Množství jídla na grilování večer.

Máme obřad ve 4 hodiny odpoledne. Máme zatím objednání 12 Ks šunku na gril, 6 kg masa na gril, 2 kg obložené mísy, 10,5 kg grilované zeleniny, 10,5 kg salátů + pečivo a 6 kg různých oříšků, brambůrku, okurek, oliv + koláčky a sladký - celkem je to 42 kg jídla od 17:30 do cca půlnoci- V hospodě tvrdí že to je málo, je to fakt málo? Bude nás celkem 40 lidí.
Odpovědět
Profilova fotka
Vždyť je to kilo jídla na osobu ;-) To je asi dost, ne?
Odpovědět
no mě to taky přijde ale tvrděj mi že to je málo a že za to neručej...tak nevím co s tím:-(
Odpovědět
no do jídla bych určitě nepočítala oříšky, brambůrky, sladké a zeleninu......mělo by se počítat na každého mit 10-15dkg masa, tak to bys měla mít aspon 40kg masa...
Odpovědět
Profilova fotka
já osobně bych možná ubrala na oříškách atd ... a přidala na masu na grilování .. šunka se asi bude okrajovat postupně ne? Ale 6kg masa pro 40lidí mi přijde málo ... kdybych tedy brala svojí rodinu, kde jsou masožrouti ... musíš ty vědět jací lidi ti budou kolik konzumovat .. je to asi věc názoru!
Odpovědět
Profilova fotka
Pod těmi saláty nevím co si představit? Rozhodně bych jich nebrala tolik. Je tam přece zelenina... A taky tolik oříšků a brambůrků? Možná bych dala jen oříšky a vynechala brambůrky. Nebo opačně. Ale opravdu bych ubrala. Napsala těch a brambůrkách a přidala tak cca 5kg masa.
Odpovědět
Profilova fotka
Zeleninu a saláty bych stáhla na polovinu a přidala to určitě na mase, jak už je tady psáno.
Odpovědět
@makykov Masa je určitě málo. Na osobu by mělo být aspoň 200 g masa. Salátů a zeleniny je zase moc.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Pro nasi velkou rodinu budeme potrebovat snad gril na cele sele :-D jsou vubec takove, kdyz ne po domacku delane?
Odpovědět
Podle mě masa málo... Leckdo si dá dvakrát... Určitě bych brala minimálně 1kg masa/4 osoby... Brambůrky, oříšky, vyřadit! Zcela zbytečné a ani se to nejí, pak se to akorát vyhazuje... Super je mít k tomu i nějakou přílohu, hodně oblíbené jsou např. americké brambory takhle k tomu grilu... A určitě dost zeleniny a hlavně salátů :-) Pečiva stačí taky jen trocha... Jo a sladké se jí taky jen tak trochu - každý si něco málo zobne... Dobré je mít na stolech i ovoce- hlavně hroznové víno ;-)
Odpovědět
@trinit15 40 kg? to by bylo kilo na osobu, když je 40 osob :-) ale 6 kg je fakt málo, já bych počítala tak 250g/osoba stoprocentně, jelikož to jsou vlastně dva kousky masa nebo 1 kus steaku klasického a to je tak akorát, když si někdo dá víckrát... nám se snědlo asi 12 kg masa na zpívání - steaků - kde bylo tak 30 lidí od 7 do 12...
Odpovědět
Profilova fotka
obrad v pul 5 odpo, 10 kg kyta na gril a 10 kg kruta na gril - bylo nas 45 lidi a jeste toho dost zbylo
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?