Svatební hostina a obřad ve 14. hod.

Chtěla bych vás poprosit o radu ohledně odpoledního obřadu a následné hostiny. Obřad bude ve 14:00 a na hostinu do restaurace se bude přejíždět. Myslíte, že je reálné stihnout pozdní oběd okolo 17h.? Chtěli bychom se fotit v místě obřadu a teprve pak odjet na jídlo. Na kolik hodin byste objednaly večerní raut? Uvažovala jsem o 20h., ale jestli od 17 do 18 bude hlavní jídlo a pak káva s dortem, první tanec, atd., budou mít hosté tak brzy hlad? Jakou částku byste cca počítaly na osobu při takovém harmonogramu i s pitím (tvrdý alkohol se podávat nejspíš nebude).
Odpovědět
Profilova fotka
No a nechcete oběd vynechat a udělat rovnou raut? Nebo nejprve drobné občerstvení v podobě rautu a potom pro všechny večeři?
Odpovědět
Ahoj, také plánujeme obřad na 14:00 - jenže my máme svatbu v srpnu a chceme se vyvarovat nejostřejšího poledního sluníčka (obřad bude venku). Oběd chceme dát také, raut až k večeru. Já myslím, že dost záleží na tom, jak dlouho bude trvat obřad, jak daleko od restaurace je a kolik máte lidí. Někdo má obřad na 10 min, někdo na hodinu. Někdo má malou svatbu, takže gratulace proběhnou cca do půl hodiny, někomu chodí gratulovat i hodinu po obřadu. Záleží taky, jestli se jede 10 min, nebo půl hodiny. To jsou asi dost podstatné věci pro posouzení. Také záleží jak moc fotek chcete mít z obřadního místa. V tomhle asi nikdo neporadí... Můžete chtít fotit hodinu a půl a nebo vám třeba bude stačit 10 fotek a jet do restaurace. Stihnout jde všechno, jen to může být na úkor pohody, prožití emocí, focení a atmosféry místa.
Odpovědět
Měli jsme to stejně a napodruhé (snad už žádné nebude :) ) bych oběd úplně vynechala a dala rovnou raut. Hosté byli přecpaní, spousta jídla zbylo - druhý den jsme to rozváželi, aby se to nemuselo vyhazovat, bylo to opravdu zbytečné. Hostina i s obědem nás vyšla kolem 25 000,- pro 27 lidí.
Odpovědět
Toho se dost bojím, aby toho moc nezbylo, ale tak na večer objednáme jídla míň :-) a snad to půjde. My zatím počítáme 1200 na osobu (400 oběd, 500 raut a 300 - 400 pití), ale tohle je hodně individuální...
Odpovědět
Díky za odpovědi :-) Počítáme s cca 30 lidmi na jídlo (na obřad přijde asi více lidí) a hostina bude do půl hodinky autem. U délky focení nevím, asi bych to nechtěla zbytečně natahovat, aby hosté nemuseli dlouho čekat - do hodiny bychom se snad vyfotit mohli. Normálně bych dala focení až po obědě, ale na ježdění tam a zpátky je to už celkem daleko a taky nevím, jestli by už nebylo moc šero, abychom z těch fotek i něco měli.. @svatbajanaahonza co plánujete na večerní raut? Říkala jsem si, že by po klasickém jídle a dortu mohlo být něco lehčího - salátový bar, řízečky, atd. @strelenka o tom dát jenom raut jsem taky uvažovala, ale zase klasické servírované jídlo mi příjde takové slavnostnější, než když každý běhá s talířema tam a zpátky. Taky si říkám, co by na takovém "obědovém" rautu mělo být, šunky, sýry a řízečky mi k jedinému svatebnímu menu na první pohled příjdou trochu divné. Neměla bys nějaký tip z vlastní zkušenosti? :-)
Odpovědět
@agtari Já tohle vidím stejně - taky mi přijde oběd (nebo klidně se tomu může říkat večeře, vždyť to je jedno) slavnostní a s celou parádou. S přípitkem, s těšením se na dobré jídlo... K rautu potom chci určitě salát, ráda bych nějaké ovoce, svatební koláčky, zákusky, nějaké obložené mísy, já už ani nevím - restaurace mi dala asi 5 návrhů balíčků a mám si vybrat. Detailně to budu teprve řešit... Jinak my chceme i tu obědovečeři lehkou - hosté budou mít na výběr buď grilovaného lososa, nebo grilovanou panenku jako příloha asi grilovaná zelenina nebo něco opravdu lehkého... neumím si představit na začátku srpna servírovat svíčkovou :-D. Knedlíčková polívka ale bude, nějaká klasika musí být, ale předkrm asi vypustíme právě z důvodu vedra a potom i rautu.... myslím, že to bude stačit akorát.
Odpovědět
@svatbajanaahonza předkrm jsem taky zavrhla, jednou jsem si v té naší restauraci zkusila dát polévku a hlavní jídlo a skoro jsem se nezvedla od stolu, jak jsem byla nacpaná :-D takže bych chtěla asi přípitek, polévku a hlavní jídlo - to ještě nevím jaké, ale docela se mi zamlouvalo kuřecí prso plněné žampiony a sýrem v arabské omáčce, na konci května by snad nemuselo být vedro k zalknutí, takže by to mohlo jít :-) Na kolik plánujete oběd, dort a pak raut?
Odpovědět
Ten hlavní chod zní zajímavě... :-) Já zatím vůbec nevím v kolik přesně co proběhne - ještě máme furt půl roku na přemýšlení, ale asi bych to viděla tak, že tak okolo půl páté/páté bude večeře, pak hned nakrojíme dort, ten se rozdá a my půjdeme fotit, hostě budou zabavení dortem a bude klid. Do toho bych si představovala že tam budou nosit nějaké chuťovky - třeba saláty, dipy, určitě ty koláčky, na ty se vždycky všichni těší a třeba okolo sedmé/půl osmé bude raut - bude studený, takže je defakto jedno, jestli tam bude o půl hodiny dřív nebo pozdějc. Každopádně to chci koncipovat tak, aby na stole bylo pořád něco - pořád něco sladkého (hlavně pro děcka, těch tam bude hodně), něco masového a i nějakou tu zeleninu... aby si každý vybral. Nebojím se, že by jídla bylo málo, spíš se bojím že toho bude moc :-)
Odpovědět
@svatbajanaahonza my sice už moc času nemáme, ale pořád jsem si říkala, že ještě je čas a teď začínám mírně šílet, máme zařízenou jenom matriku, šaty si chci objednat přes ebay, tak aby stihly přijít a k ničemu jinému jsem se ještě pořádně nedostala :-D
Odpovědět
To máš můj obdiv, že budeš objednávat šaty přes ebay, já bych se toho dost bála... zbytek vymakáš, neboj. V květnu není tolik svateb jako v létě, tak bych předpokládala, že ještě bude prostor pro zamlouvání a realizace :-)
Odpovědět
ahoj holky, tak my budeme mit obrad taky ve 14hodin, ale mame vse na jednom miste takze zadne prejizdeni.Obed pocitam ve 15-15.30 a raut jsme mysleli tak na sedmou, ale uvidíme podle dané situace....přibližný plan je a jak to poslape v realu je vec druha :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?