Stačí to? :)

Profilova fotka
Ahoj holky, jdu na vás s prosbou o radu. Svatba- září (obřad i grilovačka) probehne na chalupě/penzion v horách. Celkem bude 26 lidí (14x žen, 12x chlapů) plus 2/3děcka. S toho 20lidí bude na chatě spát. Obřad by měl proběhnout v 15hod, poté focení a cca kolem 16:30 bychom zahájili grilovačku - vše bych si chtěla připravit doma sama. Myslíte si že je reálné mít připraveno: Jídlo: 8kg naloženého masa, 4kg bramborového salátu, 4kg zeleninového salátu, 60ks pečiva, 2kg obloženych mís, 3kg utopenců a nějaké slané tyčinky/šneky Pití: 50l limonády, voda s limetkou neomezeně, 20l vína a 60ks piva a 3ks slivovice. Děkuji za názory ;) Lucka
Odpovědět
Takže, my na svoje zpívání - rozlučku - měli naloženo asi 12 kg krkovice a 4 kg kuřecích prs, něco málo zbylo, ale došlo jen pár lidí - tuším tak 30 a začalo se až v 7 grilovat, konec v jednu, kamarád průběžně griloval :-) Plus jsem dělala šneky z 20 listových těst a také sýrové tyčinky apod. - to jsem dělala čt a pá odpo a sobota půl dne. To, co máte napsáno je reálně připravit, ale bude toho málo, pokud nic dalšího nebude... My měli obřad v 13:00, jídlo v 16:00 a snědla se toho fůůůůra, je teda pravda, že lidí bylo asi dvakrát tolik... Naopak pečiva jsme měli relaitvně hodně a skoro vše zbylo... Hodně se jedli bramboráčky, americký brambory... Z obložených mís doporučuji především sýrové mísy a také různé zeleninové saláty - my měli i ovocný salát ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se zdá málo vína 😉
Odpovědět
Profilova fotka
A piva je hoooooodně málo
Odpovědět
Podle mě to je strašně málo... to máš tak 300g masa + 300g salátů na osobu - to je běžný oběd... když se pije a slaví dlouho, tak toho sníš i 3x víc než běžně.. navíc když nemáte oběd a je to jakoby hlavní jídlo, tak si spoustu lidí bude "šetřit hlad" a těšit se až se přežere. :-D =-)
Odpovědět
Ahoj, my měli obřad v 15 hod, v 16 hod předkrm a potom rovnou raut a z místa hostiny jsme měli tento rozpis na osobu. 50 g/os. výběr českých sýrů podávaných na prkénku s hroznovým vínem 50 g/os. prkno s pečenou krkovicí a bůčkem, uzené, klobásky, tlačenka a nářezy uzenin 100 g/os. smažené kuřecí stehenní řízečky s citrónem 30 g/os. anglický rostbíf s domácí tatarskou omáčkou 30 g/os. marinovaný losos v bílém víně s divokým kořením a koprem 40 g/os. těstovinový salát se zeleninou 100 g/os. pokrájená zelenina na saláty: rajčátka, papriky, okurky, cibule.. + balkánský sýr, sůl, pepř, vinný ocet a olivový olej na dochucení 80 g/os. ovocné dekorace z ananasu, melounu, banánů, jablek, hroznů… 150 g/os. celé vepřové krkovice na rožni 70 g/os. mix naložených stejků z krůtího a kuřecího masa 50 g/os. mix grilovacích klobásek 50 g/os. kukuřičný klas s bylinkovým máslem na grilu 50 g/os. pikantní hermelín v alobalu podávaný s brusinkami 50 g/os. grilovaná zelenina (lilky, cukety, papriky…) přílohový stůl: hořčice, kečup, křen, kyselé okurky, …+ banketové pečivo, chléb ve večerních hodinách tatarák + topinky plus dort, koláče a zákusky Všeho bylo dost až do rána - končili jsme o půl páté. Jinak běžně se říká, že od obřadu trvá svatba/hostina/zábava zhruba 12 hod. Takže byste měli mít na těch 12 hodin jídlo.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky díííky moc za cenné rady :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Termín máme dřív a ještě jednou tolik hostů. Ale děláme si to taky sami! Chytré rady říkají, že ideální porce zkonzumovaného je cca 800g jídla na osobu, z toho 200g masa, 1 lahev vína/os počítáno vč.dětí... tudíž bych rozhodně přihodila na vínu a taky pivu, zelenině - která se taky může nagrilovat. Nepíšeš nic o ovoci...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?