Svatba bez cukroví?

Milé nevěsty, chtěla bych vás poprosit o názor... Můj přítel je strojvedoucí a to vášnivý :-) Proto i naše svatba se celá ponese v drážním duchu. Místo programu máme jízdní řád, místo pozvánek ke svatebnímu stolu jsou jízdenky, fotokoutek bude zastávka.... prostě vyrážíme na společnou cestu vlakem do stanice maželství. Rozhodli jsme se, že by se nám moc líbilo, kdybychom neměli klasické svatební cukroví, ale prostě jen svatební koláče, malé rumové koláčky, klasické české buchty a bábovky... No a protože přece všechni nás tím vlakem jedou vyprovodit, tak jsme si říkali, že budeme rozdávat buchty a koláče na cestu jako sváču a né klasické krabičky s cukrovím (které tedy ani nebude), tyto "krabičky" by dostávali pouze hosté, kteří jedou na svatbu a to ze dvou prostých důvodů. Za prvé, protože nebudu dávat kdejakemu sousedovi cukroví, protože se to prostě tak dělá a za druhé nám se to prostě líbí a k celému tomu konceptu nám to přijde fajn. Jenže se začínám setkávat s absolutním nepochopením mého okolí a to včetně mé maminky :-( Tak a teď mi teda řekněte. Je to skutečně tak bbý nápad? Díky moc za reakce :-)
Odpovědět
1
2
A jake jsou namitky maminky a ostatnich? Me to zni vyborne, cele tematicke a buchty a kolace se mi k tomu taky hodi. Co ostatnim vadi?
Odpovědět
to je originální, nenechte si to toho mluvit:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vždyť je to boží :) ja taky nebudu mít žádné cukroví, je to nezdravé a z nás, co na svatbě budeme by ho ocenil hlavně můj nastávající 14 lety švagr :) místo dortu budou "zdravé" muffiny(no ok, nebudou úplně nejzdravější, ale žádný chemický hnusy)...nebudeme mít žádné salámy..atd..4 nikym to nekonzultujeme a bude tolik dobrot(kvalitni jídlo) , že jistě nikdo toto postrádat nebude :).
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsem se začetla do tohoto vzkazu, úplně jsem svatbu viděla v plné nádheře :-) Přesně tak, je to VAŠE SVATBA VÁS DVOU a ostatní jsou jen hosté a i když se jedná o rodinu nenechte si do toho mluvit. Na svatbě je nejdůležitější aby byla nevěsta a ženich spokojení a šťastní :-) My máme svatbu v srpnu a od samotného začátku jsem řekla, že na naší svatbě budou pouze koláčky a jeden max dva svatební dorty a za tímto cílem si jdu :-) Naštěstí mě v tomto všichni podporují :-) Držte se toho co si přejete vy dva, je to VÁŠ VELKÝ DEN :-) Přeji hodně štěstí :-)
Odpovědět
Tento originální nápad a pojetí svatby se mi taky líbí. Zjisti, co konkrétně se na tom mamince nelíbí a v nejhorším bych volila kompromis.. trošku cukroví, ať je spokojená i maminka, protože co si budem povídat, na tom prostě záleží.. taky už jsem udělala pár kompromisů :-)
Odpovědět
@cokoladovakocka namitky jsou takove, ze jim to prijde divne a ze na svatbu preci patri cukrovi... no a pak si taky myslim, ze v tom hraje roli to, ze se to proste dela a ja si musim zase vymyslet neco extra :-D
Odpovědět
Jinak moc dekujem vsem za podporu :-) nam se to libi, tak to tak proste bude... jen me proste mrzi, ze to nekteri nechteji uplne akceptovat no :-D kazdopadne jsem rada, ze jste me utvrdily vtom, ze to neni uplne scestny napad :-D
Odpovědět
Před 2 týdny jsem pracovala na svatbě, bylo pozvaných 195 hostů. Rodina měla upečené jen koláčky, rolády a dort. Žádné svatební cukroví. Koláčků bylo šíleně málo, že stěží jsme je dali na všechny stoly. Rolády se rozkrájeli také na stoly. Výslužky svatebčané nedostali vůbec. Cukroví opravdu nikomu nechybělo. Většinou to bývá tak, že někteří před svatbou rýpou, ale čím je blíže ke svatbě tak už to nechávají na snoubencích a zvyknou si :)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to super nápad! Udělejte to tak, jak chcete. Ze zkušenosti vím, že jen hodně lidí si to nedokáže představit .. ;-)
Odpovědět
Navíc každý kraj, jiný mrav... já sem ze Slezska, přítel z Prahy.. a musím přidat info, že v Praze se na cukroví vůbec nehraje. Spíš se pečou malinké svatební koláčky.. a ty zase nejedou u nás :-) jděte do toho
Odpovědět
@marketkrs Tak pokud je argument jen ze se to dela, tak bych do toho sla podle vaseho scenare, mate to super vymyslene! Ja jsem myslela, jestli treba mamka nesnila cely zivot, ze ti na svatbu napece zakusky nebo tak neco, a ted prijde o svuj sen - to mi prijde, ze by za kompromis stalo. Ale pokud se to jen "tak dela", tak smele do buchet :D
Odpovědět
Profilova fotka
Hele já jsem asi mimo, ale co se v tehle diskuzi přesně myslí pod slovem cukroví? Nejdřív jsem to pochopila jako sladkosti obecně, ale teď vidím, že asi ne..to je jako na styl vánočního cukroví?
Odpovědět
Článek se načítá
@ellinkasebudevdavat Tak ono celkově se na tomto webu pojem ´cukroví´ u každého dost liší :-D Nejvíc mě baví jak vždy některá napíše, že ona přece nechce žádné novodobé výmysly jako je sladký bar, ale pak vyjmenuje 20 druhů sladkého co budou mít :-D Ale asi ano, všeobecně se pod pojmem cukroví myslí něco jako vánoční cukroví - x druhů lineckého, různě naplněného a ozdobeného. @marketkrs To co popisuješ, je hrozně super nápad, určitě se toho držte. Taky jsme klasické drobné cukroví neměli a taky jsme si s tím užili :-) Měli jsme dort, 4 druhy řezů, makronky, koláčky a pecáky.
Odpovědět
Profilova fotka
My zadny curovi nemeli. Vlastne jsme meli ze sladkeho jen dort a kolacky, jinak nic. Nekdo se podivival (spis starsi generace), ale ve vysledku to nikomu nechybelo. Bylo mi trochu fuk, ze to pred svatbou nekdo komentoval, mne to prislo zbytecny, bylo leto, 30C, takze to bylo jedine dobre- akorat by to tam vsechno teklo a stejne by to nikdo nejedl ;). Uprimne- zrusila jsem i vysluzky (jejich vyznam mi taky unikal) a taky to proslo ;). Udelejte si to proste po svem ;).
Odpovědět
zni to super, ja jako svatebcan bych to ocenila a urcite by mi klasicke cukrovi nechybelo. Byla jsem na svatbe na Morave a tam byly jen moravske vdolecky a super. Nenechte si to rozmluvit, u nas taky budou nekteri remcat nad tim, jak jsme si to vymysleli. Myslim, ze starsi generace zna jen, jak to bylo za nich a tak je to spravny. Ale je rok 2016, tak si to udelejte podle sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
Koláče a buchty? to je super nápad! Chválim a rozhodně bych do toho šla. Mně to nevyšlo, já chtěla jen koláčky, ale tchyně si prosadila "cukroví" (podle mě patří leda na vánoce) a taky si ho sama objednala :-)) Výslužku jsme dávali jen svatebčanům a stejně si všichni cenili jen koláčků, na jakési minilaskonky, tlačené cukroví polomáčené a podobně - to se stejně do druhý den rozdrobilo a rozteklo ;-)
Odpovědět
@ellinkasebudevdavat No pojmem cukroví myslím, takové to malé drobné cukroví, něco jako vánoční... Takže bychom toto právě chtěli vynechat a mít jen to co jsem psala nahoře...
Odpovědět
Profilova fotka
@marketkrs tak to jsem netušila, že na svatbu patří ;-) já znám koláčky, pidikolacky a dort...
Odpovědět
@ellinkasebudevdavat No patří to tam podle starší generace...když mi u kamaráda na svatbě nabízeli vanilkový rohlíček v červnu, tak jsem si ale přišla dost divně :-D navíc spousta těch druhů s krémem se v teple začne roztékat...na svatbách to nejím, ale pak to stejně dostanu ještě do výslužky :-D My měli jen dort a koláče a stejně se to ani všechno nesnědlo... @marketkrs buchty a koláče znějí skvěle, nenechte se odradit, nakonec to bude mít úspěch! :-)
Odpovědět
@marketkrs Mně se váš nápad strašně líbí! Chtěla bych vymyslet něco podobného. Za mě jako učitelku (sice se tím neživím, ale ostatní mě tak berou) a přítel je policista. Nic zajímavého mě ale zatím nenapadlo. :) Víte, jaký argument mám připravený na tyhle hlášky a negativní komentáře typu "je to přece tradice"? Že tradicí také je, že rodiče nevěsty zaplatí svatbu. :) Vím totiž, že mně jí určitě platit nebudou, takže pokud by k nějakému podobnému střetu došlo, asi je tím docela umlčím. A když neumlčím, budu mít zaplacenou svatbu (nebo třeba hostinu).
Odpovědět
Profilova fotka
Nápad je to fakt originální ;) A mě by zase zajímalo, kde se vzalo to, že na svatbách je vánoční cukroví?:D Kdo to odstartoval, že se na svatbách najednou peče cukroví a pomalu se ztrácej klasický svatební koláčky? :)
Odpovědět
@danielacz To zase ne, aby nedošlo k mejlce :-D v tom našem Benešovským kraji je zvykem, že se prostě dělá tohle drobný cukroví, ale zároveň i klasický svatební koláčky... Ten název Vánoční tady byl použit spíš pro upřesnění, jak to cukroví asi zhruba vypadá... No každopádně se nedám zlomit a buchty budou! Navíc si beru Honzu a to by bez buchet přece nešlo :-D
Odpovědět
@neyki Na policejní téma určitě něco vymyslíte :-) Ten tvůj argument je super, ale u nás bohužel nepoužitelný.... mamina nemá takové možnosti a ani bych to po ní nemohla chtít.... Holt se s tím musí smířit no :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já nevím o cukroví slyším poprvé až tady:-D u nás bude dort,svatební koláčky,míní zákusky a pak sladké lízátka ,bonbonky pro děti...;-)cukroví ne..
Odpovědět
@marketakrs Nemyslela jsem to tak, že bych si placení svatby chtěla vynucovat, to určitě ne. Jen bych tím prostě chtěla poukázat na to, že ne všechny tradice vydrží navždy. A pokud nebudu mít místo bílých šatů černý kostým, k jídlu nebude chleba s máslem apod., tak si myslím, že by do toho okolí nemělo moc co mluvit. Mně mluvili dlouho do toho, že jsme se ještě nevzali (zásnuby byly v létě 2014). Určitě ale nemám v plánu dělat něco proti svému přesvědčení nebo něco, co se mi nelíbí. Výmysly všeho druhu ať si každý zrealizuje na svojí svatbě, tu příležitost většina lidí 1x za život má :-)) Možná jsem se do toho teď trochu zamotala. Kdyby vás ale napadlo něco na policejní téma, určitě napište :)
Odpovědět
@neyki Já to tak ani nemyslela, jako že ty bys to měla myslet nějak takhle :-D já ti naprosto rozumim a souhlasim s tebou. Jen já tohle ani nemůžu vyslovit nahlas a to díky situaci v rodině, ale to je úplně jiné téma, které sem nepatří :-)
Odpovědět
Cukroví je na Vánoce :-D :-D :-D Super nápad!! Chci vidět výsledek!
Odpovědět
@marketkrs Já vím, že ne. :-) My cukroví taky mít nebudeme, ani mě to nenapadlo a upřímně jsem taky překvapená, že se nějaké svatební cukroví dělá. Předpokládám, že budeme mít jeden velký dort, k tomu nějaké zákusky a potom spíš slané
Odpovědět
Profilova fotka
Mne se to libi a jestli se to nelibi ostatnim je jejich problem,je to vase svatba,takze si klidne rozdavejte buchty:) my budem mit jen dort a jeste mi nikdo nerekl,ze by s tim mel problem ba naopak. Moje svedkyne se vdavala vloni a rikala,ze 90% sladkyho se stejne vyhodilo pac to nikdo nechtel.
Odpovědět
Profilova fotka
já chtěla jen dort a frgály a svatebni koláčky. nakonec jsem měla dvě krabice takových malých zákusků a vše se pojedlo. kdo řílá, že toho musíte mít tunu. Ale ke kávě si každý rád něco zobne.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?