Ochutnávka svatebního menu

Profilova fotka
Stalo se vám, že by jste v případě ochutnávky svatebního menu (myslím tím předkrm a hlavní chod) za něj v plné výši platili? Včera jsme byli na ochutnávce ze dvou druhů předkrmu a hlavního chodu a dostali jsme účet na 700,-Kč. Fakt jsem z toho rozčarovaná, protože máme objednaný kompletní catering (předkrm, polévku, hlavní chod, studený a teplý raut a neomezenou konzumaci veškerého pití) od rána až do noci pro 80 lidí a rozpočet máme přes 100tis. jen za tuto hostinu. Nejde mi v této sumě o "pouhých" 700,-, ale spíš o to, že restaurace bude mít akci za takovou sumu a tuhle maličkost chce taky zaplatit. Uvažuji neadekvátně nebo je to normální :-( jednání? Setkali jste se tím? Děkuji za vaše názory, protože já mám našlápnuto je poslat do....
Odpovědět
Tak to mě vůbec nepřekvapuje. V dnešní době se nedivím už vůbec ničemu. Ale ber to takhle...i kdyby to nechtěli zaplatit v tu chvíli, tak by si to stejně někde naúčtovali do ceny hostiny. :-) Takže bys to zaplatila stejně (jen by to nebylo tak vidět)Spíš jde o to, že to nepůsobí příliš profesionálně a chápu, že se Ti z principu nechce už nic doplácet, když máte objednanou hostinu za 100 tis.
Odpovědět
Profilova fotka
Většina restaurací ani cukráren pokud vím bohužel ochutnávku zdarma nenabízí. My jsme ale ochutnávat ani nepotřebovali, šli jsme do restaurace, kterou dobře známe a víme, že tam vaří dobře. Jestli Vám to chutnalo a jestli se nechovali nepříjemně, tak bych do toho šla. Taková praxe je bohužel v čr asi běžná, jinde by to asi nebylo lepší.
Odpovědět
My s manželem jsme ve vybrané restauraci měli ochutnávku, sice ne hlavního chodu, ale z předkrmů (vybírali jsme jaké druhy Tapas budeme chtít) a zároveň ochutnávku dortů (cca 6 druhů) a platili jsme jen nápoje, které jsme si k té ochutnávce objednali. Takže asi záleží restaurace od restaurace a v případě hlavního chodu opravdu nevím jak by to s ochutnávkou bylo. U hlavního chodu jsme věděli do čeho jdeme, takže ochutnávka nebyla potřeba. :-)
Odpovědět
Přesně jak píše @miki_v - oni by si to stejně "schovali" do ceny za hostinu, nemůžou na tom tratit, že. Ale je to neprofesionální a na mě by ten dodavatel už působil nedůvěryhodně. My jsme tedy ochutnávku svatebního menu nedělali, měli jsme hostinu v restauraci, kterou známe a víme, jak vaří, a že jim můžeme věřit. Měli jsme ale ochutnávku svatebního dortu, protože cukrárnu jsme naopak vyzkoušenou neměli. A neplatili jsme nic, jen konečnou cenu za dort.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mě spíš přijde divné, si v restauraci objednat jídlo, a čekat že za něj nemusím platit. Restaurace vydělávají na tom, že se tam lidé najedí a napijí. Ještě více se divím, když v některých restauracích vybírají i poplatky za použití toalet... Pokud by jste to přeci jen zrušili, mohu nabídnout naše krásné prostory. Za svatební hostinu pro 70 lidí počítáme s rozpočtem 70tisíc i s veškerým pitím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kvetaszenkova tak skutečně když si objednám v restauraci jídlo, neočekávám že nebudu platit a i spropitné je pro nás samozřejmostí. Ale tohle jsem prostě brala jinak. Ochutnávku nám nabídl sám majitel a kuchař v jednom. Jsme stálí hosté, tak jsme byli jen zaskočení. Nebudu se víc rozepisovat... Oba máme své vlastní firmy a já bych prostě takto nepostupovala, kdybych měla zakázku na takovouto částku, tak bych vzorek či službu související s touto zakázkou nezpoplatnila.. toť vše :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
My jsme ochutnavku slavnostniho menu pojali i jako ukazani mista nasim rodicum, takze celkem 6 obedu a nic nam uctovano nebylo a to jsme v te chvili nemeli jeste ani zaplacenou zalohu.. vzhledem k celkovemu rozpoctu svatby to byla zanedbatelna suma, kazdopadne to potesilo a byla to pro nas dalsi ukazka prijemneho a vstricneho jednani pana reditele
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?