Objednali byste svatební menu, které neochutnáte předem?

Profilova fotka
Informovala jsem se v jedné restauraci u nás ve městě, kde bychom chtěli mít hostinu. Jelikož tam nevaří klasická jídla (a my chceme klasické menu se svíčkovou), tak jsem se zeptala, zda by byla možná ochutnávka. Paní mě ujišťovala, že jejich kuchaři jsou výborní a svíčkovou by opravdu zvládli - akorát ji nemůžeme ochutnat, protože není na jejich jídelníčku. Šly byste do toho s tím rizikem, že to bude "překvapení"?
Odpovědět
Profilova fotka
No tak do toho bych nešla, každý totiž dělá svíčkovou jinak, někdo sladší, někdo kyselejší někdo se smetanou, někdo s mlékem... ne ne fakt bych do toho nešla... :-(
Odpovědět
My taky budeme mít svíčkovou bez toho, aniž bychom ochutávali. Já myslím, že od toho jsou kuchaři a jde o dobré jméno restaurace, aby jí udělali dobrou.
Odpovědět
Tak do toho bych tedy rozhodně nešla, a to právě z důvodu, který uvádí Kamculenka. I když nemají svíčkovou na jídelníčku, měli by být ochotni a schopni ti ji na ochutnávku připravit, abys mohla posoudit, zda ji od nich opravdu chceš, popř. doporučit jim, aby byla sladší, kyselejší etc. Takovéto jednání stran restaurace se mi zdá naprosto nevhodné, ba dokonce urážející. Pokud nechtějí přijít o kšeft, měli by přání zákazníka vyhovět, obzvlášť pak jedná-li se o svatbu, což pro ně rozhodně bude velký kšeft. Bývá zvykem, že i když daná restaurace nenabízí běžně pokrmy, které na své svatbě chceš, připraví ti ochutnávky. Pokud budou trvat na svém, t. j. že ti ji na zkoušku nepřipraví, porozhlédla bych se po jiné restauraci.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme svíčkovou sice neměli ale taky jsem to jídlo před tím neochutnala. Věřila bych tomu že to zvládne
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli v té restauraci jinak vaří dobře (a to nejen minutky, ale i omáčky) a vůbec jste s ní spokojeni, tak bych to asi riskla. Je sice fakt, jak píšou holky, že každý dělá svíčkovou jinak. Ale tím pádem, i když ji ochutnáš a bude ti chutnat, tak to neznamená, že bude chutnat všem - protože pro někoho nebude "jako od maminky", případně bude "já ji dělám úplně jinak". Ochutnávku by na jednu stranu měli být schopni připravit, na druhou stranu chápu, že je asi dost obtížné udělat na ochutnání jednu porci svíčkové. My jsme teď měli ochutnávku v Čertousích, s ničím nebyl problém, ale guláš taky nechtěli udělat. Nakonec jsme si ho museli objednat víc :-)
Odpovědět
Kdyby to byla osvědčená restaurace a vařili v ní dobře, tak proč ne...já určitě nebudu ochutnávat všechna jídla z rautu....ale pokud to tam je se stabilitou výkonu kolísavé :-D tak jim řekni, že dokud ti neuvaří speciální porci, nebudou mít kšeft :-D A to uvidíš, jak se bude vařit svíčková
Odpovědět
Pokud není v okolí žádná lepší restaurace, ochutnal bych více jídel, která tam vaří a rozhodl se podle toho. Zkušenější gurmán pozná, jestli umí vařit nebo ne, i z jiných jídel. Tak snad někoho takového v okolí najdete...
Odpovědět
Profilova fotka
Meli jsme to podobne: svickovou jsme chteli, ale v restauraci ji normalne nedelali. Abych rekla pravdu, nenapadlo nas chtit po nich uvarit vzorek, ale obecne tam vari skvele, tak jsme predpokladali, ze i svickova bude skvela (a byla vynikajici, sli jsme na ni jeste druhy den :-D ). Kazdopadne, pokud na ochutnavce trvas, tak souhlasim s jiz recenym - pro dobrou restauraci by to nemel byt problem.
Odpovědět
Profilova fotka
no já sem kuchařka a podle mě je blbost uvařit svíčkovou na jednu porci, ale když jim řeknete, že chcete do toho místo mléka dát smetanu a pod. popsat jim jak to má chutnat tak vám to tak připraví, je pravda, že každý kuchař má svoji chuť. a když tam hotovky nevaří, tak od nich nečekejte zázraky, oni vědí, proč je nevaří. :-D a jestli opravdu trváte na ochutnávce, tak si objednejte tak 5 porcí, protože to už je možné připravit... Kvůli tomu že vím jak se co dělá a jak se co připravuje a taky to bude pravá Moravská svatba, tak my budeme mít vepřo knedlo zelo, na tom se nedá nic pokazit.. ;-)
Odpovědět
Já to taky letos řeším. Chtěli jsme taky do restaurace, ale nakonec jsme se rozhodli, že to uděláme na zahradě :-) Zrovna jsem si našla takový dobrý článek o tom, kolik to tak bude stát http://www.vseovareni.cz/magazin/doma...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Ahoj taky řeším podobný problém. Máme zamluvené místo na hostinu, prostory jsou krásné, ale není to restaurace, ale vzdělávací centrum (vaří pro různé konference apod.), takže prostě nebudu vědět předem jak tam vaří, protože se tam nedá zajít na jídlo. Když jsem se ptala na ochutnávku, koukali na mě, jak kdybych se zbláznila, že to tam nikdy nedělali. Mám z toho takové rozporuplné pocity, na jednu stranu moc hezké prostory na hostinu i obřad, příjemná spolupráce s paní recepční, na druhou stranu, když nevím jak tam vaří..
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme svatebni menu predem ochutnali, ale nakonec nam uvarili neco co chutnalo uplne jinak (jinou polevku nez jsme objednali - na ochutnavce byl poradny dobry vyvar, ale na svatbe jsme meli nejakou "instantni" polevku "bez chuti", zeli bylo uplne jinak upravene - na ochutnavce vynikajici, na svatbe nic moc, akorat maso bylo lepsi na svatbe nez na ochutnavce - alespon lepsi kdyz uz jinak upravene). Ochutnavka pred svatbou Vam nezajisti kvalitu v samotny svatebni den. Myslim si, ze vhodnejsi je mit ochutnavku pred svatbou a ten samy clovek z ochutnavky by mel byt predem domluveny a povereny pripravene svatebni menu pred servirovanim v kuchyni ochutnat. Pak je mozne, ze se bude catering lepe snazit dodrzet kvalitu chuti a jidla. My meli otresnou zkusenost s cateringem, neseriozni firmu Gastro Šujan rozhodne nedoporucuji.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
u nás je to zase takto, nechtěla jsem z obřadu přejíždět nikam daleko a v okolí byli tři restaurace, tak se jedna vybrala, byla jsem ráda, že mají vůbec volno a jestli to uvaří blbě nebo ne, tak nad tím ani nepřemýšlím. Mimo to, když se někdo nenají, tak se může zaplácnout něčím dalším co tam bude. Určitě hlady neumře.:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud u nich mate vyzkousena jina jidla a chutnalo vam, tak bych do toho klidne sla. Hlavne bych zkusila jake delaji maso, s omackou jako takovou je to stejne vzdycky slozite, kazdy ji ma rad trochu jinou, proto se serviruje se slehackouvkou a citronem, aby si ji clovek mohl na taliri aspon trochu dochutit podle sebe :-) Trochu mne zarazi ale pristup restaurace, meli by se snazit vam vyhovet pokud chcete ochutnavku, vzdyt svatba je pro kazdou restauraci dobry kseft.. my jsme meli na ochutnavku kompletni trichodove menu, pozvali jsme na obed i rodice, nakonec jako prekvapko bylo cele menu od hotelu zdarma
Odpovědět
Profilova fotka
my to máme taky, ale v restauraci jsme už vícekrát jedli a vše bylo tip ťop tak se nebojím ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
v dobré restauraci/hotelu bych se nebála
Odpovědět
Profilova fotka
tak pokud jde os vickovou, tak to bych vůbec neresila..na tom prakticky nemaji co zkazit, vzdyt je to uplne zakladni jidlo..no na svatbu nelze ocekaat, ze by to nejak sidili nebo nadstavovali moukou :D..
Odpovědět
Profilova fotka
Lidi, proboha, nehroťte to tak.... Mě by ani nenapadlo něco ochutnávat. Vždyť co se může stát horšího než to, že ta svíčková nebude nejlepší na světě, ale bude to prostě "jen" svíčková? Na tomhle svatební den nestojí a nepadá. A štěstí v manželství už teprve ne.
Odpovědět
My taky nebudeme chutnat přímo jídlo, které bude na sv. hostině, ale restauraci máme vyzkoušenou, chodíme tam, jíme tam a jsme tam spokojení, takže jim plně věříme. Myslím, že na svíčkové v dobré restauraci není co zkazit proboha... :-D
Odpovědět
Já bych to neřešila - každý dělá svíčkovou jinak a každý jí má rád jinak, někdo sladší, někdo kyselejší, někdo dělá základ na karamelu, někdo dá víc zeleniny, blablabla, prostě stejně se nikdy nezavděčíš všem, tak to neřeš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme menu neochutnávali ze stejného důvodu, nic z toho neměli v menu restaurace. Ale byli jsme tam před tím několikrát na večeři a vše nám chutnalo, takže jsme se nebáli :-) a nakonec vše všem chutnalo ;-) . Ona zrovna svíčková je všude dělaná jinak a prostě to, že vy by jste ochutnali a byla pro vás dobrá, neznamená, že bude chutnat všem ;-)
Odpovědět
@marketkamarkova V hodně restauracích není ožná ochutnávka. Protože kolikrát buď klasicky jídlo v jídelníčku nemají a nebo se jedná o slavnostní menu a po jedné porci se jim ho na zkoušku nevyplatí dělat. Takže ano, i bez zkoušky do toho bych šla. Vždy se dá zkusit z jejich jídelníčku jiné jídlo a udělat si obraz. My také ochutnávku neměli a nijak mě to ze židle nenadzvedávalo.
Odpovědět
Profilova fotka
my taky ochutnávku neměli, ale byli jsem v té restauraci na obědě, task víme, jak vaří, tusíž nás ani ochutnávka svatebního menu nenapadla. nehledě na to, že ani to, co my chceme na jídelníčku běžně nemají a tak by byla asi problém dělat jednu porci...A jak už píšou ostatní nevěsty... Svíčková je jen svíčková a pokud jste si vybrali restauraci, tak k ní máte asi zřejmě důvěru...Tudíš bych to neřešila
Odpovědět
Já bych do toho určitě nešel. Na hlavu mi přijde už jen to, že bych si vybral restauraci, kde dané jídlo nevaří a chtěl ho po nich na hostinu. To mi přijde úplně ujetý. Kuchař může být dobrý, restaurace také.. ale v tom, co dělají. Jen blázen to může apriori předpokládat o věcech, které ani běžně nedělají. Vy byste si nechali s důvěrou dělat barmanskou show od klasického výčepního? Operovat slepák od plastického chirurga? Opravit nový mercedes od údržbáře traktorů? Všichni tihle totiž také dělají ve velice podobné oblasti jako ten "správný", ale žádný přesně v dané oblasti, a kuchařina není výjimkou, taky nedokáže "klasik" dělat středomořskou kuchyni apod.. A tak jako všude i tady platí, že profíka (odborníka) dělá denodenní praxe a ne to, co se kdysi učil ve škole, nebo před pár lety dělal... Pokud to tedy restaurace nemá ani ve standardní nabídce a přesto se rozhodnu si ji s takovým požadavkem na menu hostiny vybrat, pak bych na té ochutnávce rozhodně trval. A nikdo neříká, že to nutně musí být jedna porce, můžete se s nimi domluvit na víc porcích a udělat si třeba rodinný oběd, kde můžete ještě probrat něco ke svatbě nebo se domluvit s kamarády apod.. určitě s ohledem na to, že jde ochutnávku by se dalo domluvit na rozumné ceně za ni.
Odpovědět
Ochutnávku svatebního menu jsme neměli a ani nás nenapadlo, že by se ochutnávka dala/mohla/měla udělat. Jídlo bylo i tak perfektní. Vzhledem k tomu, že jsme měli svatbu v zahraničí u moře sami dva, tak jsme nemuseli řešit, jak by se hosté tvářili, kdyby se jídlo úplně nevydařilo. Stejné to bylo i u posvatební párty pro rodinu pak tady v Čechách - prostě jsme objednaného kuchaře dle doporučení riskli a nelitovali jsme. :-) Kdybych se rozhodovala pro restauraci, vycházela bych jednak z referencí jak na netu, tak od lidí a určitě bych si tam i párkrát zašla na jídlo, abych viděla, jaký mají standard. Pokud bych byla spokojená, ochutnávku bych nepožadovala. Pokud by se však jednalo o zcela neznámý a nevyzkoušený podnik, asi bych zkusila vyjednat ochutnávku, jelikož svatba není záležitost za pár korun... ;-)
Odpovědět
pokud si chceš být jistá, že jídlo bude dobré..tak bych si každopádně ochutnávku vyžádala..ikdyby jste jim ty porce měli zaplatit. Přece jen za hostinu tam necháte nemalé peníze, tak ať nekupuješ "zajíce v pytli". Pokud to ale není opravdu možné a pokud danou restauraci neznáš zašla bych tam párkrát na jídlo a podle toho se rozhodla
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?