Množství jídla na raut

Zdravím a prosím o pomoc. Připravuji s kamarádkou raut na svatbu (bude jen grilování, hostina ne) a přemýšlíme, jaké množství jídla udělat. Hlavní "chod" bude grilované maso (to je vyřešenp) - a dále chceme připravit nějaké sendviče (místo chlebíčků), košíčky z listového těsta, plněná rajčata, zeleninu krájenou s dipem, cuketové rolky, brambory plněné, slané muffiny, plněná vajíčka.... A pak samozřejmě budou koláče, cukroví, taky bude čoko-fontána.... Můj problém je, že u toho "slaného rautu" nevím, v jakém množství to udělat - ale protože to děláme spíš podle množství jednotlivých kousků než na kilogramy, potřebovala bych radu... Kolik toho mám tak cca počítat na osobu? Třeba 5 kousků od každého? Máte někdo zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
@allien12 Řekla bych, že hodně záleží na tom, kolik počítáte gril. masa na osobu...my třeba budeme mít 14 kg hotového masa na +-40 osob (ještě tedy navíc po klasické hostině až večer jako raut) čili to vychází nějakých 350 g na osobu jen maso...tudíž jídla okolo nebudeme mít až tak mnoho, protože to prostě každý do žaludku nenacpe - spíš tak na doplnění nějakou zeleninu, sýry, ...pokud toho masa máte třeba 150 g na osobu, počítala bych víc toho ostatního. Na druhou stranu, 5 ks třeba plněných brambor/vajíček/muffinů...mi přijde až až, to podle mě stačí 2 ks/os, udělala bych víc zeleninového salátu...
Odpovědět
Profilova fotka
@allien12 Ahojky, taky si zařizujeme raut sami (nechtěli jsme hostinu a po obřadu se pojede hned na raut), tak ti ráda poradím, jak jsem si to napočítala já :-) Je důležité od kolika Vám ten raut začíná a v kolik asi skončí... pak jaký je poměr mužů a žen... to je další kritérium (jsou chlapi, kteří třeba nejí zeleninu vůbec ;-) tj. příklad mého budoucího :-) , pak i věk účastníků (třeba babičky toho tolik nesní a děti taky ne), Pak je dobré vědět jak asi tvoji hosté hodně jí, my třeba máme víc mužů a to jsou velký jedlíci (i když jsou to hubeňouři) :-D Kolik Vás bude celkem? Teď k těm počtům: maso máš asi spočítané, tak k těm slaným rautovým pokrmům, ty bych určitě dala po 5 ks/osobu... jak tam máš tu zeleninu krájenou, tak tu klidně 300g/osobu... Těch brambor (i muffinů a vajec) bych nedělala moc, jsou dost syté a zaplní žaludek na dlouho (pokud budeš dělat, ty velké půlky, jak si myslím). U toho sladkého záleží jestli budete mít dort, který budete krájet... pokud ano, tak bych ostatních velkých koláčů dala po 3ks/osobu a jestli máte i drobné cukroví tak to po 5ks/osobu ;-) Doufám, že ti to pomůže :-)
Odpovědět
Ahoj, děkuji moc za odpovědi.... Udělám to asi tak, že těch málo sytých věcí uděláme cca 5 ks/osoba a ty vajíčka atd třeba jen 2 ks/ osoba :)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít odpoledne jen zobání (koláčky, lincké, šneky z lístkového těsta, zeleninu - máme to venku, tak nic, co rychle podléhá zkáze) po obřadu (obřad v 18 hodin) guláš, potom dort, káva, koláčky, volná zábava. Kolem 21-22 (až se začne stmívat) zapálíme slavnostní oheň a pak i gril. Jako doplněk plánujeme špekáčky, zeleninu, sýr. Masa cca 200g / osoba, zelenina a sýr 300g/osoba, špekáčky 2ks / osoba. Co zůstane, sní se druhý den, protože nás tam bude většina přespávat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?