Netradiční Svatební Menu

Profilova fotka
Ahoj holky, měla některá z vás na oběd jinou věc než svíčkovou, zelí nebo guláš? Chtěla bych něco netradičního a klidně i ulítlého :D
Odpovědět
1
2
Mně to nepřijde moc ulítlý,co máme, ale máme jarní kuře na víně a šťouchaný brambor a k tomu žampuony, cibulka a slanina, polévka tradiční, předkrm kachní paštika. :-D
Odpovědět
my jsmě měli jako předkrm paštiku s domácí marmeládou, a jako hlavní chod pomalu tažený hovězí pupek s rybízem a braborovým soufle :)
Odpovědět
my měli domácí Pražskou paštiku s brusinkovou omáčkou a rozpečeným toustem... nechali jsme jen knedlíčkovou polévku jako klasiku :) a hlavní chod jsme měli vepř. panenku v bylinkové krustě s grilovanou zeleninou :) a brácha měl třeba chřest se šunkou, knedlíčkovou, a taky věpř. steak s houbovou omáčkou a šťouchané brambory:)
Odpovědět
tak ulítlé to co máme určitě není, a to hlavně proto, že tamten člen rodiny nejí to, tamta je alergik atd. Chtěli sme moc rybu, např. lososa, ale tchýně je extrémně silný alergik - sice by nebyl problém uvařit jí něco jiného, ale problém je v tom, že kuchař by se jejího jídla nesměl ani rukou od ryby dotknout. A to sme nechtěli riskovat...takže nakonec sme se shodli na grilovaném kuřecím prsíčku s pepřovou omáčkou... sice žádný extrém, ale aspoň to není svíčková. Ještě sme uvažovali o pravém steaku a pak pečené svíčkové s nějakou švestkovou omáčkou, ale upustili sme od toho.
Odpovědět
Pritelova sestra mela dost netradicni menu. Predkrm byly ruzny syry s trochou ovoce. Polevka byla kremova cesnecka (vlastni recept nevesty,kterej dodala do restaurace). A hlavni chod vinna klobasa,protoze u nich v rodine delaji skvely domaci podle dedova receptu. A k tomu bramborovej salat. Pripadalo mi to tenkrat trochu ulitly,ale fakt to bylo moc dobry,vystihovalo to novomanzele a byl to original:)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli jako aperitiv Bohemia sekt brut s černorybízovým likérem, předkrm - sýrová roláda s brusinkovou omáčkou, polévka - hovězí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky a jako hlavní chod kuřecí závitky plněné parmskou šunkou a sušenými rajčaty s bramborem pečeným ve slupce. Druhý tip na hlavní chod jsme měli vepřové medailonky s pepřovou omáčkou, ale při ochutnávce nás to kuřecí zaujalo více ;-)
Odpovědět
měla jsem svíčkovou klasiku, ale rozhodně by mi změna nevadila, ulítlé by mi to nepřišlo...pokud teda nezamýšlíš mít třeba krupicovou kaši nebo tak něco....měli jsme to protože to nedalo složité vymýšlení a dost široké spektrum svatebčanů to uspokojilo
Odpovědět
Profilova fotka
prosciutto se žlutým melounem, vývar s knedlíčky, panenka na bylinkách s gril. zeleninou a opečeným bramborem. Přípitek sekt. Upřímně řečeno - mít jako hlavní jídlo v 39 °C svíčkovou nebo knedlo vepřo, tak mě svatebčani probodaj vidličkama a já bych byla o hladu, protože sice českou klasiku mám ráda, ale přes podzim a zimu:-D
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít jako předkrm caprese (rajčata, mozzarelu, bazalku), knedlíčkovou polévku a pak grilovaný kuřecí plátek se šťouchanými brambory a grilovanou zeleninou, takže takové lehké letní menu :)
Odpovědět
my budeme mit na pripitek sampansky,jako predkrm domaci jatrovou pasticku s domacim chlebem,polevku klasika knedlickovou a jako hlavni chod bude veprova panenka a kureci rolada plnena spenatem a opekany brambory a jako dezert svatebni dort
Odpovědět
Profilova fotka
@esufi Mňam - proscuitto se žlutým melounem ;-) To si dávám občas v létě na večeři a v Itálii kdykoliv :-D
Odpovědět
Ahoj, my plánujeme taky něco ne tak tradičního jako svíčková apod. Předkrm chceme paštiku s domácí(udělám si sama) marmeládou, polévku svatební(klasika, ale zrovna tuhle nechci měnit za žádné krémová, i když uvažuju nad dýňovou), a jako hlavní chod plánujeme buď jelení kýtu se šípkovou a knedlík nebo panenku s cibulovo-bramborovým pyré, ale možná se to ještě změní, svatbu máme až za více jak rok.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Co vy jako svatebcane by jste řekli na kačenu se zelím a knedlíky....v červnu? Hm?!? uvažujeme o tom právě
Odpovědět
@eicul86 klidně :-) přijde mi to ze stejné kategorie těžkých jídel jako svíčková, ale na svatbě se stejně všichni chtějí hodně najíst...spíš je dobré pohlídat porce, aby nebyly moc velké a všichni zvládli sníst tři chody a dort...přijde mi, že tohle české restaurace vůbec neumějí, jídla nejsou dělaná tak, aby se jedlo určité menu pohromadě. Prostě tam hodí obří flák, a pak to nikdo nemůže dojíst...v kachně samotné nevidím žádný problém :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@eicul86 ja bych mela obrovskou radost, prozoze kachnu miluju :-) najdou se taci, kteri ji nemuseji, ale to je u kazdeho jidla...
Odpovědět
My budeme mít kachničku! Sice toto maso nejím, ale svatebčanům ho ráda dopřeju :-) Nicméně spíš k ní dáme batátové pyré. Polévka bude vývar s knedlíčky a předkrm buď paštika nebo pečená řepa s ořechy.
Odpovědět
@k_klarca vyberte si řepu, my měli s rukolou, pestem a pecorinem a měla úspěch :-)
Odpovědět
@izzybickerstaff za mě je řepa jasná volba, ale počkáme si, co kuchaři svedou..ještě jsme neochutnávali =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff. Přesně jak pises, pohlídat si porce ať to z talirku nepretika :) Budete dávat tři chody, jó @k_klarca
Odpovědět
@eicul86 dáme tři. Přeci jen hosté budou po obřadu vyhládlí. A co víc, když se nadlábnou, zbyde víc sladkého pro nevěstu :-D A každý se na svatbu těší, protože se pořádně nacpe, kdyby se tak nestalo, ještě tě pomluví 8-( Rozhodně hlasuju pro kachnu!
Odpovědět
Kachnu bych klidne nechala, ale zmenila prilohu, pokud by melo byt 30 a vice stupnu, tak si nedokazu predstavit cpat se jeste horkym zeli a knedliky. Brambory na nejaky zpusob, polentu, svestkovou omacku, ktera se da podavat i za studena, brusinky, zeli muze byt taky lehci, nezahustene, jen podusene s jablky treba. Jinak my mame svatbu na podzim, hostina na statku ve stodole a vse tomu prizpusobujeme, takze obed - pastika, zverina, stouchane brambory, preliv z hribku nebo neco z dyne k tomu, vecere - hamburgery, grilovany hermelin, grilovana zelenina, grilovana polenta, kukuricne klasy, pecene velke brambory v celku a k nim potom naplne - cheddar syr, kukurice na masle, fazole, salat coleslaw, pak bude tatarak, nejaky salat z celeru, cervene repy, peceny losos apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Taková je má představa hlavního chodu ;)
Odpovědět
My budeme mít kuřecí přírodní plátek s opékaným bramborem (nejím vepřové ani hovězí maso, takže to byla jasná volba) s houbovým přelivem... Polévka je klasika - slepičí vývar s játrovými knedlíčky :-)
Odpovědět
Ahoj, my měli předkrm 5 druhů tapas (lososový tartar na minitopince, kousek hovězího plátečku s cibulovozázvorovou topenádou, kousek kachního prsíčka na salátku z červené řepy se smetanou, kozí sýr s fíkem a košíčky z listového těsta zapečené se žampiony a parmezánem), každý si mohl vybrat co ochutná a co ne či ochutnat od každé. U hlavního chodu jsme měli dvě varianty 1. varianta : Kousky lososa, tuňáka a mořského vlka napíchnuté na citronové trávě s divokou šafránovou rýží a 2. varianta: Kančí guláš na brusinkách s bramboráčky a knedlíky. Jako sladké byl dort a samozřejmě polévka, ale ta byla klasická - vývar s knedlíčky. Řekla bych, že největší úspěch měl předkrm. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@anianka téééda to bylo meny obsáhlé
Odpovědět
@eicul86 No ono to obsáhlé tak nebylo, hlavní chod byl na výběr a ty tapas to jsou takové jednohubky.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli jako předkrm vepřovou panenku na variaci listových salátů, polévku klasicky vývar s knedlíčky a hlavní chod šťouchačky a kuřecí závitek plněný mozzarellou a sušenými rajčaty.
Odpovědět
Profilova fotka
@eicul86 teda mi bychom ji taky brali všemi deseti, ale pokud bude vedro, tak nevím nevím :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme meli: predkrm;mozarella s rajcaty,bazalkovym pestem a bagetka, polevka:hovezi vyvar s nudlemi a jatrovymi knedlicky, hlavni chod: stouchane brambory s cibulkou a slaninou, veprova a kureci roladka plne a fazolkami, syrem, zeleninou;) k tomu lehky salatek, dezert: dortik svatebni;) vsichni moc chvalili;)
Odpovědět
Profilova fotka
@timotek69 ten dortik muselo být komplikované naporcovat, nebo se pletu?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?