Kolik vína budete mít na svatbě?

Profilova fotka
Ahoj, potřebovala bych poradit. Která z vás měla nebo plánuje si alkohol shánět sama? Všechno tak nějak máme vymyšlené, ale nemám představu kolik budeme potřebovat vína. Někdo je u nás velký vinař, někdo víno nepije vůbec atd. a já nevím kolik litrů nakoupit, aby to bylo ok. Poradíte některá z vás? :) Moc děkuji.
Odpovědět
Zdravím, svatba 40 lidí, z toho jsem počítala tak kolem 12lidí převážně na víno, vzala jsem 22l bílého a 5l červeného ( nikdo ho u nás nepije) a červené se neotevřelo a zůstalo asi 12l bílého. Někteří co běžně pijí jen víno, pili tvrdé a míchačky, takže jsem koukala 🤷‍♀️ 😃 hlavně jsem se bála že budeme mít strašné horko, jak v těch dnech před svatbou bylo, takže jsem počítala se “stříčky” s ledem atd. Nakonec bylo chladno, což si myslím, že se na spotřebě taky dost projeví. 😊
Odpovědět
Profilova fotka
@ipavla Moc moc děkuji za odpověď, říkala jsem si,že si vezmu ty stěžejní ,,píče" vína na hlavu dva litry a pak zbytek koupím kdyžtak lhave, se kterými se případně pak doma nic nestane :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme měli kol. 70 lidí, z toho asi 10 dětí a pár lidí, kteří nepijou vůbec. Měli jsme 12 lahví bílého, 13 červeného, 1 růžové. Zbyly 2 láhve červeného a 1 celá bílého a 1 jen načatá a vypitý kousíček. (plus 11 lahví Prosecca na přípitek) K tomu jsme ještě měli medovinu a pivo, někteří pili hlavně to pivo (toho jsme měli 50 l a 30 l sudy, vypilo se až na asi 10 litrů). A bylo spíš chladněji a nejsme příliš chlastací společnost. :-D Řekla bych, že 2 litry na hlavu je moc, to máš skoro 3 klasické flašky. Ale zas jestli to budou nakoupení klasické lahve (ne stáčené z vinárny), tak se to nezkazí, tak to nebude tak vadit, když toho hodně zbyde, jako třeba u jídla - tam je to škoda, když se pak vyhazuje.
Odpovědět
Ahoj nas bylo 55 dospelych a vypilo se 24 lahvi vina, 6 lahvi sektu. S.
Odpovědět
25 lidí a vypilo se 20l vína, ale víno jsme pili už den před svatbou...
Odpovědět
Ahoj, nás bude 80 osob z toho 10 dětí. Moje strana rodiny pije dost a přítelova nejvíc přítel se sestrou a maminkou zbytek jsou téměř abstinenti + pijí všichni naši kamarádi. Máme tedy objednáno 30l tvrdého - pálenka od známých se nikdy neztratí. Víno počítám 40l celkem z toho 10l růžové, 5l červené a 25l bílého (možná ještě změním poměry) + 10l do zálohy - víno bude něco stáčené v demižonech a cca 10l vezmu pro jistotu v lahvích kdyby se nevypilo na později, ale zrovna vína se moc nebojím, že by zbylo. Pivo má v režii muž, vůbec nwm kolik se může vypít, moje část rodiny pivo téměř nepije spíš ten tvrdý a víno, ale říkal že objedná velký sud a malý do zálohy.
Odpovědět
Profilova fotka
@drabik Ano přemýšlela jsem třeba 20 litrů stáčeného plus nějaké lahvové, které se vždycky může uskladnit na jindy :) a piva jsem si říkala,že velký sud bude stačit :O ale koukám,že jste toho vypili dost:)
Odpovědět
Profilova fotka
@anicak_p s tím pivem jsem si říkala velký sud plus třeba přepravku, kdyby bylo nejhůř. A to jsem si říkala, kolik tvrdého budeme muset nakoupit, vlezla jsem k našim do sklepa a zjistila,že je tam tolik chlastu, že to asi vůbec řešit nebudu :D A jak řešíte nealko?
Odpovědět
U nás jsme si mysleli, že vinař není nikdo - všichni pijou tvrdý... a na 70 lidí se vypilo xxx tvrdého a k tomu ještě 25 litrů vína..takže za mě bych moc neprůměrovala a vzala prostě víc než míň... Přebytek prodáte výdycky
Odpovědět
jinak u nás : svatba až odpo od 15:00 a stav pití na 70 lidí ( reálně vypitého ) 25 litrů vína 100 piv 250 panáků Jageru 100 Aperolů 80 panáků vodek 20 lahví Prosecca 80 panáků rumu 20 panáků whiskey 30 kafí nealko si nepamatuju, někde bych musela najít účtenku
Odpovědět
já jsem si hosty rozdělila zhruba na pivaře a vinaře a na jednoho vinaře vezmu 1, 5 litru vína... k tomu budu brát asi 4 sudy piva, od tvrdýho vezmu tak 5 druhů po 4 flaškách a slivovice tak 10 litrů a asi 10 flašek nebo kolik mi to vyšlo šampaňskýho na přípitek. bude nás cca 60 a pije se u nás hodně. z nealka vezmu nějaký džusy, kofoly, coca coly a matu s citronem na vodu... kdyby něco docházelo, bude to koordinátorka hlídat a pošle řidiče někam do obchodu...
Odpovědět
@sarka50 my máme pivo přímo od resortu, ale mužem si vybrat jaké pivo chceme a kolik, akorát co bude nad rámec našeho objednaného bude jejich místní co tocej normálně. To je super, to dost ušetříte ;) u rodičů přítele se toho taky dost najde, ale to bych nikomu radši nenalevala, to jsou poklady za krále klacka :D Budeme mit palenku, 4 druhy a víme že po ní není zle, chcem si svatbu užít ale ne druhý den prospat ;) Nealko máme místní, budou džbány s domácí limonádou, rozlevane dzusy/Cola na večer k tvrdému a voda napocitano 1l limonády na osobu 0,5 dzus/Cola a vody neomezene počítám že nealka se vypije hodně, kord když se pije a bude třeba horko.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
my měli 45 lidi a vypilo se 8l slivovice, 10l bílého vína,3l červeného, 100 piv, a 5l tvrdého whisky, jagermeistr atd..
Odpovědět
Profilova fotka
My měli 30 dospělých a celkem 36 lahví vína (30 bílého a 6 červeného). Červeného se nikdo ani nedotkl a bílého se za celý víkend vypily 2 lahve :-D Pila se hodně pálenka (špendlíkovice a meruňkovice), rum a pivo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?