Přípitek, aperitiv, předkrm, co když je vynechám?

Ahoj nevěsty, mám problém. Na začátku listopadu se máme jít domluvit do restaurace na svatební menu. Už když jsem s manažerkou restaurace mluvila telefonem mluvila o připitku,aperitivu, předkrmu a já nevím o čem ještě...Ale vůbec si nejsem jistá jestli tohle všechno je nutné. Děláme malou svatbu kdy na oběd bereme jenom svědky a rodiče. Nechci aby řekli,že jsme na nich šetřili , ale chtěla jsem jenom přípitek, polévku, hlavní jídlo a pak kávu a dort. Je to blbé???
Odpovědět
@shey V první řadě bych si ujasnila, co chcete vy, tj. Ty a Tvůj nastávající, a s tím šla do restaurace. Blbé to podle mě není, min. rozhodně ne z pohledu, co si o vás kdo řekne... Ovšem z mého pohledu bych třeba doporučila předkrm, protože z mé zkušenosti příjemně zahluší pocit hladu, který je po celém dopoledni a trajdání docela značný (aspoň u mě bývá), a často trvá, než se polévka dostane ke všem nebp než si ji všichni rozlijí. Vhodně zvolený předkrm odpovídající velikosti dle mého nikoho neurazí, spíše potěší a na rozpočet už tak zásadní vliv mít nebude...
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě to blbé není, měli jsme to přesně tak jak píšeš a myslím, že to bylo v pohodě dostačující. Nikdo si nestěžoval, ani nedivil a polévku jsme měli na stole do 5 minut od usednutí, takže myslím, že bez předkrmu všichni vydrželi:) Nenech se natlačit do něčeho co nechcete jen kvůli zaběhlým zvyklostem a nucení od jiných:)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme taky neměli předkrm a také to všichni vydrželi a bez problému:)
Odpovědět
Profilova fotka
Snad nikdo nebude přemýšlet tak, že jste na nich šetřili. Ani hladu bych se nebála. My tedy budeme mít přípitek, předkrm, polévku, hlavní jídlo a dezert. Žádný aperitiv a podobně. Hlavně si to naplánujte tak, jak se to líbí Vám, bude to Vaše svatba, tak by to mělo být znát, že to není plánované podle nějaké univerzální osnovy svatby :-D My budeme mít na obědě například jako hlavní chod guláš - to asi není moc obvyklé, ale pro nás je to z praktického hlediska jedno z mála jídel, které jsme schopni naservírovat v domácích podmínkách na chalupě, takže jsme volili podle toho...
Odpovědět
My jsme to měli úplně stejně: přípitek, polévka, hlavní jídlo, káva a dort!!!a úplnšě to stačilo někteří ani tak nedojedli!!!Prostě jsme si to udělali podle sebe!!!a určitě jsem od nikoho neslyšela, že by kritizoval, že nebyl předkrm ba naopak!!
Odpovědět
Dekuju :) Myslim,ze uz máme jasno.....pomohli jste mi :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?