Poradíte mi s rautem pro 80 lidí?

Profilova fotka
Zdravím všechny nevěsty. :) Některé diskuze na podobné téma jsem již procházela,ale úplně jsem nenašl odpověď na mou otázku. Na naší svatbu máme pozváno 88 lidí, ale dle předpokladů dorazí tak 75 - 80. Obřad máme v jednu hodinu, poté bude následovat přípitek, polévka a raut. Ale vůbec nevíme, jak raut poskládat. Vzhledem k tomu, že máme možnost grilování, určitě toho chceme využít, ale myslela jsem až k večeru. Přemýšlela jsem, že po polévce by se podávaly řízečky (kuřecí a vepřové) + bramborový salát, na to se všichni moc těší, dále nějaké nesmažené maso (kuřecí paličky například) a ryba - jen pár kousků - losos, pstruh - uvidíme (rybu zařazujeme také, protože máme různé přátele, někdo ryby nejí, jiní naopak zbožňují, takže raději od každého méně,ale více druhů... Samozřejmě k tomu všemu zelenina, zeleninové saláty, těstovinový salát, caprese, pečivo... Během dne budou dále k dispozici sýrové mísy, olivy, sušená rajčata (salámové mísy ne, syry jen takové, které se neroztečou), zhruba v 17:30 bude dort - máme lehký, ovocný bez marcipánu a zařadíme i čokoládové fondue (malé). Měla jsem představu, že následně kolem 19:00 by začalo grilování, respektive už v 19:00/20:00 aby bylo k dispozici např. veprořvá kýta a krůtí maso - opět zelenina, pečivo, omáčky, dále je možnost grilovaných hermelínů, grilované zeleniny apod... Taktéž si např. na desátou, jedenáctou hodinu večerní objednat třeba už jen kilo a půl tataráku... ==> to byla má představa Přijela jsem do našeho hotelu, pan ředitel si nás vyslechl, vše odkýval a nebyl proti, ale řekl nám, že se může stát, že se hosté nají řízků a všeho ostatního a grilovaná kýta nám tam zůstane a nikdo ji nebude chtí, protože budou všichni plní, ať si raut rozdělíme na dvě grilovací fáze. První hned po polévce (vepřová kýta + zmíněná zelenina), popřípadě ten těstovinový salát) a večer třeba kolem té sedmé/osmé krůty na rožni + opět pečivo, zelenina, hermelíny apod... Ale já nevím, přijde mi divné, že po polévce bude jako hlavní grilovaná vepřová kýta, já vím, že má na svatbách úspěch, ale i tak,grilování už třeba ve 14:00 mi přijde brzo, navíc ne každý to má rád......co vy na to?? Která varianta vám přijde lepší?? Děkuji za názory :-)
Odpovědět
@martinak91 Ahoj:), starám se o svatby v jednom hotelu a rauty plánuji se všemi novomanželi. Raut máš krásně vymyšlený a rozhodně nemusíš mít strach, že nikdo nebude jíst kýtu. Jasně, vždycky něco zbyde, ale tak to prostě je. Věř mi, že jestli nebudou mít chuť na kýtu v sedm, v jedenáct večer si ji určitě dají rádi. Navíc je to párty například do tří do rána!:) Takže je nesmysl si myslet, že se někdo nají z řízků na oběd a hotovo. Tvoje představa rautu je super jak skladbou, časově i zvolenými jídly. Přeji krásnou svatbu!:) PS: můžu ti poslat vzor rautu, který byl skoro stejný a jako první jídlo byla polévka.
Odpovědět
Profilova fotka
@mischab Ahoj, to jsem ráda, moc děkuji za názor. :) Pokud pošleš vzor rautu, určitě se podívám/inspiruji, můj e-mail: martina.kubeckova@seznam.cz Ještě jednou děkuji, :-)
Odpovědět
@martinak91 Ahoj, máme to skoro stejně jak počtem lidí, obřad máme také ve 13:00, pak bude přípitek focení atd..... bez polévky, rovnou bude k dispozici raut (řízečky, obložené mísy, saláty, kurecí paličky, kanapky atd.) zhruba 16-17 grilované prase, 18:00 dort, 1. tanec, kapela atd. a večer grilovačka už jen kuřecí a hermelíny, možná nějaké klobásky..... večer cca 22:00 tatarák a guláš....... raut bude průběžně doplnován..... tak snad to bude stačit..... at hostům chutná ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj! Nemate to v Hotelu U Pramenu? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mayinka Ahoj, nene, svatbu máme v Karlštejně, Hotel Mlýn
Odpovědět
@mischab mohla byste mi ho také poslat prosim? lyra92@seznam.cz
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@mischab Ahoj, po delší době. Konečně máme z restauace vytvořené menu. Nejsem si však jistá, jestli je mnoství dostačující nebo naopak. Jestli třeba nezrušit jednu krůtu, necat jen jednu kýtu a jednu krůtu. Naopak, nemáme málo řízečků? Vzpomněla jsem si na tvůj minulý příspěvek a řekla jsem si, že se zeptám, budu ráda i za názory kohokoli dalšího. Budeme mít nějakých 85 hostů, z toho 6 dětí. Polévka: hovězí vývar RAUT: 4kg kureci smazene rizecky 1,5kg veprove smazene rizecky 80 x kureci pikantni stehynka 15 x grilovany filet z lososa 40 x grilovana zelenina mix / paprika,rajcata,cuketa,lilek,cibule,brambory 60 x vyber zeleninovych salatu / recky – oddelene ingredience,listovy salt s limetkovou zalivkou,pikantni zelny salat 40 x bramborovy salat vidensky / brambory,cibule,olivovy olej,petrzelka 80 x testovinovy salat / testoviny,okurka,rajce,paprika,zakysana smetana,bily syr,varene vejce 80 x vyber peciva / chleb,svetle a tmave pecivo 40 x mix syru 50 g / os – / gouda,uzeny eidam,hermelin,syr se zelenym peprem 20 x capresse VEČERNÍ BBQ: grilovana uzena veprova kyta na kosti cca 12 kg grilovane kruty 2 ks á cca 5 kg 40 x grilovana zelenina mix / paprika,rajcata,cuketa,lilek,cibule,brambory 40 x sterilovane papricky v nalevu – kozi rohy,feferonky / palive,nepalive 15 x grilovany hermelin 80 x vyber omacek / cesnekova,krenova,syrova,chilli,horcice,kecup 80 x vyber peciva / chleb,svetle a tmave pecivo POZDĚJI VEČER: tatarák - 1,5 kg + topinky¨ Děkuji za názory
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my to budeme mít docela podobné, tak pro představu posílám, jak jsem to zatím poskládala. ( budeme mít cca 80 lidí a pár dětí, obřad ve 2, polévku- vývar a pak raut ( od cca 16:00) Kuřecí paličky - 2,5 kg Kuřecí řízečky- 2,5 kg Vepřové řízečky- 2,5 kg Caprese salát - 50 porcí Šopský salát- 50 porcí Opečené brambory- 50 porcí Ovoce- 20 porcí ( po 180 g) sýrová mísa- 20 porcí (po 50 g) sýrová roláda- 20 porcí ( po 50 g) švestky ve slanině- 20 porcí Pečivo různé druhy - 80 porcí Vepřová kýty 8 KG ( cca 15 osob) plus dochucovadla - 2x grilovaná krkovice 10 kg ( cca 30 osob) plus dochucovadla - 1x pikantní klobásky - 40x grilovaná zelenina - 40x Večer kolem 22:00 Guláš 40x Bramboráčky 40x K tomu celou dobu na stolech cupcaky, chodské koláče, svatební koláčky a tyčinky k zobání My to máme tak, že všichni budou přijíždět už dopoledne na statek, kde se koná oslava a společně pojedeme na obřad a zpět cca 30 km od místa, proto řízečky, paličky a saláty budou k dispozici už před obřadem, aby nikdo neměl hlad, po obřadě bude polévka a grilování, během odpoledne pak jen zobání sladké a sýry ( případně zbytky řízečků) a večer na případný hlad guláš....něco jako vy plánujete tatarák ( ten sem původně chtěla taky, ale kamarád nedávno chytil salmonelu z něj, tak to radši na svatbě riskovat nebudu, i když ho miluju) zajímalo by mě, kolik vás to cca vyjde? Nás takto i se sladkým necelých 30 000, tak by mě zajímalo srovnání
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, moc děkuji za inspiraci, vážně to máme podobné. :) Náš hotel je docela drahý, vy si připravujete jídlo sami nebo se vám o raut někdo stará?? My za jídlo bez sladkého budeme dávat nějakých 80 000Kč. Je to bohužel mnoho,ale vzhledem k cenám hotelu jsme to předem tušili,že zhruba ten 1000Kč/osoba dáme.
Odpovědět
Profilova fotka
Nene, vše kromě sladkýho nám připravuje statek, kde budeme...jenom teda vůbec netušim kolik se toho může vypít.....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@martinak91 Ahoj, mohla bych poprosit o vzor rautu...jak jste to tu řešili...jestli to ještě někde najdeš :) A jak to nakonec dopadlo? Byli všichni spokojení?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@nostalgie Ahoj, raut jsem psala o něco výše, mrkni. ;) Všichni byli spokojeni, jen tataráku mohlo být více, klidně 3kg. :) Jinak vše krásně vyšlo....I na později zbylo maso z grilovaných krůt a nějaká zelenina, pečivo apod...Takže akorát...:)
Odpovědět
Profilova fotka
@mischab Mohu taky poprosit do ip zasalat skladbu rautu ?? Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
@martinak91 super, díky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jurasova84 Polévka: hovězí vývar RAUT: 4kg kureci smazene rizecky 1,5kg veprove smazene rizecky 80 x kureci pikantni stehynka 15 x grilovany filet z lososa 40 x grilovana zelenina mix / paprika,rajcata,cuketa,lilek,cibule,brambory 60 x vyber zeleninovych salatu / recky – oddelene ingredience,listovy salt s limetkovou zalivkou,pikantni zelny salat 40 x bramborovy salat vidensky / brambory,cibule,olivovy olej,petrzelka 80 x testovinovy salat / testoviny,okurka,rajce,paprika,zakysana smetana,bily syr,varene vejce 80 x vyber peciva / chleb,svetle a tmave pecivo 40 x mix syru 50 g / os – / gouda,uzeny eidam,hermelin,syr se zelenym peprem 20 x capresse VEČERNÍ BBQ: grilovana uzena veprova kyta na kosti cca 12 kg grilovane kruty 2 ks á cca 5 kg 40 x grilovana zelenina mix / paprika,rajcata,cuketa,lilek,cibule,brambory 40 x sterilovane papricky v nalevu – kozi rohy,feferonky / palive,nepalive 15 x grilovany hermelin 80 x vyber omacek / cesnekova,krenova,syrova,chilli,horcice,kecup 80 x vyber peciva / chleb,svetle a tmave pecivo POZDĚJI VEČER: tatarák - 1,5 kg + topinky¨ (po svatbě bych doporučila více tataráku,klidně tři kg) Jinak bylo všeho akorát. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?