Svatební raut svépomocí, kdo to dělá také?

Profilova fotka
Holky hezký den, chci se zeptat budeme dělat jen raut po svatbě, a to u sebe na baráčku, vše svépomocí, kdo to dělá také????? potřebaovala bych rady co a jak budete mít za pohoštění a co za pití, jak moc budete řešit výzdobu atd... Moc děkuji Nikola
Odpovědět
Ahoj :) My měli všechno taky zařízené svépomocí, jen tři holčiny jako servírky a bylo to na obecním sále. Oběd klasika pro rodinu v restauraci po obřadě a pak párty s rautem pro všechny ostatní....dohromady asi 80 lidí...byla to fuška, ale dalo se to ;) Měli jsme prase, asi 40kg živý váhy, guláš - 8kg masa, řízečky - 5kg masa, saláty, nějaký slaný pečivo a sladký. A snědlo se všechno do posledního kousku cca v půl 4 ráno, takže ideální množství :) Co se týče pití, tak pivo, víno a tvrdý....nealko klasika rozlejvaný, všechno jsme si nakoupili sami. A vypilo se toho teda mraky, asi 38l tvrdýho, 160 piv a něco málo vína. Nealka už nevím, ale brali jsme asi litr na osobu...chlapi co pijou pivo se ti na limču vyprdnou a ani ty holky toho tolik nevypijou. Co se týče výzdoby atd, zkoukni mi fotky v albu ;) Hodně štěstí!
Odpovědět
Profilova fotka
Baru moc děkuji, jdu hned mrknout.... musíme to rozmyslet. my to tedy budeme mít na zahredě u naše domečku a budou tam jen kamarádi a svědci 15-20lidí.... stala se nám nehoda v rodině takže nebudeme dělat hostinu vůbec jen si s rodičema u nás na baráčku dáme kafčo a rozkrojíme dort. a pak už jen s kamarádama. takže řešíme co a jak! děkuju za radu, kdyžtak napíšu kdybych nevěděla :-)
Odpovědět
@bara188 Ahoj, chtela jsem se zeptat, jestli jste nemeli nealka malo. My budeme mit svatbu na statku od 15 hodin a pak primo na miste raut. Nealko si budem kupovat sami a nejsem si moc jista, kolik ho mame nakoupit. Od kolika jste meli party? Ja predbezne pocitam tak 2 litry na osobu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, máme stejné představy, dokonce se ještě nevzdáváme myšlenky, že uděláme sami i oběd (bereme se u lesa, hostina bude v hájence, chtěli bychom zvěřinu a nevíme, kdo jiný by uvařil...), ale odpolední/večerní raut se dá určitě zvládnout - jak psala Bára - řízečky, babičky udělají masové roládky, taťka přidá domácí uzené a klobásy a to snad bude stačit všem, bude nás max 30 doufám..:-)
Odpovědět
Ahojky, my si to budeme dělat také sami. Budeme mít jen raut pro cca 26 lidí. Bude kýta (cca 10 kg), masové talíře (6 kg), guláš (3 kg), zeleninové saláty a sýrové mísy. Sladké bude dort a minizákusky (cca 100 ks). K pití sud piva, víno, nealko (voda, kola, džusy, šťáva). Tvrdý alkohol nebude. Krapet si to chci nazdobit :) budeme tam mít i obřad :) tak že svícínky, plovoucí svíčky, pár balonků, kousek organzy a ještě něco co výrobním ... Nádobí bude papírové, to samé ubrusy, přibory plastové (laděné do růžovobíla) = úklid bude rychlý :)) Představa je, tak snad to klapne :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, mi budeme mít jak oběd tak raut u nás doma na zahradě. Objednali jsme party stan a oběd nám bude dělat známý bráchy co je kuchař + nějaké známé co nám roznesou jídlo - jelikož by stejně někteří došli tak je aspoň využijeme ;) Ohledně pití budeme mít nealko cca 1l na osobu, alko pivo, víno, tvrdý chlast - slivovicu domácí, rum, zelenou a pak něco sladkého pro dámy - jablíčko, brusinku, švestku a tak a tam asi dáme 1,5 na osobu. Počítám na 50 lidí tak litr vína a piva takže cca 25 litru vína bílého a červeného a dva sudy piva. Ohledně rautu budeme mít prase na grilu + nějaké salátové, salámové mísy, trochu ovoce a zeleniny pro vegetariany =D a minizákusky ale počet ještě nevím =D
Odpovědět
Profilova fotka
@mustelinka Ahoj:-) Můžu se zeptat, kde jste objednávali stan? My bychom chtěli i židle, našli jsme půjčovnu, kde mají dřevěné, asi za 5O Kč (na 3 dny) a stany mají taky za docela dobré ceny, ale nikdy jsme nic takového nepůjčovali, tak mě zajímá, jakou máte zkušenost? Díky!:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. My taky plánujeme raut. Obřad máme od 13:00 a než se vyfotíme a všichni vrátí auto domu a autobus je sveze tak budou tak 15.00-16.00 chceme polévku a ostatní bude rautem. Přítelovo bratr je kuchař tak nám uvaří. Chceme guláš, nějakou kýtu a prase. Pak budeme mít sýrovou mísu, masovou mísu, mini řízečky, zeleninu a pečivo, ale množství vůbec netuším. bude nás max 40. lidí budu to muset pořešit
Odpovědět
@karol2014 My měli raut od 17h pro 80 lidí a nealko nám ještě zbylo...ale asi jsme měli třeba 1,2l na osobu, říkal manžel :) Ale i když toho nakoupíte víc, tak to se doma pak časem vždykcky vypije. Měli jsme to 17.8. a bylo ten den 31 stupňů, takže jsme měli i dost čistý vody a ta se vypila.
Odpovědět
@bara188 Dekuji za radu :) Ja budu pocitat s temi 2 litry na osobu plus nakoupim o neco vic tech oblibenejsich napoju. Tak by to melo byt OK :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mustelinka ahoj, kde jsi prosim te objednavala ten party stan? jak je velky a za kolik, jestli se muzu zeptat?
Odpovědět
Profilova fotka
@nemuzusedockat - jelikož jsem z okresu Mladá Boleslav tak zde u pí. Forstové. Mají na výběr ze 3 velikostí - zde zasílám odkaz - partystany-mb Máš tam i ceny pokud chceš jen stan nebo ho chceš i na svatbu ;)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@gitak ahojík, stan máme z Mladé Boleslavi, mají různé nabídky a mi jsme chtěli ten největší aby se nám tam vešla v případě deště celá hostina a taneční parket a tak. Zde je odkaz a koukni - mají tam vše - ceny, jaké to jsou stany, půjčovné ;) partystany-mb
Odpovědět
Profilova fotka
@mustelinka dekuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mustelinka Děkuju! Hned jsem na to koukla, bohužel je to od nás moc daleko, ale už jsem našla alternativu blíže k domovu.:-) Ať se daří!
Odpovědět
Profilova fotka
@gitak Tak to je dobře ;-) Tobě též ať se daří :-)
Odpovědět
@bara188 ahojky opravdu se to všechno snědlo???taky plánujeme všechno dělat svépomocí dokonce i oběd chce ho vařit můj táta kuchař:-)ale udělal mi rozpis že mám pocit že to je tak pro regiment :-)))budeme mít na obědě cca 50 lidí a pak celkem asi 70 jde mi z toho uplně hlava kolem....
Odpovědět
Ahoj, my budeme mit tak 80 lidi a doufame, ze to cely zvladnem sami - obed i raut. Trochu se toho obavam, ale pritel je docela optimista. Je tu jeste nejaky podobny silenec? Kolik byste dali jidla na raut, pokud by nebylo prase? Diky za odpovedi :-D
Odpovědět
@karol2014 řekla ybch 1-2 litry ale spíše vody + džusy :-) jinak my budeme mít také raut a hodně bohatý - přítel řekl aby bylo dost když to potáhneme až do rána, Bude asi 40 lidí )ale myslím že 60 by se s toho najedlo) Krůta a kýta -každá zhruba po 10 kg (svatba v zimě takže je to místo gril. prasete), 3kg řízečků, uzené, sýrový talř, ovoce a zelenina, těstovinový a zeleninový saláty, a na večer pár brambůrků apod. s pitím je to složité - člověk to nikdy neodhadne-každý může mít chuť na něco jiného-džus, voda a cola bych řekla, že základ. nějak to rozpočítat a když tak se pití nezkazí a dopije :-)
Odpovědět
Ahoj, my také plánujeme, že si vše uděláme sami. K obědu budeme mít asi 50 lidí a večer kolem 80. Také z toho mám hrůzu a vůbec nevím kolik čeho koupit a jak to všechno zařídit. Chceme koupit 2 kýty asi 15 kg, asi 5 sekaných a z 5 kg masa řízky. Dále sýrové a salámové mísy. Nějaký salát a potom sladké. Nechci nic složitého :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Holky, hlavně si promyslete, kde to všechno budete skladovat celý den (v chladu)!! U známých s tím byl problém, měli jen jednu lednici a jídlo pro 30 lidí - všechno se do lednice nevešlo. Mysleli si, že jim jídlo vydrží při 25 stupních celý den v pohodě. Nevydrželo.
Odpovědět
@emendem to je pravda! My meli oslavu v cervenci, 2 velke lednice a jeste chladny sklep (na pivo a napoje) pro cca 30 lidi a bylo to tak akorat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?