nějaké ty ovocné, tak uvidím jestli se mi to povede nebo se z toho zblázním :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my si veškeré jídlo zařizujem samy akorát s tím rozdílem že máme známou kuchařku která navaří na hostinu a na večer udělá guláš a raut - jako smažené řízecky, stehna... salámové a sýrové mísy se budou dělat den předem a prostě se zakryjí potravinářskou folií aby neoschly. Máme to už odzkoušené z oslavy 50-tim kde byl stejný počet lidí jako bude u nás na svatbě a všechno jídlo bylo supr.
Odpovědět
@limda Tak to si toho chceš na sebe naložit hodně.To nebudeš celé odpoledne dělat nic jiného než vařit. ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja Vidíš a to ještě uvažujeme, že si s přítelem upečeme rovnou i svatební dort :-D Jako já vaření a pečení zbožňuju, ale taky se trochu obávám toho, abych si pak vůbec něco užila =-)
Odpovědět
My mame objednany sal, nejake veci dole z hospody, ale zaukolovali jsme ty nejlepsi kamarady - nekdo udela testovinovy salat, nekdo vajicka, ovocny salat - zatim nikdo ani nepipnul, vsichni se tesi a jsou radi, ze se muzou zucastnit i priprav :D :D
Odpovědět
@vivien21 Tak to nedoporučuju! Budeš nevěsta, budeš si chtít den užít a věnovat se manželovi a hostům (i když jich bude jen 20) a veř mi, že na tyhle věci mít čas fakt nebudeš! Svatební den hrozně rychle uteče i bez toho, navíc se budeš i fotit, muži s tebou budou chtít tančit a co bys jim řekla - teď nemůžu, musím jít udělat bramborový salát? když už bys mermomoci chtěla na něco "vlastní výrobu", tak bych poprosila některou kamarádku/kolegyni z oboru, aby se ti v den svatby o to postarala - servírovala ty hermelíny, nakládané věci a případně se starala o to, aby bylo všeho dostatek nebo řešila případné problémy ...a popř. i ten salát (ten je stejně ale nejlepší uležený, takže když už, dělala bych ho den předem, ale v červenci mi ten salát příjde celkově jako hloupost, zvlášť jestli bude hodně velké horko)
Odpovědět
@niol opravdu vým to tehdy neokoralo? když jsem pomáhala v kuchyni v restauraci, tak mi kuchař vždycky říkal, ať dělám salámovou a sýrovou mísu nejdřív hodinu předem, aby to neokoralo, tak jsem si myslela, že to být dopředu nemůže...
Odpovědět
Profilova fotka
@vivien21 no když se přes to dá ta potravinová folie, tak to vydrží dobře, to můžeš přeci ještě zkusit, času je ještě dost :)
Odpovědět
@janictourek salát bude na večerní raut, to už bude chladněji...ale asi ano, něco připravím dopředu a se zbytkem někoho zaúkoluju :)
Odpovědět
@lamorgaine to je fakt :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Rozhodně také nedoporučuji, mám s tím i vlastní zkušenost z pohledu kamarádky. Pokud vážně ale chceš, např. jak říkáš ten bramborový salát, tak ten den dopředu, ale stejně budeš mít málo času. Všude budeš poletovat a domýšlet detaily svatebního dne. Opravdu zaúkoluj kamarádku nebo někoho. Mě stačilo, že jsem připravovala raut pro 40 lidí se sestrou nevěsty a ve finále jsem dělala všechno já, ptz ona se musela fotit, tancovat s tatínkama, stryčkama atd. a měla jsem toho tak akorát :D Svatební den je den, kdy se máš jen kochat a užívat si :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?