Kolik jídla a pití na posvatební raut pro 100 lidí?

Profilova fotka
Nevěsty které již máte raut za sebou, poraďte prosím co se jedlo,co se nejedlo,pilo a nepilo? :-) A jaké množství jste asi pořizovaly pro takový počet lidí. Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já když jsem kde byla, tak vždycky celkem zbyly salámové mísy...rychle to osychá a za chvíli to nevypadá dobře, navíc málokdo je nějak nadšený ze salámů. Taky mi přišlo, že mají lidí často alkoholu víc, než by bylo třeba, ale nealka méně....to vždycky došlo :-) Jinak bych počítala 200gr masa a obecně jídla, 200gr příloh na osobu. Navíc sladké. Záleží taky, v jakou denní dobu ten raut budeš mít.
Odpovědět
@ivaneckaz Alkohol kupte tam, kde se můžete domluvit, že to co se nevypije, vrátí se..
Odpovědět
@ivaneckaz samozřejmě, že to co se ani nenačne
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme to mít v červenci cca od 14.h.Budou kýty,masové kuličky,uzené a mini řízečky,dětem možná uděláme ještě mini hot dogy. Sladké co kdo napeče :o) S těma mísama máš pravdu. Ty jsem hned vyloučila. S pitím to určo tak uděláme nebo se zbytek schová na jinou akci :-) Jen mám hrůzu z toho aby toho jídla moc nezbylo nebo aby stačilo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já se taky přidávám...máme něco přes sto lidí a nevím, kolik asi alkoholu vzít....např. kolik piva? Nebo kolik nealka?
Odpovědět
Ahoj, tak jsem původně plánovala raut na zahradě...U většiny hostů zhruba budeš vědět co kdo pije.Tak to vem podle seznamu pozvaných.Ženské většinou víno, chlapi pivo...Hodně vody jestli bude horko, počítala bych litr vody na osobu, aspoň 0,3-0,5l limonády-záleží jestli budete mít tvrdý alkohol na míchání s limonádou.Vína jsem měla zhruba sedmičku na osobu pro ženské, a asi 7 piv na osobu pro chlapy.Uprav podle délky akce a počítej s tím že ti třeba půlka lidí uteče v polovině akce...Maso alespoň 150 g na osobu, příloha dle typu.Maso jsem řešila krkovice a kuřecí, cenově docela ujde a při velkém odběru ti řezník udělá cenu.Dobré je nakrájet zeleninu do misek ať si každý namíchá svůj vlastní salát a přidat domací dresing vedle. Žravé jsou mini řízečky ale při takovém množství lidí to bude pakárna.Dále jsem měla pečenou masovou roládu na studeno a na docpání grilované kobásky a kotel guláše.
Odpovědět
Ahojda, také se přidávám k diskuzi :-) máme pronajmutý obecní dům, s tím, že si tam můžeme dělat co chceme. Plánujeme cca 80 lidí. Klasický oběd jsme vypustili a necháme navařit kotel guláše (asi 110 - 120 porcí), který bude s chlebem. Pak máme v plánu nějaké mísy, ovoce, zeleninu, kuřecí roládu, možná sekanou atd. A večer bychom chtěli na grilu opékat kuřecí a vepřové steaky. No asi to bude boj, odhadnout kolik čeho, ale když už jsme se vrhli na to mít to mimo hospodu, tak snad to klapne :-) Pití už průběžně nakupujeme. Z trvdého budememít rum, vodku, zelenou, domácí slivovici a jablíčko. Tak holky držím pěsti, ať nám to všem vyjde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@angelh Díky za tipy. Ty řízečky budou pakárna,ale snad se najde dost pomocníků :-) @e_tina také držím pěsti ať to vše zvládneme a hlavně se z toho pak nezblázníme :-) Jinak já guláš zavhla,páč mám strach aby neskysl a tak budeme mít jen česnečku s opečeným chlebem a postupně se bude ohřívat. Tak snad to dopadne dobře :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verucka My budem brát asi 5 velkých sudů a jeden malý a pak se domluvíme,že kdyby to náhodou nestačilo tak se pro nějaký ještě otočíme. A s tím nealkem taky moc nevím,ale budem nakupovat postupně podle akcí a ještě asi budeme mít ty koncentráty v těch míchačích na tříšť tak snad to bude stačit. Kdyžtak to jistí voda :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ivaneckaz 5 padesátek a 1 třicítku? a budete mít ještě nějaký jiný alkohol...nebo jen pivo? S tou tříští je to dobrý nápad....kde se dají míchačky sehnat? díky
Odpovědět
Profilova fotka
@verucka jj. 560 piv a k tomu nějaký víno,zelenou,rum,vodku,slivovici a jelziny ovocný. Ty míchačky netuším kde se dají sehnat. my je budeme mít půjčený od kamaráda z jeho práce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Ahoj holky, můžete mi prosím napsat, jestli vám jídlo a potí dle propočtů stačilo, nebo ho hodně zbylo? Prostě jak je to propočty/ realita? Začínáme plánovat svatbu , termín 13/7/2013 a budeme mít taky cca 90-120 lidí. Bude to venkovní mimo hospodu, takže taky formou rautu. Jinak se to asi při takovémhle počtu hostů ani nedá:-) A můžete mi prosím ještě napsat, na kolik vás vyšla hostina pro takovýhle počet hostů? Mockrát děkuji. Monča
Odpovědět
Článek se načítá
K pitivu - záleží, jestli jsou hosté spíš pivaři nebo vínaři nebo jdou i do tvrdého, ale my jsme tvrdý neměli, protože je zbytečně drahý a je spíš na ostudu. Nakonec se tak objevily 2 flašky slivovice, které rozlívali jen určití lidé a stačilo to. My ti lidi znali a věděli, kolik toho za dobu strávenou na hostině můžou vypít, plus si dali ještě rezervu. Na cca 100 lidí jsme měli 50+50litrů vína (20+30 nám zbylo) a asi 4 KEGy (50l) piva, přičemž neotevřené KEGy jsme pak mohli vrátit-to není vůbec špatné mít toho raději víc a pak mít možnost to vrátit-to samé s vínem a tvrdým-na akcích u nás to tak děláme, že se domluvíme s dodavatelem a nerozdělané flašky nebo krabice či KEGy vrátíme a on nám vrátí peníze... http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Ahojky, potřebuji trošku nasměrovat s jídlem, bude podvečerní raut, svatba v 15:00, od 17:00 party v pronajate sokolovně, budemem mít tedy hlavně celé prase od dědy a zbytek jídla nějak nezvládám vymyslet a kolik čeho, máte nějaký tip jak doupravit menu? čím by jste nakrmili cca 70lidí? Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě by taky zajímalo, kolik vás holky vyšel raut pro 80 - 100 lidí, myslim jídlo. My představu máme, ale zajímá mě to, abychom se mohli odpíchnout od reálných čísel. Taky nechci, aby na mě v hospodě vypálili sumu, kteoru schválim a pak zjistim, že je předražená ...
Odpovědět
Profilova fotka
@avano Ahojky, my jsme předběžně domluvení na 350 Kč na osobu + tedy ještě pití. Taky budeme mít cca 80 lidí.
Odpovědět
Profilova fotka
@luca_lucky 350 za raut a předtím máte oběd nebo jen ten raut?
Odpovědět
Profilova fotka
@avano nám pivovar (když jsme ještě uvažovali o svatbě v restauraci) udělal nabídku na cca 480 korun/osoba a jídlo (přípite, polévka a raut) a jídla bylo počítáno cca 600g na osobu + ovoce a zelenina (300g) + banketové pečivo.
Odpovědět
Profilova fotka
@chris_n Jen ten raut od 17 h
Odpovědět
Profilova fotka
@luca_lucky tak to je dobré :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chris_n Jo, pán byl velice vstřícný a i radil. Právě to naceňoval tak, aby lidi nebyli hladový. Ale je to penzion od penzionu. Byli jsem v jednom, kde nám nabízeli raut za 900 Kč a ubytko za 650 Kč na osobu. To bylo fakt hodně.
Odpovědět
Profilova fotka
@chris_n A ve fotkách na svém webu mají ten raut moc pěkný. Pokud nám ho udělají alespoň tak, jak je na fotkách, budu maximálně spokojená :)
Odpovědět
Profilova fotka
hmm, tak to nějak odpovídá. Kamarádka měla raut pro 45 lidí a stál 12,5 tis. a ještě toho mraky zbylo. Takže když vezmu 300 na osobu, tak to je celkem reálný.
Odpovědět
Profilova fotka
@avano v rautu se na osobu počítá kolem 350 kč
Odpovědět
Profilova fotka
@lusia85 Pokud to bude teda celé prase, tak bych pak volila k rautu určitě saláty a třeba nějaké steaky, nebo špízy, hoddogy, nebo cigárko na grilu...taky řízečky by byly fajn...v jakém to bude duchu? Pochopila jsem, že teda na sokolovně, prasátko od dědy, tak to by mohla být nějaké vesnická veselice ne? i ten guláš bych nezavrhovala..
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Holky dotaz - kolik počítáte pití na osobu? Můžeme si dovézt vlastní pití a naprosto nemám páru kolik. Vzhledem k tomu, že rodina je z druhého konce republiky, nemám moc představu, co jsou schopni vypít a k tomu 20 kamarádů, ale tak nějak tuším, že ten pije whisku atd., ale kolik? Budeme mít 50-70 lidí a počítala jsem na pití: Cola Kofola Fanta Sprite Džusy Zázvorka Top topic Šampus na přípitek (pouze s rodinou) Whisky Vodka Fernet Magister Slivovice Víno Becher??? Co dáváte vy? Máma mi dá vědět, co pije rodina, ale fakt nad tim sedim jak Alenka v říši divů. Kuchaři, kteří nám budou dělat raut, říkali, že mám počítat 350ml tvrdého na hlavu, což mi přijde hodně, ale prý když je tvrdý, pije se tvrdý a ne pivo. a k tomu litr nealka na osobu. jaké jsou vaše zkušenosti?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?