Poraďte s množstvím jídla na svatební raut

Profilova fotka
Ahoj všem :) Prosím Vás o pomoc s určením množství jídla na raut... Raut bude pro cca 48 lidí-max 50. Máme vybráno zatím: Sýrová mísa, ovocná mísa, mísa exotického ovoce, Tatarský biftek s topinkami, cibulí a česnekem Vepřové řízečky v trojobalu, Vepřové ministeaky ve švestkové omáčce Kuřecí rarášci, kuřecí ministeaky se zeleným pepřem NA gril: Grilovaná zelenina Steak z krkovice s variací marinád Vepřové špízy Kuřecí prsa na pomerančích Kuřecí kridélka a paličky marinované Vepřové kolínko Něco k tomu: Zeleninový salátek bylinka/balkán Zeleninový salátek s grilovaným lososem Těstovinový salát s kuřecím masem Mix pečiva Kolik kg od každého vzít? Vůbec si to neumim představit... Děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
ono záleží na tom, jestli ten raut bude i místo oběda, nebo jen večer..... někde jsem četla, že na odpolední raut se počítá cca 700 g jídla, tak to nějak zkuste podle toho spočítat :)
Odpovědět
Profilova fotka
Obed nebude, svatba bude odpolední, takze i raut bude odpolední :) 700 g jídla na osobu? To zkusím spočítat, děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mam jen poznamku stran vyberu jidel- nemate mezi pozvanymi vegetariany nebo vegany? U nas se nasel i clovek s alergii na lepek, takze jsme museli kvuli tomu raut hodne upravit. Jinak co se tyce mnozstvi, taky jsem vubec nevedela. Nastesti jsem pak ten problem mohla nechat na pani provozni, protoze ta uz vedela, ceho se kolik sni. U nas byly nejvetsim hitem minihamburgery s hovezim a pro vege s tofu a pak nakladane hermeliny a slane kolace quiche. Co zbylo, tak sunka od kosti (skoro cela) a syrove misy, coz nas prekvapilo.
Odpovědět
Jak tu píše@rusallka, je nutno dodat informaci, zda je jenom raut, anebo je předtím normálně jen oběd... My máme pozdější obřad, oběd bude tak v 15:30 a vypadá to u nás následovně: Polévka: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky Hlavní chod: Steak z krkovice (ev. kuřecí), hranolky, obloha RAUT kuřecí řízečky kuřecí steaky vepřové steaky pečené kuřecí paličky kuřecí směs se žampiony smažené žampiony bramboráčky americké brambory mozzarela s rajčaty sýrová mísa zeleninová mísa salámová mísa pečivo dresinky saláty ovocný šopský těstovinový rajčatový s cibulí Většinu věcí budou dělat podle toho, jak to bude mizet, ale jinak, paní říkala nepřehánět, od každého stačí trochu! Takže třeba my máme1 mísu od salátů a pak vždy 1 velký talíř - např. sýrů řekla paní jen pár kousků sýra, to samé salámů, jen 5 druhů a každý 15 dkg, kuřecí paličky 3 ty platíčka, jak se kupují, žampiony tak 3 kg, steačky a řízečky se budou dělat podle odbytu no... Když tak koukám na to vaše menu, přijde mi, že máte hodně věcí z masa, pokud je tedy raut jen na odpo/večer...
Odpovědět
Profilova fotka
@behemotova vegetarianka tma je jedna, pro ni budou syrove misy, zeleninove misy, grilovana zelenina, testovinovy salat s hermelinem, nejake tofu na gril.... S timto počítáme :) Já právě doufám, že mi potom s množstvím poradí, ale i tak byhc si to njedřív zkusila sama spočítat :) @clear301 tak myslíš, že u každého stačí 1kg? :D oni jsou všichni hrozní masožravci,.. to už známe z dřívějších příležitostí . :D
Odpovědět
Profilova fotka
@nikinkaxy super, svatebčanka vegetariánka to určitě to ocení ;) ještě mě napadá - jídla jsme vybírali tak trochu i tak, aby se většina věcí dala po svatbě zamrazit, nebo nějak dál zpracovat, kdyby se to nesnědlo. bála jsem se, aby něčeho nebylo málo, tak jsme všechno množství nakonec nadhodnotili. ukázalo se, že to byl dobrý tah - něco sice zbylo, ale ze zeleniny se nadělalo lečo, šunka od kosti se rozkrájela na porce, nabalíčkovala a šoupla do mražáku na šunkofleky atd.. další věc je počasí - my jsme měli 35C ve stínu, takže hlad nebyl, hosté začali pořádně jíst až okolo desáté večer :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nakonec jsme se rozhodli nepřidelavat si práci a objednat si catering-raut u skvělého Vladimíra Vaigla. Mohu všem doporučit! ✌🏽️ I tak ale doma něco připravovat budeme :) dekuju všem za názor,moc si toho vážím :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nikinkaxy Taky jsem to někde už četla...zrovna to dáváme nějak dohromady :)...docela challenge, pro mě jo, s mým odhadem :)
Odpovědět
Nevíte kolik se tak raut pohybuje cenově?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@nikinkaxy můžu se zeptat jak u pana Vajgla vyšel cenově raut pro 50 lidí? :) děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?