Málo jídla a výslužek na svatbě. Zažili jste to?

Dnes jsem zažil šok a docela mě to vzalo.... Mamča nevěsty na celou svatbu své dcery kašle, je to její věc, ale platí s manželem hostinu, tak se začala zajímat, co tam bude, aby moc neutratila... Otec přítelkyně je lékař a má velmi nadprůměrný plat, tak mě doslova šokovalo, když řekla, že na svatbu stačí 1,5 chlebíčku na osobu, že si třeba někdo nevezme, tak zbudou na někoho i 2 chlebíčky.... Na mísy prý stačí asi 5 dg uzenin na osobu, což jsou asi 4 plátky salámu a vegeteriánům, které si na svatbu pozvala ona, prý nebudeme objednávat nic, protože prý na těch 2 obložených mísách určitě zbude z výzdoby nějaké rajčátko, list salátu.... A to jim chce dát na celý den... Výslužku dávat nechtěla vůbec, pak se rozhodla, že prý se dá 5 koláčků na osobu.... Tak prý pro 4 členou rodinu je to krabička s 20 koláčky a to prý bohatě stačí :-| :-( :-( Ještě že tam bude alespoň jedno jídlo, ale i tak se bojím, že ta hostina skončí hrozným trapasem :-( A to 90 % hostů si nazvali oni..... Byli jste už někdy na podobné svatbě, kde nic nebylo nebo se vám něco podobného stalo?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Hele, na to nemusis hned zakladat samostatne tema, staci si vyhledat temata, ktera maji v nazvu slovo tchyne, ci velmi oblibene tema Hra o přeborníka znechucení svatby ;-)
Odpovědět
Vidis, to me nenapadlo..... Ja se jen z te deprese a nastvani vypsal.... Pomuze mi to, lepsi nez kdybych ji poslal nekam a rekl ji co si o ni myslim....
Odpovědět
paquete neřeš netrap se a rozmysli si, rozmysli kam se přižeňuješ aby ti pak manželka nepočítala půl řízku k obědu, že ona možná jíst nebude tak ti zbyde celý :))) ježíši snad jste dospělí a domluvíte se se svojí nastávající ne? Držím palece a ještě že vás neznám ;-) a nejsem pozvaná na hostinu já bych určitě sežrala chlebíčků 5 a 20 koláčů sama ;-)
Odpovědět
Bohuzel vim kam se prizenuju, vis ja platim uz tak skoro vse sam.... A na hostinu na kterou si oni pozvali 30 lidi a 5 je z me strany uz bohuzel nemam..... Byt to mala hostina o 10 lidech, tak bych ji treba jeste utahl ale to oni nechteji, ze pry musi vsechny pozvat, jinak by pry se ztrapnili. Coz myslim ze se ztrapni i tak na hostine.... Nekdo muze rict je to vase svatba ale kdyz bychom to udelali jen pro 10 lidi a nepozvali vsech jejich 30 hostu tak udelaji snoubence ze zivota peklo. Ona ma nastavajici s tim nic neudela, byt to na ni tak je vse jinak ale bohuzel neni. Blba a neresitelna situace.... No mam z te hostiny opravdu strach...
Odpovědět
tak to prostě neřeš a na svatební hostině oznam, že moc děkuješ za pomoc ze strany manželčino rodičů, že si všechnu přípravu oběd a hostinu vzali na sebe ;-) 8-) :-D tím pádem to každej pochopí že 1,5 chlebíčku jsi nevymyslel ty 8-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to resitelne - ve vasi restauraci neni dost mista, vejde se tam jen deset lidi a hotovo. Naprosto s klidem jim to naserviruj, klidne i zmente restauraci a dohodnete se s personalem. Musis bojovat stejnymi zbranemi. Moje tchyne byla priserna a sama nakonec plakala nad tim, jak to se svym manzelem podelali 8-) Takze jsem ji musela uklidnovat, ze preci o nic nejde (mne fakt o nic neslo, mohla jsem mit svatbu ve ctyrech). Svatbu jsem zarizovala sama s "pomoci" tchanovcu. Manzel nechtel ve ctyrech a protoze byl v zahranici, tak jsem tu na ne byla sama. Pak se pridali samosebou dalsi kazisveti. Musim rici, ze diky tomu, ze se manzel priprav vubec neucastnil, tak nemohl vubec docenit, jake nervy jsem s tim (predevsim s jeho rodinou) mela. Takze ti VELMI doporucuji tvoji nastavajici alespon trosicku zapojit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Draga: Pro pripad nouze toto je naprosto originalni a bezchybny napad! :-D
Odpovědět
draga: perfektni napad. Paquet: Myslim ze v tehle situaci se toho moc poradit neda. Svatbu mas za 2 mesice, treba si to tchyne rozmysli. A kdyz ne, pouzij to co radi draga. 1. vsichni uvidi ze to nebyl tvuj napad a 2. ukazes ze umis hezky podekovat ;-)
Odpovědět
to, co píše Draga, je dobrý nápad :-D My jsme se báli, že nám do toho budou vrtat, měli jsme maloučkou restauraci, kam se úplně akorát vešli ti, které jsme pozvali, nikdo další už se nevešel... Dali jsme tam jasné instrukce, že NIKDO kromě nás nesmí nic změnit - ani po telefonu, prostě jenom my osobně... A klaplo to ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
chaarleene: Tchan se rozhadal s veskerym pribuzenstvem a mne sdelil pouze to, ze jestli tam pozveme tu a tu (na ni rval nejvice), tak na svatbu nejde. Takze jsem ho usadila, ze hosty si vybira manzel (v zahranici), takze si to musi domluvit s nim. Tim padem to haslo :-p
Odpovědět
To s tim prohlasenim na hostine se mi libi :-D Jenze je tu ale.... My se jim bohuzel nemuzem vzeprit... A oni to vedi.... Nejde tady o penize.... Psal jsem ze otec pritelkyne je lekar, pritelkyne je nemocna a on ji nechava nacerno dovazet leky z Anglie co ji pomahaji ale na ceskem trhu se nesezenou jelikoz tu nebyli schvaleny.... Oni kdybych jim neco takovehleho provedli, tak jsou schopni ji ty leky proste nesehnat.... Zni to mozna silene, nebo spis hrozne ale uz je to tak.... Takove to jsou lidske svine... Ale to je jine tema a ne sem.... Jen jsem tim chtel rict ze vzeprit se nemuzem....
Odpovědět
Profilova fotka
paquete: Hlavne si z toho nic nedelejte, je tady spousta pribehu o tom, jak se vsechno dokaze po.rat na posledni chvilku. Nejhorsi je, kdyz se nekomu neco vazneho stane. Hlavne pevne nervy a nenechat se vyprovokovat ;-) Oni to budou urcite jeste zkouset.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Paqueta: na druhou stranu, proč si tedy oslavu neplatíte s přítelkyní? My si vše platili sami a nikdo nám do toho nekecal......
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj paquete..je hezké, že si děláš starosti většina chlapů tohle neřeší, ale bohužel si myslím,že by tohle se svojí mamkou měla řešit tvoje přítelkyně ty by si z toho nemusel vyjít zrovna s čistim štítem :-N Nakonec do svatby ještě nějakej čas zbývá uvidíš, že tchyně změní názor sama to jsou takové ty první ukvapené plány a když ne nakonec to bude její ostuda, protože většina hostů to bude přisuzovat jí tím více pokud ví o jejich dobré finanční situaci. Máš pouze dvě řešení buď ať si přítelkyně o tom promluví anebo svoje kamarády na tuhle skutečnost předem upozorni /samozřejmě trochu ve srandě/ a o hosty, které tam pozvala ona si starosti nedělej..nenechají na ní nitku suchou :-D :-D Před lety jsem takovou svatbu u kamarádky zažila vim o čem mluvim...no a dneska se tomu zasmějem..hlavně, že bude dobrá nálada a večer se dá užít i bez toho žvance ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
pattie: My si vse platili a kecali nam do toho stejne. Je to jen o lidech ;-)
Odpovědět
My si platily všechno sami, svatba stála cca 80 tis. z toho nám tchýně dala jako svatební dar 5 tis. a naši 20 tis. O organizaci ani nemluvím, vše sem zařizovala já a moje kamarádky. Ale zase na druhé straně vše bylo tak jak jsem chtěla já a rodiče mě do toho nekecali.
Odpovědět
Profilova fotka
tvoje budoucí tchýně si třeba ještě uvědomí, že dát výslužku skoro žádnou je horší než žádnou, protože se o tom mluvit bude. Navíc ji třeba někdo vysvětlí kolik je čeho potřeba. Hold tomu nech volný průběh.
Odpovědět
Profilova fotka
paquete tak se kvuli tem lekum odstehujte do Anglie,tady se spatne nezije ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
bednaroi: Je fakt, ze se tim vyresi intervence ze strany tchanovcu ;-) Taky uz mam docela pokoj, jsem v Norsku. Tchan si ale vyvzpomel, ze mu mame zaridit 14 denni rybarskou dovolenou, kterou s nim bude travit manzel - tak jsem mu poslala odkaz na cestovku (zarizuji i transport zmrazeneho ulovku).
Odpovědět
paquete tak to si myslím, že otec jako lékař by nedokázal svojí dceři upřít léky ...víš prostě se nad to povznes pokud si jí chceš vzít tak se vezměte, mějte oslavu co zařídí tchánovci a kamarádům to vysvětlíte, pokud jsou to kámoši 1,5 chlebíčku pochopí na druhou stranu přece lidi nechodí na svatbu aby se nažrali no ne? ;-) :-D a nekažte si ten den je jen jeden za život 8-) ;-)
Odpovědět
Paquete, existuji lekarny, kde si muzes objednat leky, ktere jeste nejsou v CR schvalene. Nechavala jsem si takhle posilat nejake medikamenty a nebyl problem. Jen castku platis samozrejme celou. Ale taky neverim, ze by jako otec - lekar uprel svoji dceri lecbu. Kamosum vysvetlete, ze kazdy muze snist jeden chlebicek a o druhy uz se musi podelit... neboj, nekdo to tam urco v opilosti rozmazne :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, tak ja mam bohuzel takove zkusenosti, ze ja tomu verim, ze by ji byl schopen ty leky neobjednat 8-( Nekteri rodice jsou trosku jini ..
Odpovědět
Tyto leky tady nejsou schvaleny a nesmi se sem dovazet, resi to tak ze si je necha posilat v cigaretach a verim tomu ze by ji byl schopny lecbu odmitnout, oni jeji mamca a jeji tatka jsou spise panoptikum rodicu.... Matka tezka alkoholicka co kasle na cely svet a i sve deti a otec zakomplexovany sadisticky hajzl co nesnasi vsechny lidi :-D No nic, premyslel jsem o tom a holt tu svatbu zaplatim celou ja.... Co se da delat... Asi to tak bude lepsi.... Porad lepsi kdyz se vezmu pujcku, nez aby pritelkyne mela zkazenou svatbu.....
Odpovědět
Profilova fotka
paquete: Co jsem koukala na to vase pripravne album, tak se da urcite na spouste veci usetrit tak, ze to skoro nepoznate a budete pritom mit na paradni hostinu. Od urcite hranice se proste jedna o vyhazovani penez a ja bych rekla, ze u nekterych vasich polozek jste za touto hranici.
Odpovědět
Profilova fotka
taky si myslím, že na to jak říkáš, že nemáte peníze, tak máte všechno hooodně top. Určitě se nikdo nebude zlobit, když to uděláte méně honostné.
Odpovědět
paquete tak já nevím ale začínat manželství zrovna půjčkou na svatbu...komu se vlastně chcete předvádět? Buď budete mít hostinu jak chtějí "podivní" tchánovci a jak už jsme psala kamarádi DOBŘÍ kamarádi by snad pochopili i kdbyby na ně nezbyl ani jeden chlebíček ....pokud chcete mít svatbu ve velkém stylu tak si myslím, že si vezmeš půjčku ale nic to neřeší...teda tvůj problém to neřeší.... 8-)
Odpovědět
Paquete, souhlasim, taky myslim, ze je zbytecne si brat pujcku. A taky nemyslim, ze kazdy musi mit svatbu jako Cruise nebo Beckham ;-) Tz. honosnou. Komu se potrebujete ukazovat? My jsme meli taky ponekud skromnou svatbu, i kdyz na ni bylo 40 lidi ;-) A myslim, ze se to hodne povedlo, zabava skvela. Meli jsme obed, pak raut se selatkem a ve vysledku, i s noclehem vsech hosti i nas, to nestalo moc ;-)
Odpovědět
teď se nechci seknout - ale není paquete ten samý, kdo musí uživit manželku z jednoho příjmu? =-)
Odpovědět
Jo, ja se domnivam, ze jo, proto mu pisu, ze je zbytecna nejaka honosna svatba ;-)
Odpovědět
http://www.beremese.cz/forum/show.php...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?