Sní 70 svatebních hostů 35 kg vážící sele?

Zdravím všechny nevěsty! Chceme večer na hostině sele, ale neseženeme menší než 35 kilo. Bojím se, že se to nesní. Budem mít na večer 70 lidí. Alternativou jsou kýty 20 kg. Co byste doporučily? Díky za názor.
Odpovědět
1
2
Já myslím, že to sní v pohodě. Musíš si uvědomit, že těch 35 je váha všeho a za čerstva, až se to opeče, je toho mnohem méně. Záleží tedy taky na tom, jak moc je předtím nacpeš nebo zda budeš podávat ještě něco jiného
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
my budeme mít taky prasátko a lidí cca stejně, předpokládám, že váhově přibližně taky tak..........nebojím se, že by se to nesnědlo, ta váha kostí je dost velká a ještě když to opečeš, hodně se to zredukuje...........my k tomu budeme mít ještě obložené mísy
Odpovědět
Profilova fotka
Neboj, pokud se to nesní ještě ten večer ( oslavovat se bude určitě až do rána, lidi i v noci budou mít hlad) tak se to sní na druhý den! A kdyby ne, začni vyprazdňovat mražák:) Kdybych to samé měla já, vůbec bych si starosti nedělala, něco se sní, něco dáš jako výslušku, a prase je v čoudu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, budeme mít kýty, už jsme je měli jednou na oslavě a osvědčily se. Je s tím míň starostí, dají se koupit i menší (Makro) a taky jsou vakuově zabalené, takže třeba vydrží, že ji nemusí dávat péct hned, ale až podle situace. A taky stačí mnohem míň času, prase se musí péct skoro od rána, aby bylo odpoledne ok...
Odpovědět
Profilova fotka
@dagi7 taky jsme chteli prasatko, nicmene v restauraci nam doporucili kyty a jsem za to radi. Jednak se to da mnozstevne lip prizpusobit, jednak jsou i rychleji hotove a je s nimi obecne min prace.
Odpovědět
Holky, taky jsme chtěli čuňátko, ale teď spíš přemýšlíme o dvou kýtách. Jen nevím, kolik cca kg pro 23 lidí?
Odpovědět
Profilova fotka
My taky váháme, raději bychom prase, protože to si člověk jen tak nedá, ale v restauraci doporučovali kýtu a třeba krocana, tak co teď? ;-) Bude nás večer cca 50
Odpovědět
My budeme mít kýtu, je to lepší maso , vypadá to lépe , i chutná neb je ochucenější a kořenější, prase je zbytečné, ta kýta opravdu stačí nás bude 60, záleží co ještě dál máte na rautu, či k večeři. Takže rozhodě kýtu, dle mě stačí 500g masa na osobu. Ženské toho většinou tolik nesní.
Odpovědět
@chocolate22 My pak máme ještě dvě mísy salámovošunkové a klobásové, dvě sýrové, jednu velikou zeleninovou a jednu velkou ovocnou, světlé a tmavé pečivo a tak 5 kuřat, kdo by nechtěl vepřové... chlapů máme celkem 13, ženských určitě 14, budu počítat radši 30 lidí. Tak kolik toho masa, nevím.... mohlo by možná stačit 15 kilo, co myslíte?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@lubinaa Taky máme doma na zahradě pod stany... a meloun taky plánujem :)
Odpovědět
Článek se načítá
@revival.lady pro 30 lidí ti 10kg kýty stačí.
Odpovědět
@chocolate22 Aby nebylo málo, kdyžtak dáme na mrazák... chceme z makra tu bez kosti...
Odpovědět
Profilova fotka
Jé, děkuji moc za tuto diskuzi, právě řešíme, co na večerním rautíku! Díky moc, usnadnily jste mi rozhodování a přemýšlení! ;-)
Odpovědět
@lukianna Ahoj :-) a co jste vymysleli na raut vy? ;)
Odpovědět
@mane30 Prosím Tě,za kolik jste kupovali ty kýty v Makru? Chystáme se je tam kupovat taky...
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, my budeme mít taky selátko a taky cca 70 lidí. myslím že se to sní a pokud ne tak se to dojí další den :D nebo na přítelových státnicích jsme měli taky sele a pak jsme to zamrazili co zbylo a hotovo :-D jestli nechceš zbytky a budeš mít i raut tak by byla asi vhodnější kýta + rautové mísy. My budeme mít i raut i selátko, vem si že třeba nevím na kdy máte oběd ale třeba na 13:00 hodin oběd a v 16:00-17:00 by měl být raut (tudíž i selátko), aspoň v takovém to čas. rozmezí to dělají restaurace, cateringy
Odpovědět
Profilova fotka
My měli 2 kýty. Jednu syrovou a jednu předuzenou. Ta byla rychlejší a mohla se jíst brzo.
Odpovědět
Profilova fotka
@revival.lady Zatím jen začínáme vymýšlet- inspirovat se budu tady...za 14 dní jedeme dohodnout detaily, tak pak budu chytřejší..
Odpovědět
@lucouch ahojky chtěla bych se zeptat pro kolik lidí jste měli ty dvě kýty?? My je budeme mít také a budeme mít 60-70 lidí tak nevím pořád jestli to bude stačit.... :-) Budeme tam mít i gulášek a řízečky tak doufám že nikdo nebude o hladu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No, nás bylo kolem 30 a kousek z kýty zbylo. Raději bych volila 3 nebo 4 :) K tomu jsme měli různé druhy salátů a bramůrky, zákusky atd.
Odpovědět
@lucouch Kolik kilo jste měli a jak upravenou prosím Tě? Nás bude večer taky kolem 25 - 30...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak kolik to bylo kilo, to už nevím. Ale zase tak veliký nebyly. A jednu jsme měli předpečenou, ta už se jen ohřívala a mohla se cca za půl hodinky konzumovat a druhá byla syrová a ta se pekla společně s předpečenou. A vyšlo to tak, že se ta předpečená snědla a ta syrová už se mohla ďoubat taky :) A co nám z té 1 zbylo jsme šuply do mrazáku a na guláš se to moooc hodilo :)
Odpovědět
@lucouch Právě, taky radši říkám víc - ale pak to mohu dát do mrazáku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No, uvidíš jaké budete mít jedlíky :) Já se na to maso tak těšila. A v den svatby jsem na něho úplně zapomněla a jedla jsem až kolem půlnoci :)
Odpovědět
@lucouch No uvidíme, ale myslím, že se to nesní :-)
Odpovědět
Já teda nevím holky vy se pořád bavíte o množství kýt a né o váze natom záleží kýta může mít 8kg ,ale taky 15kg a pak je info dost zavádějící zda jste měly dvě, tří či jednu. Ale to je jen rada.
Odpovědět
určitě je lepší kýta, u kamarádky na svatbě jsme měli právě sele, také 35 kg, a bylo nás tam na to asi 50 a nesnědlo se. Hlavně byl tam k tomu ještě raut s řízečky a tatarákem. Jinak z toho selete je pak plno kostí - žebra nechtěl nikdo okusovat a ty co jedli hodně tu dokřupava opečenou kůži, tak těm bylo hodně špatně :-| budeme mít kýtu - pro 40 lidí dvoukilovou + raut Snad Ti diskuze pomůže v rozhodnutí :-)
Odpovědět
My kupujem v Makru 15ti kilový selátko ( je jen na objednání) a je stokrát lepší než ta kýta. A sníme ho i v 10 - 15ti lidech. A to k tomu jsou třeba i chlebíčky a tak. Takže 35 kg pro 70 lidí - to bych se nebála.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?