Svatební hostina vs. raut, máte zkušenost?

Profilova fotka
Holky, pořád se nemůžu rozhodnout - klasické menu nebo raut? =-) Jaké máte zkušenosti? Svatbu máme až odpoledne..
Odpovědět
tak to těžko radit... já hlasuji ale za raut :D
Odpovědět
Profilova fotka
Hostina je slavnostnejsi, raut je na kterekoliv oslave nebo obycejne spolecenske akci.. kde jinde nez na svatbe se podari zasednout ke stolu spolecne se vsemi nejblizsimi :-)
Odpovědět
tak my máme obřad ve 13.00h a budeme mít oběd a tak o sedmi raut
Odpovědět
Profilova fotka
My obrad od 15hod, pak snack v zahrade a od 18hod raut. Obed budeme mit jen s rodinou a to pred obradem.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme meli obrad v 15 hod a pak rovnou raut (uz pred obradem jsme meli male oberstveni, jednohubky atd). Protoze jsme to chteli mit volnejsi, vyresili jsme to tak, ze jsme spolecne usedli ke stolu, probehl proslov a servirovala se polivka. Pak uz to bylo na lidech a chodili si na raut podle chuti a potreby. O to jsme ho ale udelali bobatsi a jidla se servirovala postupne. Takze treba gulas jsme nechali dat na raut az vecer. Meli jsme to vse vc.obradu ale na jednom miste, coz byla vyhoda. Takze po obradu gratulace, spolecne foceni, rozbiti talire, preneseni pres prah a usednuti ke stolu s proslovem. Hoste si to pak hodne chvalili a byli spokojeni.
Odpovědět
Profilova fotka
@lussipirka Tak presne takhle se mi to libi. Doufam, ze si to hoste take budou chvalit a bude vladnout spokojenost. My musime dat ten obed pred tim, protoze proste tchyne by to bez nej neprezila :-/
Odpovědět
@tessina87 tchýně ať se nají doma. ;-) Když je obřad později, tak lidé musí počítat s tím, že i následující jídlo bude později a měli by něco sníst něž pojedou na obřad apod. ;-) My máme obřad od 13h a oběd od 15 - 15:30, jelikož přeprava je cca 1/2h, obřad, gratulace a focení v zámeckém parku apod. ;-) Před odjezdem na obřad bude jak u nás, tak u ženicha občerstvení, tudíž hosté nebudou o hladu, aby to nevydrželi do 15h :-) Následně bude raut. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@michaela___ Ona to povazuje za neslusnost si s nimi ten obed nedat. Takze ve 12hod obed a pak zacnou moje pripravy a sjezd a ubytování hostu. Nechci dozivotne poslouchat ty jeji zvasty :-/
Odpovědět
@tessina87 Tomu plně rozumím. :-/ Nikdy nepochopím, proč se rodina montuje do organizace, když je to svatba snoubenců a ne rodiny. Ale držím palečky, abyste si svatbu užili co njevíce. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@michaela___ Ja uz kolikrat chtela radsi vse zrusit kvuli vsem tem kecum okolo. Ale my si to nenechame zkazit. At si po rautu klidne odjedou, kdyz nebude ta dechovka :-D
Odpovědět
My budeme mít po obřadu pozdní oběd a pak večer bude grilování - raut
Odpovědět
@lissipirka tak my to mame v planu uplne stejne:-) . Obrad bude v 15:30 a pak takove ty oficiality jako rozbity talir, proslovy, krajeni dortu atd.. a pak DOUFAM ze se zacne rozjizdet zabava, raut atd.. chceme to cele takove uvolnene, tak se nam to snad povede:-) . Tim ze je vse na stejnem miste povazuju za super vyhodu a taky mame spoustu casu na pripravu, udelame si takove holcici dopoledne s mamkou a sestrou:-). Chci se jen zeptat, remcali nekteri hoste ze je to az takhle dlouho, ze neni obed atd., nebo to spis uvitali? My tam budeme mit prevazne kamarady, kteri jsou nadseni, rodiny nemame moc velke, ale tchyni a jeji mamince se to teda hodne nezda a porad kafraj, babca kazdej vikend vola a pta se jestli jsme to uz zmenili atd..tak to snad stravi :(..
Odpovědět
Článek se načítá
@mischalinka My budeme mít raut (máme obřad taky až odpoledne), nicméně ve stylu hostiny. To znamená, že v určitou chvíli si každý na stůl donese hlavní jídlo (bude mít na výběr) a usedneme ke společnému stolu. Bude přípitek, pak se bude jíst hlavní chod, pak bude káva a krájení dortu. Až pak bude "volná" zábava, kdy si každý může uždibovat z menších rautových jídel (chlebíčky, řízečky, salátky...), takže se zachová to dobré z rautu i z hostiny :-) Budeme mít na místě i číšnice, takže budou odnášet špinavé nádobí, nalévat pití apod. a jídla se budou podávat postupně. Bude to takový slavnostnější raut, protože hostina je na nás těžkopádná. Nechceme žádné předkrmy a společné krmení a navíc v srpnu si dávat polévku a svíčkovou nám nepřijde jako dobrý nápad :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hlasuju také pro raut, bráchovo nej kamarád se ženil v září, měli obřad - jestli si dobře pamatuju - v 16 hodin a pak se šlo na raut. Jim to bylo výhodné cenově a pro všechny hosty to bylo super, každý si vzal, na co měl chuť, najedli se všichni a spousta toho zbyla. My máme oběd ve 12:30 (hostina) a raut na večer na 17h.
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem taky za raut. Obřad máme ve 14 hodin nechali jsme jen polévku pro tradici a zbytek ať si každý vezme co mu chutná. Bude léto teplo. Počítáme i s tím, že hosté budou najedeni vzhledem k času obřadu. Večer pak grilování :-) :-N
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít oběd mezi 14 a 14.30 a od 7 raut, za mě takhle v klidu si všichni sedneme a společně najíme. Záleží na tobě
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme zadne remcani fakt nezaznamenali (mozna jen popichnuti kamaradu, ze nepotrebujeme tolik spolecnych fotek a ze jidlo ceka) :-D jak jsem psala, obrad byl v 15 hod a chteli jsme, at hoste dorazi kolem 14. Chteli jsme se se vsemi privitat osobne, protoze jak je pak clovek rozlitany, s kazdym zablbne a zdrbne chvili a muze se stat, ze k nekomu se nedostane. A prijde mi to osobnejsi. Jak dorazili, tak byly kolacky k zakousnuti a jednohubky, aby zaludky nebyly uplne prazdne. Takze ty dve hodky to vydrzeli vsichni. A dokonce pak i babicka chvalila, ze jsme to udelali dobre. Kazdy si chodil podle potreby, nikdo nefunel u kafe a bylo to cele hrozne na pohodu. Takze no stress a udelejte si to hlavne podle sebe. Pul dne hoste bez jidla prece nebudou... at vse vyjde!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak jsem mela vyhodu, ze nikdo mi do niceho nemluvil. Vedeli, ze kdyz budu chtit nazor nebo pomoct, tak si reknu a tak to bylo respektovano. Takze si prosadit svou!!! ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?