Svatebni menu

Profilova fotka
Ahoj se snoubenkou se nemuzeme rozhodnout z ceho vytvorit menu chteli by jsme neco co se normalne nepodava doma. jedene polevka je jasna volba hovezi vyvar a jatrove knedlicky s domacima nudllema. Ale co predkrm hlavni chod a neco na pozdeji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono hodně záleží na restauraci, co Vám nabídne. Ohledně předkrmů je výběr velký, dá se říct, že jsou jídla i více tvůrčí. Na fotce posílám Zvěřinovou terinku se šípkovou marmeládou z restaurace U vodník Slámy, nahoře byla posypána řeřichou, bylo k ní pečivo. Taky jsem na svatbách viděla sýrový talíř (nabídka sýrů, které se běžně nedají koupit), to bylo taky super. A nejlepší měl asi kamarád, podávali 2 druhy žlutých melounů a k tomu sýr s modrou plísní - myslím, že to byla gorgonzola. To byla úžasná lehká kombinace, která spíše osvěží než zasytí :-) Hlavní chod je trochu složitější, protože se člověk často nezavděčí - zvlášť starším, kteří nemají rádi na svatebním menu experimenty (u předkrmu to ještě tolerují), tam bych asi doporučila kachní stehno, viz druhý obrázek :-). A jinak je úžasná kombinace maso a sušené švestky, ideálně třeba když by se k přírodnímu řízku podávaly i pečené sušené švestky zamotané v plátku anglické slaniny. To dělávám doma - i jako špíz a všichni se po tom můžou utlouct :-). Jídlo na později by mělo být asi variabilnější, můžete nabídnout třeba ovocný salát, zeleninový salát s balkánským sýrem, guláš nebo mini řízečky. Ne každý chce později jíst a ne každý velký hlad, já ocením třeba spíš ovocný salát, ale chlapi radši gulášek, tak je ideální, když je možnost výběru. Snad jsem poradila :-).
Odpovědět
My jsme měli jako předkrm žlutý meloun obalený parmskou šunkou a plátek domácího sýra k tomu. všem chutnalo. Jinak klasika - vývar a svíčková..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?