Menu bez předkrmu?

Rozhodli jsme se pro svatební menu bez předkrmu, je to hloupé? Svatba bude v červenci, plánujeme polévku, vydatný hlavní chod, dezert - svatební dort a pak rauty. Může to někoho urazit? :) Díky!
Odpovědět
Plánujeme to stejně :-) počítám s vedrem ve kterém budou všichni bojovat už i s polívkou, natož ještě další chod předtím. Myslím, že urážení není na místě ;-) A jestli se někdo urazí, tak tam nemá co dělat :-)
Odpovědět
předkrm by měl hostům navnadit chuťové pohárky aby se připravli na dobrý obídek samozřejmě to není vyžadováno... kolik z nás když jde na večeři si dá i předkrm :) já teda ne. Je pravda že mi ani moc nechutnají. Já si raději dám pořádný kus masa :D a jsem šťastná a spokojená. Já osobně třeba nechci vývar. Nemám ho ráda a protože 99 procent svatebčanu ho má neznamená že i já ho musím mít . Proč? Ale jsem připravená na to, že mě někdo pomluví a řekne že to bylo strašné, že proč jsme neměli vývar :DDDDDDDDDDDD
Odpovědět
Četla jsem na stránkách jedné známé svatební agentky, která má za sebou organizaci kopce svateb, že předkrm stojí na vrcholu žebříčku postradatelných věcí na svatbě a já s tím více méně souhlasím.
Odpovědět
Dobrá restaurace má nastavené velikosti porcí tak, abyste vpohodě zvládli předkrm, polévku, hlavní chod i dezert. Ale takových není moc, takže nemyslím, že by předkrm někomu chyběl.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak... v létě mít na oběd 4 chodové menu tak se mi pak hosté po obědě už ani nepohnou :D take budeme bez předkrmu :)
Odpovědět
Profilova fotka
za 4 roky jsem byla na 5ti svatbách a na ani jedné nebyl předkrm a nikomu ani nechyběl. Podle mě zbytečnost :)
Odpovědět
Profilova fotka
I my budeme bez předkrmu, svatbu máme v červnu, obřad ve 13:00. Máme v plánu slavnostní přípitek, polévku a raut + večerní grilování. Při rautu bude třeba i domácí paštika, která na svatbách bývá podávána jako předkrm. Loni jsem navštívila 4 svatby, pouze na dvou měli i předkrm, navíc jsem měla možnost pozorovat, jak ho řada lidí nedojídá, nebo dokonce nejí skoro vůbec a to by mě pak asi mrzelo.
Odpovědět
Také budeme bez předkrmu :-N šunkovou rolku s křenem si každý může udělat doma sám :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Osobne s tim nemam problem,byla jsem na nekolika svatbach a klasika predkrm,polivka a pet knedliku se svickovou,dezert a marcipanovej dort je akorat tak na to mit zlucnikovej zachvat. :-D takze klidne bez predkrmu, tolik jidla nikdo nesni.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít svatbu v červnu, předkrm nebude,ale necháme přípravit chlebičky na stůl, kdo bude chtít, tak si vezme...a pak polévka a hl.chod
Odpovědět
My předkrm mít budeme, ale jen z toho důvodu že pak nebudeme mít večerní oslavu, tak ať se všichni nacpou aspoň na obědě :)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky a budete dávat na stůl menu? Jako pro každého zvlášt.. Taky nemáme předkrm a přijde mi zbytečné, ho tam dávat..
Odpovědět
Článek se načítá
Tak on je předkrm a předkrm - my třeba budeme mít v červnu 4 chody, ale dort bude lehký a předkrm bude spíše chuťovka, aby to navnadilo pohárky :)
Odpovědět
Taky nemáme předkrm. A hloupé mi to nepřijde.
Odpovědět
Profilova fotka
My nemáme klasický oběd, tedy ani předkrm vůbec a blbé i to nepřijde ani trochu :-D
Odpovědět
Předkrm nebude. Před obřadem se budou rozdávat buchtičky. Obřad máme v poledne a po hromadném focení se hosté budou přesouvat na místo hostiny dříve než novomanželé (potřebujeme nafotit nějaké párové fotky, na místě hostiny už moc není kde :-( a nechceme vyloženě někam odjíždět). Na místě budou pro svatebčany nachystány nějaké studené mísy. Takže pak už určitě bude stačit jen polévka a hlavní chod. A pak samozřejmě dort a raut. Na poslední svatbě, co jsme byli, předkrm měli a docela velký a lidi pak vraceli skoro celou svíčkovou (a nebylo to, že by nechutnala, všichni jsme se shodli, že toho bylo prostě moc).
Odpovědět
my budeme mit sice predkrm a to domaci houstičky a bylinkove masliko, ale nebude polevka a misto dortu a zakuzku bude palacinka se zmrzkou a kafe. :D a jestli to nekoho urazi je mi uplne jedno 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vůbec to není hloupé :) My je mít budem, přítel chce. Být to na mě, určitě ho vynechám :) ale jelikož řeším spíš jiný věci a na tomto mi zrovna moc nezáleží, pak asi budou. Hostinu zařizuje prosně miláček no :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Vím, že už máte po svatbě, ale přidám příspěvek, kdyby toto téma zajímalo ještě nějakou další nevěstu :) Jelikož máme jako hlavní chod svíčkovou, bylo nám vedoucí restaurace doporučeno, že předkrm je zcela zbytečný. Dlouho jsme nad tím uvažovali a probírali to především s rodinou, aby třeba někdo neměl pocit, že chceme na svatbě šetřit. Když jsme se rozhodli, že předkrm přece jen dáme, pročítali jsme si nabídku.. Zaujala nás pouze kachní paštika. Poté, co jsme to pár lidem oznámili, že takto by to nejspíš mohlo být, nám většina řekla, že kachní paštiku určitě jíst nebudou.. Takže, bylo rozhodnuto :) Peníze raději "ušetříme" na předkrmu a dáme je do večerního rautu, bude to jistě lepší, než se dívat, jak většina lidí frfňá a odnáší se plné talíře nazpět :))
Odpovědět
Urazit může kohokoliv cokoliv. Malá porce, málo masa, málo přílohy, chladnější polévka, velké knedlíčky, malé knedlíčky, slabý vývar.. :) Udělejte si to podle sebe. My taky budeme mít svatbu v červenci a předkrm mi přijde zbytečný. Z domova jsem zvyklá max. na polívku a druhé, a i tak mám co dělat abych všechno snědla. myslím, že stačí zajistit, aby porce byly dostatečné, spíš vězší, a nebude problém. Taky se nechci po obřadu hned narvat k prasknutí,aby pak všem v tom vedru nebylo ještě zle..
Odpovědět
No já jsme taky předkrm odepsala ze seznamu...budeme mít jednohobky před obřadem, krémovou polévku a nějaké maso/rybu. A že by se někdo urazil, že chceme na svatbě šetřit?? Pokud bychom v seznamu nekoho takového měli, tak ho rovnou škrtnu :D Zaplatit jídlo pro 60 lidí, ubytování pro rodinu, pití a vše kolem, předkrm mi přijde jako to poslední co by někomu chybělo. :)
Odpovědět
Vy, co zde argumentujete tim, ze prekrm by byl v tom horku uz moc, mate paradoxne polevku, coz nedava smysl :-D V lete bych si radsi dala mensi, lehky predkrm, nez teplou polevku a potom svickovou. Takze lehky predkrm a lehky hlavni chod (treba ryba) a zakusek je dohromady daleko lehci a lepe stravitelnejsi menu, nez tepla polevka, svickova a kremovy dort na zaver. Takze ja bych predkrm tak nehanila a na sve svatbe bych ho urcite chtela.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?