Svatební oběd - řízek se salatem ,co myslite ?!

Přemýšlíme o Svát. menu .... Svickovou jejím ... Táborskou taky nechceme. Myslela jsem řízek se salatem ...co myslíte?!
Odpovědět
Profilova fotka
Mnam! Proc by ne? Mne by to udelalo radost, salat si delame asi jen 2x do roka. Kdybych nemela maly deti tak do toho taky jdu. Jen pozor, kazdy dela salat jiny, asi bych chtela od dotycneho kuchare nejdriv ochutnat (ja tam treba nemam rada salam nebo hrasek...). U svickovy uz preci jen tolik neriskuju a snedi mi to u nas vsichni. ;-)
Odpovědět
Ahojky, řekla bych, že tím se zavděčíš každýmu...a přesně jak říká vidlačka, nedělá se tak často, takže myslím dobrá volba, sama bych si dala :-) Jen bych udělala jak kuřecí, tak vepřový řízky, aby si každý vybral, co má rád ;-)
Odpovědět
No to by mě nenadchlo :-( Záleží jaké budeš mít hosty, jsou vybíraví nebo sní cokoliv ? Jsou zvyklí na restaurace (nemyslím hospody, ale restaurace) nebo se tam dostanou jednou za rok ? A taky záleží, kde to bude a kdo to jídlo bude vařit........ My jsme měli vepřovou panenku s pepřovou omáčkou a šťouchané brambory.
Odpovědět
A ještě bych dodala, že řízečky většinou bývají na večerním rautu, tak ať nemáte 2x to samé
Odpovědět
Profilova fotka
@marie08 Ahoj, taky jsme o řízcích uvažovali a snoubenec si je dost prosazoval, ale jelikož máme raut a jak správně subsomi pronesla, měli bychom je 2x, tak jsme se rozhodli pro vepřovou panenkku s glemis omáčkou a opékané brambory (tedy spíše jsme rozhodla já, protože snoubenec nic řešit nechce, hlavně ať je to rychle za náma). ale osobně na řízku se salátem nevidím nic špatného a myslím si, že je to vhodný oběd
Odpovědět
Tak u nás proběhnou oba druhy řízků s bramborem, takže proč ne? Salát bychom dali taky, ale protože bude svatba v srpnu tak to nebudem riskovat...
Odpovědět
Heleď, řízky a zvlášť salát miluju, ale na svatební menu si to nedovedu představit. Mně to přijde jako takový strašně všední jídlo. Ale záleží, kde vám budou vařit. Jestli v nějaký obyč hospodě, tak bych dala radši tohle, to zvládnou všude. Ale třeba do naší restaurace, kde luxusně vaří, je to vysloveně škoda.
Odpovědět
Profilova fotka
@marie08 my meli neformalni "hostinu" (spis to asi byl raut) na hrade a rizky se salatem jsme meli taky, protoze se to dalo pripravit predem a prevezt do pronajate cajovny. Puvodne jsme uvazovali o gulasi, ale rizky vyhraly.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to takové "obyčejné" jídlo, ale myslím, že nápad to není špatný, ptž chutná skoro všem. :-)
Odpovědět
Tak to taky dost záleží na pojetí svatby, místě hostiny, složení svatebčanů, nebo třeba i na ročním období. Jako nenadchne ani neurazí, ale dokážu si představit situace, kdy by se to moc hodit nemuselo (a to mám řízek se salátem fakt moc ráda)
Odpovědět
Profilova fotka
Je uplně jedno koho by to tady nadchlo nebo ne :) Nevím, proč by každý měl mít jen svíčkovou se šesti :-D My máme vepřo knedlo zelo, no a cóóó :-D
Odpovědět
@rainbow_x Nechápu, co všichni s tou svíčkovou mají. Nevím, proč by ji měl mít každý, mě svíčková jako slavnostní oběd neoslovuje (pozn. stejně ji nesmím), stejně jako řízky nebo knedlo zelo. Je to na každém, co si vybere, ale když se slečna ptá na názor, tak jí svůj sdělím.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kacenkakaca ???! :D nevím proč na mě vůbec reaguješ.
Odpovědět
@rainbow_x Tak si mějte, a co? Nám to přece může být jedno, kdo má co na oběd. Řízek nebo vepřo knedlo, když to chcete, mějte. Nikdo tady zakladatelce jídlo nevymlouvá přece, jenom chtěla znát názory ostatních. A to s tou svíčkovou jsem moc nepochopila, nikdo ji tady neprotežoval na úkor řízku, tak proč o ní píšeš?
Odpovědět
Profilova fotka
@cosimamvybrat Se citíš taky dotčená nebo co? Odpovídám Marii, takže čus.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj záleží, jak máš pojatou hostinu... Dále, jestli budete mít raut, aby se řízky neopakovali... a na závěr pokud bude teplo - což 6.9. asi ještě bude - nevím jak s tím salátem - všem bude docela těžko... Já bych obojí kdyžtak zařadila na raut... ale to je jen můj názor :-) Tak šťastnou volbu :-)
Odpovědět
Souhlasím, že záleží na pojetí svatby a místě, kde se bude konat. Pro mě to není nijak moc slavnostní jídlo a objednat to v nějaké lepší restauraci, tak mi to asi připadne trochu jako pěst na oko :-D a radši bych si tam dala něco, co třeba jen tak běžně neochutnám nebo sama doma neuvařím :-) Navíc já bramborový salát nejím a ještě navíc ta kombinace s řízkem mi přišla vždycky poněkud podivná, ale to je jen můj osobní problém :-)
Odpovědět
Klidně, neznám nikoho kdo by ho neměl rád
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jak bylo řečeno, nenadchne a neurazí. Dobrý řízek se salátem si dám ráda. Salát nemusí být klasický s majonézou, existují i jiné verze. A nebude to tak těžké jídlo, pokud bude teplo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?