Svatební dort - příchutě

Profilova fotka
Ahoj, v tomhle jsem trochu bezradná, je mi jasné, že se nedá nikdy zavděčit všem, nicméně, možnosti jsou: korpus: kokosový, ořechový, vanilkový, kakaový, mramorový (barvy dle výběru) krémy/náplně: vanilka, kokos, čokoláda, karamel, těžký pařížský krém, tvaroh, šlehačka/mandlová šlehačka, pařížská šlehačka potah: marcipán, smartflex/fondánové hmoty/čokohmoty ovoce: dle sezóny (bereme se v srpnu) Co byste vybrali za kombinace? Je mi jasné, že část lidí touží po čokoládové - to ženich vybral ořechový korpus+čokoláda či pařížská. Nějaké ovoce do toho nebo nechat jen tak? Druhé patro by asi mělo být světlé. Co byste vybrali za kombinaci? Já na sladké nejsem (aneb nejlepší dort je chlebíček), takže těžko posoudím :-| Potažen bude jako celek bílým marcipánem (nemusela bych, ale je to i kvůli dlouhému převozu - dostanem ho svatebním darem) Díky za nápady, zkušenosti, všechny příspěvky ;-)
Odpovědět
1
2
K čoko korpusu a pařížskému krému bych dala neco svěžejšího do kombinace- dobré jsou s čokoládou maliny nebo višně... taková klasika, tak nějak to máme v plánu my, vanilkový korpus by byl zase úžasný s tvarohovým krémem + jahody nebo borůvky :-) taky nad tím hodně přemýšlím v poslední době :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@alenka00 tvaroh a borůvky? to zní dobře a navíc - to by mohlo chutnat i dětem, co? Těch tam budem mít požehnaně...
Odpovědět
@esufi Pokud vy sami nemáte nějaké speciální chutě, nešla bych do velkých experimentů. Partner si jedno patro vybral a pokud chceš druhé světlé, tak bych osobně volila tvaroh s borůvkama třeba nebo kokos. Kokos by působil zajímavěji s ananasem,přesto je to klasická kombinace. My třeba máme mramorový korpus s lehkým krémem z ledových kaštanů a višněmi. :-)
Odpovědět
Tak vidím, že jsem nepřinesla nic nového, aspoň máš teda druhý hlas :-D
Odpovědět
Tak dětem si myslím bude chutnat jakýkoli dort... možná až na nějaké vyjimky- kávové či s výraznou alkoholovou příchutí. Ovoce bude mít 100% úspěch, zvlášť v létě.
Odpovědět
Profilova fotka
@papapam upřímně řečeno asi žádné speciální chutě nemáme. Partner chce jedno patro čokoládové, tak přemýšlím, co vybrat, aby si pochutnali ostatní, co třeba čokoládu nemusí (na mně nezáleží, já ochutnám centimetrový proužek a sladké zas nebudu muset půl roku vidět :-) )
Odpovědět
Profilova fotka
@alenka00 to asi jo - stejně si myslím, že ovoce nejvíc všichni ocení jakožto čerstvé na rautu :-D Ale když už jsou ty tradice, tak bude i ten dort ... :-D
Odpovědět
taky sem mela dilema chteli sme cokoladovy cely ale nekdo ji nemusi takze kompromis dvoupatrovy a jedno coko patro a druhe vanilka
Odpovědět
mě pořád vrtá hlavou, jestli je možné mít bílý dort, který však bude potažený jen marcipánem a ne fondánem nebo potahovací hmotou? Někde jsem četla, že pokud chci vyloženě bílou barvu, že to nelze dosáhnout marcipánem, nevíte jestli je to pravda? upřimně řečeno ty umělé fondánové potahy mi přijdou chutove tak hnusné,že bych radši snad ani neměla bílý dort...
Odpovědět
Jo, tak to taky řeším a netuším... Každopádně já mám jasno v tom, že kokos, mandle ani ořechy ne, protože to jsou časté alergeny a až tak hluboce příbuzenstvo nebo kamarády neznámem, abychom věděli, jestli nemají (třeba i latentní) alergii na něco z toho. Takže mi zůstává klasika jako vanilka či čokoláda, ale náplň bych chtěla svěží ovocnou, taky máme svatbu v srpnu. Ještě sem zapřemýšlela i nad red velvet, ale nevím :)
Odpovědět
Profilova fotka
@annie77 ségra dorty dělá a bylo mi řečeno, že se dá koupit jakési "bělení" na marcipán (ale je drahé) nebo se míchá marcipán s hmotou (ale to ne vždy funguje jak má). Jinak ty potahové hmoty se prodávají i ochucené, některé jsou chuťově lepší, jiné horší - dobrá cukrářka vám dá ochutnat. U nás to bude jíst stejně asi akorát tchyně, jinak všichni co znám potah sundají a jí vnitřek :-D
Odpovědět
@annie77 Nevim proc, jestli treba pravy marcipan nejde obarvit na bilo, ale cukrarka mi rekla to same. Ja bych v tom pripade ozelela tu barvu (presne tak jsme to udelali, jen nemame pravy marcipan, ale domaci mandlovou hmotu), protoze smartflex a jine umele potahovky mi prijdou vylozene hnusne.
Odpovědět
Článek se načítá
@esufi kdyz jsme byli na ochutnavce dortu, dostali jsme na zkousku ctyri ruzne potahove hmoty (pravy marcipan, domaci mandlovou, smartflex a jeste jednu umelou) a prekvapilo me, jak velky je mezi nimi chutovy rozdil. Smartflex jsme s pritelem nedojedli ani jeden, marcipan a mandlovku jsme bastili jen tak samotne bez niceho...takze to bych pri objednavani dortu taky vzala v uvahu, nemusi to byt hnusne vzdycky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@snajpr tak to máme ošéfované - na všechny účastnící se obědu/rautu padl dotaz, jestli mají potravinové omezení. Co se týká dortu - kdo má problém s ořechy, dostane druhé patro. Pro bezlepkovou zvlášť dort neděláme (je jediná) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
upřímně: kdyby měl být dort jen podle mojí a přítelové chutě tak to bude samá čokoláda a šlehačkovej krém = těžká paříž :-D ale protože víme, že spousta lidí to nemusí tak bude prostě každý patro jiný: jedno chci čokoládový s tou těžkou paříží, jedno by mělo být světlej korpus a mascarpone s ovocem (to se ještě rozhodnem) a jedno vidím na tvarohovo-maslové zase s ovocem :-) a potažení klasicky fondánem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My sme mali tortu takto: spodok- cokoladove/kakove cesto s cokoladovym mascarpone(mascarpone slahacka horka coko) a visne, a druhe poschodie red velvet s mascarpone kremom a malinami. Bolo to uplne famozne! :)
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff to rozhodně. Já nemám ráda ani marcipán ani hmoty. A vlastně ani sladké, co se mě týká, místo dortu bych si klidně dala chlebíček... Nicméně potažení kvůli převozu a vzhledu dortu mít musíme, ale upřímně - dort je to poslední, čím si hodlám lámat hlavu :-D
Odpovědět
@esufi jasne, kdyz to nejis. Ja toho akorat vzycky lituju, protoze miluju sladky, ale nesnasim klasicky svatebni dorty :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@esufi My sme dort prevazali a potahy obaja neznasame. Dort to v pohode prezil a dokonca nam pani, co nam ho piekla ponukala termoobal aby dort vydrzal, ale nebol vobec potreba.
Odpovědět
Profilova fotka
@myjusiatko vypadá krásně. Potravinářským barvivům (a zvlášť těm umělým) se teda vyhýbám, ale tenhle byl určitě dobrý. Nicméně pro nás naprosto nepoužitelné. Dort stráví cca dvě hodiny cestování autem. Tohle by se "rozplizlo" raz dva během půl hodiny v autě nemluvě o soudržnosti dortu
Odpovědět
Profilova fotka
@esufi Ad moj druhy prispevok. :)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme každé patro jiné ořech + karamel čokoláda + banán vanilka + višně děkovací dorty pro maminky podle toho co jim nejvíc chutná moje mamka má vanilku + višně jeho maminka ořech + vanilka potažené to bude fondánem, zdobené marcipánem a cukrovýma perličkama.
Odpovědět
Profilova fotka
@vitulovas já už jsem nahlásila ořechový korpus+čoko a druhé patro vanilkový korpus, borůvky a tvarohový vnitřek. Obě patra jakási bílá potahovka, cukrové perličky. Žádné figurky, žádné marcipánové kytičky ani jiná cingrlátka.
Odpovědět
Profilova fotka
@myjusiatko no jo, ale váš se asi nevez po D1 :-D to by musel být hlubokomražený, aby to přežil x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@esufi my budeme mít zápich - iniciálu našeho přijmení.
Odpovědět
Profilova fotka
@esufi Viezol. :) Ale to je jedno, proste to prežil. Chcela som len ukazať, že nie je nutne mať dort poťahovany. Väčšina ľudí ten poťah bohužiaľ neje a mne to pride ako škoda, davať si s tym pracu a platit za to, keď sa to potom vyhodi.
Odpovědět
Profilova fotka
@myjusiatko hádat se nebudu, u nás to je přes půl republiky, dostanem ho svatebním darem, takže se tím nehodlám zabývat a řekne-li ségra, že to musí být, tak to tak bude - aneb darovanému koni... ;-)
Odpovědět
@esufi já mám právě sama marcipán hodně ráda, tak proto bych se o něj sama nerada cohutila a navíc na dortu šetřit nechchi a chci aby byl opravud dobrej a z kvalitních surovin tak by mi bylo líto kdybyb to pak lidi rozštourávali a pitvali z toho jen ten vnitřek protože jim umělej nechutnej potah nechutná
Odpovědět
Profilova fotka
@annie77 rozumím. Z lidí co znám, tak to je tak poměrově 2 z 10, co ten potah jí, ať už je marcipánový nebo "hmota" :-D Nu uvidíte, co vám řekne cukrářka, třeba to nějak vymyslí, abyste nebyla ochuzena a zároveň marcipán nevypadal jak těsto na rohlíčky ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Nemám vůbec ráda klasické korpusové dorty,chtěla bych dort z pravé čokolády ani nemusí vypadat vyloženě svatebně chtěla bych ho sama dozdobit.Nevíte někdo kde ho objednat aby byla opravdu z kvalitní čokolády a chuťově i vzhledově dobrý?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?