Pomožte se sestavením domácího svatebního menu

Profilova fotka
Ahoj holky, chystáme malou svatbu doma asi 12 lidí.Byla bych ráda kdybyste mi poradily se sestavením menu, které bych si z větší části připravila předem.Budu ráda za jakýkoliv recept na předkrm, oběd a večeři.Díky. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj baku, opět Kačí.-))) Jestli si nebudeš brát žádnou firmu a budeš vše převážně dělat sama za pomocí kamarádek, tak bych doporučovala buď nějakou omáčku co se dá udělat den předem a nebo řízečky, který se hoděj do friťáku a k tomu třeba salát, který si také připravíš den před. A co zajít na oběd někam do restaurace v blízkosti obřadu? Pak se teprve přesunout domu a udělat jen studené mísy, chlebíčky a upéct nějaké masíčko, které jen rozkrájíš a příloha pečivo, nebo zelenina?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Kači, můj nastávající má špatně pohyblivou tetu a tak tu hostinu děláme doma aby nebylo moc chození. Mě to nedělá problémy po každé dělám hostinu pro nás 12.Většinou dělávám svíčkovou nebo pečené kuře nebo řízky.Chtěla jsem na naši svatbu nachystat nějakou specialitu.Jen nevím jakou.
Odpovědět
Profilova fotka
Specialitku, to chápu,ale asi by to chtělo něco čemu se nebudeš muset moc věnovat,že? A s tetkou by se nedalo nějak dohodnout? Když by jste jí hodili autem před restauraci a pak autem k vám domů. A co tu specialitku svěřit nějaký firmě a oni vám jí na čas dovezou až do domu. No a ty to jenom naservíruješ? Taky nevim jaké máte možnosti? Máte možnost třeba grilovat? Taková zahradní párty.-) I když ono se dá i na balkóně na elektrickém grilu.-) Taky si můžete nechat uděl jídlo v nějaké vaší oblíbené restauraci a jenom si to vyzvednout. Dneska je spousta termo krabiček.
Odpovědět
Profilova fotka
No, možností je spousta. Já se ti přiznám, že ani pro čtyři lidi by se mi v den svatby nechtělo běhat kolem plotny.-(
Odpovědět
Profilova fotka
Můžeš si den předem udělat třeba plněné kuřecí kapsy a až přijedete,tak se jen ohřejou a tím se zavděčíš každému ;-) ,ale pravda,že jako nevěsta bych taky nechtěla lítat kolem plotny :-N
Odpovědět
hmm, to by se mi také nechtělo. Grilování na lávovém grilu je ale super nápad. Dort stejně musíš koupit. Já bych asi naložila maso a pak je jen udělala na pánvičce...no nevím, zas ten smrad z toho...hahahaha. Ale zdá se mi že už to tu někdo měl, myslím že v zimních nevěstách. Také to řešila, nakonec zjistila že ani nemají tolik nádobí a objednala hospodu. Já dělala u cateringové firmy, byla jsem s jídlem ledas kde. A tolik skleniček, ani normálně lidi nemají.
Odpovědět
a štouchané brambory se slaninou, třeba to je moc dobré. Ale lepší zas čerstvé. Řízky a bramborovej salát je nejlepší, jako předkrm nějakou plněnou broskvi a polévku. Vše se dá dělat dopředu.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bych zvolila cateringovou firmu, když né hospodu!
Odpovědět
no tak pokud bakula hostiny doma pro 12 lidí dělá často ( jak psal) tak asi nádobí problém nebude popřípadě se dá vypůjčit od sousedů, kamarádů nebo i od těch, kdo na svatbu jednou - když budou chápaví ale určitě bych se přimlouvala za nějakou další osobu - nehosta - co vás bude obsluhovat, odmývat špinavé talíře a sklenky, likvidovat odpad a tak aby sis mohla v klidu sednout a najíst se ( což stejně asi nebude, protože budeš asi určitě nervozní, jestli vše klape, jestli mají všichni všechno - no hostitelka, ta klid nikdy nemá ;-) ) taky jsme to měli doma, pro 40 lidí, a z pomocí rodiny jsme to zvládli ;-)
Odpovědět
super to měla katchen, ve 4 obřad a jen grilovačka. Podívej se do jejího alba.
Odpovědět
tak to jste dobří, 40 lidí to je fuška. Zas aby to nebylo jak hostina v neděli pro rodinu, mělo by to být trochu neobvyklé ne?
Odpovědět
jaký si to uděláš, takový to máš ;-) každý pod pojmem neobvyklé vidí něco jiného a ono stačí už jen to, že je tabule vyzdobená, že se sešlo tolik lidí ( navíc dvě rodiny - což je neobvyklé ), že jsou lidi slavnostně ustrojeni a ten případný pocit obyčejnosti je ten tam btw když dostaneš v restauraci naservírovánu knedlíčkovou polévku a po tom třeba svíčkovou - v čem je to jiné než doma při obyčejné domácí oslavě ? vlastně ničím, jen sedíte v restauraci toť vše navíc, pokud bakula má správný termín svatby v pase, tak grilovačka je fakt výbornej nápad :-N
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
.-))))) Nenapadlo mě se mrknout kdy to baku má.-)))) Při těchto mrazech by asi ani nezažehli.-)))) Ale mezi náma my jsme na silvestra grilovali.-))) A bylo to suuuuuuuupeeeeeeeer.-)
Odpovědět
tak grilovat by se asi dalo někde na terase , aby to nečadilo do místnosti ( i když já ráda i tu grilovací vůni - dřevěný uhlíčko, škvířící se šťavý, vůně bylinek, masa a zeleniny x-) ) a pak to nosit do dnuka ale chudák grilman teda :-N to aby měl nejen rukavice proti popálení ale i proti omrzlinám :-D
Odpovědět
Profilova fotka
.-)))))))
Odpovědět
Profilova fotka
jo jo máme to před vánoci, ale nějak to určitě dopadne princezna:to tě obdivuji tak velkou svatbu doma.Doma to bude zajímavé a pohodlnější.My navíc ještě už máme dvouletou holčičku tak i pro ni to bude lepší. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
bakula - mrkni sem: http://www.apetitonline.cz/ tam najdes hooodne inspirace ;-) navic se vsecko vzdycky povede ;-)
Odpovědět
Bakula : když tě něco baví tak pak se na knožství nehledí ;-) ale nervy jsem teda měla =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Haklina : Katchen měla obřad v 5 ! :-D Děkuji moc za pochvalu ! :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?