Svatební hostina pro cca 20 lidí

Ahoj chtěla bych se poradit ohledně našeho menu ale hlavně o množství jídla na večerní raut a na načasování. Obřad máme na 12:00 v kostele obřad by měl trvat cca 30 minut pak gratulace a focení před kostelem to by mohlo trvat max. 1 hodinu. Pak se vyfotíme někde sami a hosté se přemístí do penzionu na hostinu. Takže to vychází přibližně na 15:00. Je to pozdě nebo tak akorát. Svatební menu: Přípitek: Bohemia Sekt s jahůdkou Předkrm: Kachní paštika Polívka : Kuřecí/hovězí vývar domácí nudličky a játrové knedlíčky Hlavní chod: Svíčková (300g) Dezert: Dort a káva Druhý chod: Španělský ptáček (300g) Raut: u toho vůbec nevíme co a hlavně kolik pro 20 lidí. Jediné co vím že bude je vepřová kýta 12kg. Poraďte prosím co a v jakém množství aby to bylo tak akorát aby toho moc nezůstalo a zbytečně nestálo.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, předpokládám, že nejvíc by měl poradit personál v daném objektu, kde se hostina bude konat... ale určitě bych přidala nějakou sýrovou mísu (cca 3kg), zeleninovou, cca 50ks miniřízečků a nějaké ovoce. samozřejmě pečivo, dochucovadla. ale záleží také jaké bude počasí - když je teplo, tak se jí méně, za to víc pije a když je chladněji (to jsme měli my), tak se jí hodně:-)
Odpovědět
Chceme ten raut zvládnout do 6000 bez kýty.Svatba bude 27.9. Takže počasí by mělo byt takové neutrální ani hyc ani zima. Do penzionu už jsme poslali žádost pro sestavení rautu podle toho co u nich si lidé nejvíce chválí a aby to dopasovali množství pro 20 lidí. Chtěli bysme vědět názor obou stran jestli se tak cca schodnou aby zbytečně nepřidávali na množství.
Odpovědět
nikdo neporadí? Druhý chod je zrušen
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my budeme mit taky 20lidi a bude to vypadat takto: Od 10hod se budeme schazet u nas (mame domecek se zahradkou), kde budou chlebicky a ruzne predkrmy, v 13hod je obrad u nas na urade (cca 200metru od nas), v 15:00 se pojede do jedne restaurace na hostinu, kde bude svickova (o polevce jeste uvazujeme, aby hoste nebyli prejezeni, kdyz uz rano budou predkrmy), tam se asi i nakraji dort a potom kolem 17hod se pojede zpatky k nam na zahradu, kde se bude oslavovat a budou tam opet chlebicky, kolacky a proste neco na zub...
Odpovědět
Profilova fotka
Zapomnela jsem dodat, ze budem i pripitek... Kolik lahvi sampanskeho budete kupovat pro 20lidi?
Odpovědět
@melka14 Počítej decku na osobu, takže asi 1 lahev na 7 lidí
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca diiky:)
Odpovědět
My 4 lahve
Odpovědět
Profilova fotka
50 mini řízečků a 3 kg mísa ještě ke kýtě??? To je extrém,kýta je naprosto dostačující pro 20 osob,když beru,že je ca 12 kg,takže max 20-25 řízečků,cca 1,5 kg sýrová mísa,kolem 12 porcí salátů a třeba 10 porcí studeného těstovinového salátu :) Druhý chod určitě nedávat a nebála bych se vynechat předkrm,když budete mít oběd až kolem 15,00 hod :)
Odpovědět
@melka14 Když budou ráno "předkrmy" tak po 15 hod. už budou mít hosté určitě hlad a polévku zvládnou. A také myslím, že svatby je i o přejídání :-)
Odpovědět
Syrovou mísu dáme ale jen 1kg=490kč.
Odpovědět
Chceme guláš, mini-řízečky-kuřecí, vepřové, kýta 12,5kg, syrová mísa, co dál co je hit rautu :D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahojki holky , my budem mít tak kolem 24 hostů , a máme : přípitek -Bohemia sekt , předkrm - zauzený losos s bagetkkou, polévka : domácí hovězí vývar s knedlíčky, hlavní chod : kuřecí závitky se štouchanými brambory . Raut : Kuřecí mini řízečky 1kg , Zeleninový bar 2 kg , Sýrový bar O,5kg , kuřecí marinované špízy 1kg , Vepřové mini steaky 1kg , Kuřecí mini závitky s parmskou šunkou 1kg, a pak jsme uvažovali i nad mísu s domácíma uzeninama , ale to ještě uvidíme , máme to sice až v Květnu takže by nemuselo být takové horko , nevím no uvidíme . Jo a ještě ovoce a bude Sladký bar , muffiny , bonbonky , Dia dort pro maminku a nějaké mini zákusky .....No já nevim jestli je toho dost nebo ne taky to neumím odhadnout :)
Odpovědět
@matejaamalka myslím, že je toho málo, málo masa i sýru (ten vychází 20g na osobu a to je asi jeden plátek)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo myslíš , no mě radila mamka od mojeho , ona dělá v kuchyni , tak sem myslela že mi poradila dostatečně :-D tak nič , ještě tam něco domyslíme :-) díky za radu
Odpovědět
Co jsi myslíte o tomto množství rautu pro 22 osob. Zeleninový salát (míchaný) - 1,2kg Sýrová mísa - 2kg Miniřízečky - kuřecí - 1,05kg Miniřízečky - vepřové - 1,2kg Vepřová žebírka v pivním laku - 1,8kg Pečené domácí kolínko na medu - 2kg Kuřecí špalíčky - 1kg Kuřecí nudličky - 300g Dresing- 2 druhy - 500g Těstoviny s kukuřicí - 1kg Tatarský biftek - 600g Bruschetta s rajčaty - 6 baget Šťouchané brambory - 2kg Hovězí guláš - 15 porci Křen - 100g Kyselé okurky - 500g Feferony - 500g Hořčice - 250g Pečivo - 20 porci 2 rolády, 2 dorty + svatební + 1,5kg cukroví( jen opravdu na zob) Ovoce Myslíte že toto množství bude stačit? Raut od 19:00 A není problém cokoliv v průběhu hostiny dodělat kromě žebírek, kolínek a tataráku.
Odpovědět
@veronikaerik Když máte ve 12 obřad tak oběd ve tři je dost pozdě a i ten raut pak vychází pozdě. Byla jsem na obřadu v 11.30, přejíždělo se na hostinu autobusem 20 km, oběd byl už po 13, raut v 17, 30 a bylo to pozdě měl byt aspoň o hodinu dřív. S tím množstvím ti poradí kuchaři kolik gramů masa na osobu se počítá. A je asi zbytečné dělat nějaké nudličky kuřecí 300 g tj 1,5 kuřecího prsa.
Odpovědět
Těch 300g nudlí je do salátu. Jinak se před jídlem jdem fotit. Takže oběd bude 14:30-15:00.
Odpovědět
@veronikaerik aha :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?