Oběd jen pro část svatebních hostů

Ahoj poraďte prosím jak přistoupit k oddělenému obědu jen pro rodinu a zbytkem svatebčanů na jiném místě nebo zároveň na jednom místě?jak to uděláte vy?
Odpovědět
Profilova fotka
pokial ide iba o peniaze ... ked pride host na to, ze ma inu hodnotu pre vas ako iny host, tak sa moze urazit aj ked vam to nemusi dat na javo hned.... pokial to spravite aj na inom mieste, tak sa to hostia dozvedia a moze sa ich to dotknut aj spatne a budu z toho zle reci ... ja odporucam radsej znizit standard rodine ktora to isto pochopi a spravit to na jednom mieste a rovnako pre vsetkych... vyhnete sa tym zbytocnym neprijemnostiam
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, u nás děláme "vše na jednom místě". Záleží vždy na jednotlivých společnostech, každá svatba je jiná. Někdy to svatebčané vyřeší, že k oznámení přiloží pozvánku buď: např. "dovolujeme si Vás pozvat k slavnostnímu obědu" a ostatním např.: "Budeme potěšeni, když přijmete naše pozvání ke svatebnímu veselí od 17 hodin" a uvést ještě místo kde. Snad informace pomůže :-) . MK
Odpovědět
My sme to riesili tiez. Mame vsetko na jednom mieste a hlavne kapacita nam neumoznuje mat veceru so sto ludmi. Napokon sa ukazalo, ze som sa urazenych hosti bala zbytocne. Skratka sa vysvetlilo, ze vecera je pre rodinu a najblizsich, ale budeme radi, ked sa k nam potom ostatni pridaju na zabavu az do rana. Dokonca ludia sami povedali, ze sa vobec nemam stresovat. Takze ak pozyvate skutocnych priatelov, nikto sa neurazi.:-)
Odpovědět
Pro rodinu jsme měli oběd a ostatní si udělali procházku po okolí a došli na později... http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme teda měli všechny pozvaný na všechno. Ale pokud mohu vyjádřit svůj názor, tak by bylo složité mít část hostiny jinde. Když se ty hosté co tam budou už na oběd budou bavit, tak je divný jim to přerušit tím,že by se měli přesouvat. Kamarádi to měli tak, že části lidem (blízké rodině) dali pozvánku s tím, že tam byl lístek i s pozváním na svatební oběd a části (širší rodině a kamarádům) s tím, že jsou zvaný na posezení od 17 hod. A bylo pak už na těch co jsou pozvání od 17 hod. zda se přijdou podívat i na obřad nebo ne. A ty co přicházeli od 17 hod. se v klidu zapojovali do rozjeté zábavy.
Odpovědět
@vendul28 Přesně jak píše @mtc je na hostech, jestli se přijdou podívat i na obřad nebo ne, pokud dostanou pozvánku až na večer. Ale pozvat všechny na obřad a po něm na hostinu pozvat jen některé mi přijde zvláštní, nezdvořilé....... Nedovedu si představit, že bych byla tím hostem, který má odejít.
Odpovědět
No my to s největší pravděpodobností budeme řešit obědem před obřadem a pak už tam budeme mít všechny, jelikož jsme taky řešili co udělat s těmi, kteří by nešli na oběd... Bude to netradiční, ale snad hezké :D
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mýt taky vše na jednom místě a moje přání je mýt obřad až tak ve 13 hod.max.ve 14 hodin. A to vůbec nevíme jak to udělat :-|
Odpovědět
Profilova fotka
A to ti ostatní hosté budou o hladu? Nějak si nedovedu představit, že jedu někam na svatbu, která je třebas v době oběda a pak bych šla za pár hodin na veselici bez jídla. To jako mezitím budu bloumat v cizím městě a hledat, kde bych se najedla? Nedejbože s dalšími 50 lidmi, kteří též nebyli pozváni?
Odpovědět
@anien tak ale to je normalne, ze niektorych pozyvas az napr po 21:00 alebo proste neskor, a ked pridu aj na obrad, tak msuia pocitat s tym, ze sa musia nejako zabavit...my sme tiez takto boli, sli sme sa pozriet na obrad, zagratulovat a potom sme sa odpratali domov a vratili sa az na 8 na zabavu (samo, ze sme neboli o hlade, boli misy a potom o polnoci kapustinica a torta a vselico...)
Odpovědět
@yukiki ano, ale je na pozvaném, jestli přijde i na obřad nebo ne. Pokud dám někomu pozvánku až na večer, tak ho očekávám večer. Samozřejmě bych byla ráda, kdyby přišel i na obřad, ale když se ho netýká oběd, tak bych pochopila, že nepřišel. Většinou ti, co jsou pozvaní až na večerní zábavu přijdou až tam. výjmečně jdou i na obřad (většinou, když jsou ze stejného města).
Odpovědět
@vendul28 u mna musi vacsina hosti pricestovat, cize ja som to riesila tak, ze koho tam chcem, toho pozyvam aj na obed resp v mojom pripade veceru (nemozem chciet aby napr kamosky prisli po 21. a trepali sa 200km...alebo aby prisli na obrad a potom sa par hodin potulovali pocudzom meste...ked uz si spravia tu cestu, nech si uziju so mnou aj obrad aj veceru :-) ) takze si fakt vyberame tych najblizsich, nech ich nie je moc vela...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@yukiki U nás taky zveme přátele až večer a bývají mísy. S tím se počítá, ale v případě, že se vynechá pouze oběd (jak tu bylo řečeno), tak pak nechci vidět tu spotřebu koláčků a zákusků :-D :-D
Odpovědět
@vendul28 Jestli pozvete všechny na oběd, tak by určitě měli být na stejném místě, jako ženich a nevěsta a měli dostat stejné jídlo.
Odpovědět
Profilova fotka
vischni hoste na jednim miste, jen halvni obed bol pro rodinu a to bolo hned po obradu cca 17hodina a zbytek pratel a kamaradu meli pozvanku na pozdni veceri a vecerni svedske stoly:) takze dorazili do hotela na cca 20:00hoidnu abolo to super, nikdo si nestezoval, ze to bolo takto:)
Odpovědět
Profilova fotka
Pozvat na oběd jen některé hosty a ty nepozvané v době oběda poslat na procházku mi přijde nezdvořilé. Nikdo to sice určitě nedá najevo, ale je možné, že je to zamrzí. Bez problémů to jde asi jen v případě, že se obřad, oběd i hostina konají na jednom místě, které je zároveň domovinou hostů. Jinak působí 'my se teď najíme a vy se někam ukliďte, protože pro vás oběd nemáme' opravdu dost zvláštně. Kamarádka to takhle měla, polovinu hostů zvala na oběd a druhou polovinu nechala v té době bloumat po cizím městě, ať přijdou až v 16h. My s přítelem jsme byli zrovna v té nepozvané polovině, čtyři hodinky jsme trávili v dešti v nějakém parku a čekali a nic příjemného to nebylo. Ta argumentace, co tady zazněla, že ti lidé tedy nemusí chodit na obřad, je podle mě dost mimo. Já osobně vnîmám jako vrchol svatby obřad a ne hostinu, tj. obřad je to, kam půjdu určitě. Ani si neumím představit jít jen na hostinu a na obřad se vykašlat, to bych snad už raději nešla vůbec nikam. Dá se to ale řešit celkem jednoduše, oběd pro rodinu se posune před obřad a po obřadu následuje raut pro všechny.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my máme také oběd s rodinou a v době kdy budeme mít oběd s rodinou tak pro hosty je na zahradní párty připraveno občerstvení. Naštěstí máme velice dobré kamarády, kteří se nám o přátelé postarají a obslouží je. Jelikož na zahradní párty bude pro lidičky připravené pohoštění a na pátou čuník . Také záleží jaké lidi si na zahradní párty zvete, tím reaguji na mysicka_Ib.
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den všem :-) My máme oběd pouze v rodinném kruhu ( cca 45 lidí ) a potém od 16:00 odpolední hostinu pro celkem 100 lidí. Obřad máme ve 12:00. Po obřadě jedeme s rodinou na oběd a ostatní svatebčané mají zajištěné občerstvení v místě obřadu ( zahrada kavárny ) a další doporučený program, co můžou podniknout v našem městečku. V 16:00 hodin se všichni opět scházíme na odpolední oslavě ve větších prostorách, kde jsou ubytovaní někteří svatebčané. Byla jsem na několika svatbách kamarádů, kde jsem nebyla přímo na obědě, ale jen na odpolední oslavě a nějak mě to neurazilo. Naši svatebčané budou o všem informováni předem, tak věřím, že se nikdo neurazí .. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás rozhodně budeme zvát na oběd jen nejblížší - rodiče, sourozence, prarodiče, svědky a pana faráře. Možná to někomu přijde nezdvořilé, ale kdybychom měli pozvat celou rodinu hned na oběd, bylo by to 100 lidí (a to počítám jen strejdy, tety, bratránky, sestřenice a případně jejich děti; nepočítám strejčky z pátého kolene...) a už jenom najít hospůdku s takovou kapacitou je docela problém a kulturáky, co jsou po okolí se nám nelíbí. Takže ostatní budou pozvaní až na odpoledne - část je jich z místa svatby, část ne, ale vymyslíme jim nějaký program - mohou se jít podívat do zámku, máme typy na hospůdky ve městě, v místě oslavy (bude to jinde) je nad vesničkou zřícenina, a pro ty, co se jim nikam nechce, tak můžou dorazit na místo oslavy, kde už bude pár lidí, připravovat něco na večer. Na večer bude pro všechny prasátko, obložené stoly,... takže rozhodně hlady nebudou. Není to úplně tradiční organizace, ale na nic lepšího jsme nepřišli...
Odpovědět
@makyjenda nezlob se, ale nemůžu jinak než se zeptat, jestli budete obřad umývat nebo mít. On je mezitím rozdíl.
Odpovědět
Profilova fotka
@tynka9 máme to podobné ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivule_b Budeme mít........člověk se občas překlepne....
Odpovědět
Profilova fotka
.. ještě jedna taková myšlenka pro ty, komu to přijde nezdvořilé (tím nechci říct, že bych nebrala váš názor ;-)) spolu se snoubencem jsme snili o malé svatbě - tak do 50 lidí, jen v úzkém kruhu rodinném, s pár přáteli.. ale vzhledem k tomu, že to už by se pravděpodobně kupa příbuných urazila, tak jsme se rozhodli pro tu variantu, jakou jsem popsala výš.. Navíc ani já ani můj snoubenec nejsme žádní extroverti, co jsou schopní bavit davy a nějak zvlášť si neužíváme, když jsme v centru pozornosti ;-) takže si myslím, že oběd pro nejbližší rodinu a oslava pro všechny ostatní je vlastně poměrně zdvořilá varianta ;-)
Odpovědět
My budem mit 8 hostu a zbytek mohou byt lide, co se prijdou jen podivat na obrad. Takze nekomu se bude zasilat oznameni, nekomu oznameni s pozvanim ke svatebnimu stolu ;-)
Odpovědět
My budeme mít ve 13h obřad, a pak oběd jen pro rodinu a svědky (35 lidí). Na odpolední raut (cca od 17h) přijde ještě 20 kamarádů, kteří jsou samozřejmě pozvaní i na obřad (bez nich by to nešlo). Už jsem tímhle způsobem byla asi na čtyřech svatbách a vždycky to bylo v pohodě. Na obědě jsem nikdy nebyla, a protože jsme vždycky byli v partě, tak jsme se v mezeře mezi obřadem a odpoledním veselím vždycky nějak zabavili. No a naši kamarádi to budou mít taky tak, navíc se všichni vzájemně znají, takže se nebojím, že by se nudili a už vůbec se nebojím, že by byli uražení nebo tak něco. Domorodí kamarádi můžou navíc ty přespolní provést po zajímavostech v okolí a o zábavu je hned postaráno. Pokud má člověk napjatý rozpočet, ale nechce být na svatbě bez kamarádů, tak je to asi nejlepší řešení.
Odpovědět
Profilova fotka
@pett12 máme to taky podobný. Na oběd asi 41 lidí a odpoledne, asi kolem půl čtvrté má přijít asi dalších 32 lidí. Nevím, zda se kamarádi, co mají přijít odpoledne, pojedou podívat na obřad....vím jen o jedné kámošce s rodinou. Vy jste jim výslovně říkali, že se můžou přijít podívat na obřad a jinak ať dorazí na raut později?
Odpovědět
my mame k obedu asi 70 hostu.....hlavne rodina, par nejbližsich přatel a večer asi na 19.hod. přijde 40 kamaradu a kolegu z prace na raut. Je to dost lidi, ale nedelali jsme žadnou rozlučku se svobodou jak je tu na Morave zvykem. Tak jim to chceme oplatit takto :-).
Odpovědět
Profilova fotka
My máme v plánu obřad od 12 do 13 a pak hned raut :-) Bez oběda jako takového, ale jako teplé jídlo bude připravený guláš a na grilu ještě prase a krůty + samozřejmě hory jídla okolo :-D Vše budeme v rámci rodiny a nejbližších přátel připravovat svépomocí. Chceme vše v klidu a v pohodě a vlastně docela neformálně. Rodina souhlasí, takže není co řešit. Jen chceme udělat radost babičkám a na domácí svíčkovou je pozveme týden před svatbou. Právě jsme se chtěli vyhnout dělení na obědovou a neobědovou skupinu a navíc ve vesnici, kam jedeme po obřadu a budeme tam až do rána toho není k vidění tolik, že by tam vyplnili procházkami celé odpoledne...
Odpovědět
Profilova fotka
Já nevím, jestli jste mě holky pochopily. Rozhodně neříkám, že je potřeba zvát sto lidí na oběd. Jen říkám, že říct "my se teď naobědváme a vy se nějak zabavte" není zdvořilé, proto se to musí řešit tak, aby tato situace nenastala. Já mám v plánu někdy po dvanácté oběd s nejbližší rodinou (cca 8 lidí), pak okolo 15. hodiny vlastní obřad a pak raut pro všechny (40 lidí). Už z těch počtů je určitě zřejmé, že nemám nafukovací rozpočet a nic takového neprosazuju. Tím, že bude oběd na začátku, se ale vyhnu tomu, že bych hosty posílala se někam projít, zatímco já budu jíst. Každý si svůj příjezd může načasovat až přesně na ten obřad a nemusí bloumat po městě a čekat. Zkuste si kdyžtak představit, že byste nějakou party pořádaly u sebe doma. Taky byste asi okolo 13. hodiny část hostů, co už u vás bude, nevyhodili s tím, že teď budete mít rodinný oběd, ať se jdou projít a za 3 h zase přijdou:-). Ale když si je pozvete rovnou na 16. hod a předtím se s rodinou najíte, je to něco úplně jiného.
Odpovědět
Profilova fotka
@makyjenda Dobrý den, ono to není tak složité, ale vycházím z našich prostorových možností. Na civilní obřad počítejte cca 30 min. , na církevní 1 hodinu. a když začnete: Obřad 13 - 13.30. Potom společné focení s rezervou 1 hodinu (záleží na konzultaci s fotografem) 14.30 oběd cca 1,5-2 hodiny, takže s obědem jste do 16 hodiny hotovi. Přátelé co přijdou v 17 hodin tak vás neruší a vy máte pořád hodinu rezervu. Ta se vždy vyplatí - někdy i přijíždí hudba, podle jak si to kdo naplánuje. Když jsou u nás na obřadu i kamarádi a přátel= snoubenců, kteří nejdou ke stolu, máme jiné prostory, kde se připraví třeba guláš, jednohubky a mám tu i výčep, někdy se venku na ohni peče prase, kde jsou stany a stoly a lavice, takže je počet téměř neomezený. Přitom svatební sál má samostatný vchod a slavnostní oběd nikdo neruší. Důležitá je včasná a vhodná informace o takové organizaci. To už většinou zastanu sám, protože nejhorší je, jak některé nevěsty uvádějí, že hosté "bloumají" a neví. Ono jde o první chvíli, protože jak se rozkoukají, tak už to jde potom "samo" :-). Snad jsem Vám trochu pomohl. Nebojte, není to složité. Rád budu konzultovat v případě přání.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?