Názor na výběr rautu a alkoholu

24. lis 2020100

Máme vybraný raut a sepsaný nějaký alkohol poprosím Vás o názor zda pro hosty bude dostatečný výběr jídla a pití nebo mi někdo něco třeba poradí co by mohlo chybět.
Svatba je bez klasického oběda budeme mít společnou polévku a poté raut.

Raut bude obsahovat: (komplet raut na den i večer)

Paštika
Kuřecí a vepřové řízečky
Hovězí guláš
Grilovaná krkovice
Grilovaný kuřecí steak
Mini burgery
Uzená mísa
Sýrová mísa
Kýta
Bramboráčky
Opečené brambory
Lehký bramborový salát
Caprese salát
Listové saláty
Krájená zelenina
Pečivo
Kanapky
Tatarák
Grilovaná zelenina
Grilovaný hermelín
Ovocná mísa


Alkohol:

Tuzemák
Jägermaister
Gin
Jack Daniels Honey
Zelená
Vodka Finská
Bacardi
Aperol spritz
Berenzen
Prosecco
Legendario
Kakadů
Tullamore Dew
Diplomatico
Pivo sudové
Víno bílé (polosuché, polosladké)
Víno červené (polosuché)



Děkuji za názory 🌸

  • Asi budete vedet zda mate nejake vegetariany 🙂 Vypada to dobre! Ja ted jdu do finale se svym rautem (obed i vecere) a byl to teda stres!

  • Vege nemáme nikoho.🙂

    Napíšete mi Váš raut klidně do soukromé zprávy.🙂

  • Ahoj, přikládám naši rautovou tabulku. Měli jsme ve 3 odpoledne tříchodový servírovaný oběd, takže tohle byl večerní raut pro 62 lidí (uvádím i gramáž 1 porce + počet porcí). Snědlo se všechno, na ráno zůstaly jen nějaké zbytky. Překvapilo mě, že třeba hodně frčela grilovaná zelenina a grilovaná kukuřice, protože osobně to moc nemusím. Ten tvůj návrh mi přijde moc fajn, zvážila bych ještě nějaké dipy z masu a zelenině. Jo a zeptala bych se na bezlepkáře, mám pocit, že dneska má bezlepkovou dietu každý druhý. 🙂

    Z tvrdého alkoholu byl překvapivě nejžádanější rum (podle dotazníku, který mi hosté vyplnili před svatbou, jsem nakoupila Republicu - na Legendario mi někteří fajnšmekři řekli, že je to sladký a "akorát tak pro ženský" 🙂 ) a gin tonic, vypila se ještě trocha hruškovice, medového Jacka a Baileys. Z vína naši hosté upřednostnili jednoznačně bílé suché, polosuché nám skoro všechno zbylo, i když bylo vynikající (co se vína týče, prý hodně záleží na počasí - v horku jde nejvíc bílé suché, když je chladněji, tak červené). Taky docela jelo prosecco. Obecně na ten alkohol můžu opravdu doporučit nějaký předsvatební dotazník, nám to hodně pomohlo, protože sami moc nepijeme a vůbec jsme netušili, co nakoupit. Na mlýně nám radili, ať zbytečně nenabízíme alkoholu moc druhů, že pak nám zbyde akorát spousta rozpitých flašek.

    A tady je ten raut:

    Roastbeef 100 g 15
    Sýrová roláda 100 g 15
    Vepřové řízečky 50 g 45
    Kuřecí řízečky 50 g 45
    Filátka z mlýnského pstruha pečená na bylinkách 100 g 15
    Pečené brambory s rozmarýnem 100 g 50
    Davídkovské bramboráčky 4 ks 200 g 15
    Český bramborový salát 100 g 25
    Zapečená rajčátka se sýrem 100 g 5
    Pečená červená řepa se sýrem Feta 100 g 5
    KusKus salát 100 g 10
    Těstovinový salát se zeleninou 100 g 15
    Zeleninový salát s balkánským sýrem (vše zvlášť) 100 g 55
    Variace sýrů 100 g 20
    Variace uzenin 100 g 20
    Domácí salsa 100 g 10
    Křen s jablky 100 g 10
    Česnekový dip 100 g 10
    Bylinkový dip 100 g 10
    Tzatziky 100 g 20
    Ovoce 100 g 30
    Chléb a pečivo, napůl celozrnné 1 ks 105
    Pečivo bezlepkové 1 ks 20
    Kuřecí grilované steaky 100 g 25
    Grilované steaky z krkovice 100 g 25
    Grilovaná panenka se slaninou 100 g 30
    Grilované burgry v bulce se zeleninou 100 g 45
    Grilovaný Hermelín 100 g 20
    Grilovaná zelenina (paprika, cibule, cuketa) 100 g 20
    Grilovaná kukuřice 100 g 10
    Nakládaná zelenina (kyselé okurky, beraní rohy, cibulky) 100 g 10
    Hořčice 100 g 10
    Tyčinky z listového těsta sypané kmínem 50 g 20

  • Sponzor fóra
  • @zoe_se_vdava
    Tak to máme docela podobné 🙂
    Variaci dipů tam máme jen jsem je zapomněla napsat.
    Ještě jsem zapomněla na pálenku.
    Rumy a whiskey budou v panském baru 🙂

  • Přijde mi toho alkoholu hrozně moc. U nás by třeba určitě více lidi ocenili výběr ze dvou různých piv nebo víc druhů vína, než tolik tvrdého. Ale určitě záleží na konkrétní skupince (a počasí).

  • Za mne také hodně podobného tvrdého, osobně bych vybrala buď Legendario nebo Kakadu - oba jsou to stejně sladké tlamolepy a z trojice tuzemák-zelená-berenzen bych také klidně vyškrtla. Fajn jsou alkoholy, které se dají míchat (gin, rum, jager) - pokud k nim bude tedy i příslušné nealko. To u nás frčelo hodně. Ale 100 lidí, 100 chutí. U nás na Moravě tedy ještě hodně jela slivka, ale ta není každému po chuti...

  • Ahoj přidám svůj názor. Svatbu plánujeme na duben a měla jsem schůzku s dodavatelem. Probrali jsme skladbu rautu a řekl co jo, co ne. Převážně je stejný jak už je uváděno výše, jen zástup kuřecího masa je ještě GYROS.
    Rovnou mi řekl, že salamove/uzeninové mísy nedělá a to z jednoho prostého důvodu. Mísa se salámem tam po půl hodině obeschne 🤷🏽‍♀️ a celý ten raut je vizitka jeho firmy, takže to nedělá. Jediné z uzenin tam bude prosciutto s melounem. Tatarák budeme mít, ale dá se až třeba za hodinu po rautu. Akce děla už několik let dávám tedy na jeho rady. Navíc u nás v okolí je vyhlášený a jídla má vážně chutné. Nealko a alkohol si řešíme sami, převážně (pivo,vino,slivovice,GIN) moc druhů asi taky není dobré, pak lidé začnou míchat a dopadá to hrozně. U nealka nám bylo doporučeno alespoň 1 čepované (malinovka nebo kofola). My jsme na vesnici, budeme mít asi 120 lidi. Ale chápu, že na velkém městě je to možná bráno jinak. 🙂🙂

  • U nás na svatbě zmizely z rautu první: řízečky, grilovaná zelenina, kuřecí špalíčky, špízy. Pak se snědly i všechny mini saláty v misce s krevetami, jednohubky a ovoce na stole. Zůstal nám guláš a nějaké studené věci z rautu (zelenina, sýry, sýrové a masové rolády, různé obložené půlbagetky, zeleninové saláty atd.). A myslím, že to bylo tím, že to postupně osychalo a patřilo to ke studeným jídlům. Takže v noci už to nevypadalo moc vábně a lidi si chtěli raději dát něco teplého.

    Podle mě "ždibky" jako jednohubky/kanapky, sýry, uzeniny a ovoce se hodí dávat rovnou na stůl k brambůrkám atd. aby to mohli lidi v průběhu večera uždibovat, zatímco budou sedět u stolu a povídat si. Lidi si to totiž sami z rautu nevezmou, protože je to malinkaté a zďobnou to během pár vteřin 😃. Možná poprvé na ochutnání, ale pak si radši naloží teplý řízek/burger/jiné maso, plácnou k tomu nějaký salátek, dresink, housku a je to. My jsme na stole měli rovnou jednohubky a ovocné talířky a snědlo se to 🙂.

    Jinak my jsme měli i netradiční věci, jako čokoládovou fontánu a salátky s krevetami. A to taky mělo úspěch. Na jiných akcích jsem zažila tortily/wrapy, mini burgery, lososový tatarák a po tom šli lidi jak po uzeném 🙂

  • My jsme řekli paní provozní jen základní představu (pár věcí, co skutečně chceme) a počet osob a že chceme, aby to bylo pestré a všichni se najedli, ale skladbu že necháme na nich, že jsou profíci. Vše nám chutnalo, zbylo na snídani a pro nás ještě na oběd a večeři (zůstávali jsme v areálu s mužem do pondělí). Z rautu první zmizelo guacamole, které nám připravili jako překvapení.

  • Náš raut: 🙂
    Něco malého na zobku v lízkosti panáků:
    Uzeninové prkénko českých specialit
    Hovězí tatarák s topinkami
    Kanapka se sýrovou kuličkou balenou v bylinkách
    Kanapka s klobáskou
    Kanapka s uzeným lososem

    Větší jídla:
    Mini burger
    Vepřové mini řízečky
    Kuřecí mini řízečky
    Pečená žebra na medu v BBQ marinádě
    Mix grill ( kuřecí, vepřové )
    Hermelín se suš. Rajčaty a slaninou

    Přílohy:
    Pečivo
    Kořeněné steakové brambory (rozmarýn, česnek )
    Grilovaná zelenina
    Bramborový salát s majonézou
    Čerstvá míchaná zelenina (d.g. 50-100g/os)
    Caesar salát s ančovičkami a krutony
    Dresinky

Přidej příspěvek

    Nenašli jste co jste hledali?

    Hledat pouze v názvech témat