Klasika SVÍČKOVÁ versus "něco jiného" :-)

Ahoj holky, nějak pořád přemýšlíme, k čemu se nakonec přiklonit - SVÍČKOVÁ a nebo něco jako je například plátek krkovice se štouchanými nebo tak? :-| Já jsem klidně pro klasiku, ale když jsem viděla těch pár otrávených obličejů, když jsme řekli, co jako plánujeme, začínám mít pochybnosti :-D Je mi jasný, že se člověk každýmu nezavděčí. Nebo mě napadlo - dělal někdo z Vás výběr třeba ze dvou jídel s tím, že si ten dotyčný musel říct dopředu, že chce tu druhou variantu?
Odpovědět
@barumila my se právě z toho důvodu rozhodli pro raut místo klasického obědu. Ať si každý v létě vybere na co bude mít chuť, u většiny ženského osazenstva bychom stejně se svíčkovou nebo něčím podobným v půlce srpna neuspěli a chlapi si mohou v rámci rautu dat guláš, ten bude udělaný taky. Vecer k tomu budeme mít grilované kuřecí a vepřové maso a zeleninové a syrové mísy.
Odpovědět
Taky máme raut, at si dá každý kdy chce a co chce
Odpovědět
Profilova fotka
@barumila my máme 2 varianty, ale primárně kvůli lidem co nemusí maso. Takže jedna varianta bude právě asi krkovice a druhá asi těstoviny. A předem zjistíme kdo chce co :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme filety z krůtích prsíček s omáčkou z pečenejch paprik s glazurovanou zeleninou a mačkaný brambory s bylinkama. Kdo to nejí, bude si muset počkat na večerní raut, kde bude grilovaný maso, kotletky, šunka místo čuníka a sýry.. máme to v létě a říkali jsme si, že by svíčková byla moc těžká. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My meli na vyber dva predkrmy - s masem a bez masa a tri hlavni chody - s masem, bez masa a rybu. Nahlasit to museli dopredu a vsichni si to chvalili. Ale trichodovy menu bylo v cene pronajmu mista hostiny, jinak bychom meli raut.
Odpovědět
Profilova fotka
taky nebudu mít svíčkovou. i když ji mám normálně moc ráda. spíš nějakou panenku s bramborem a zeleninou(grilovanou)...výběr bude teda proveden až v někdy v červnu
Odpovědět
My budeme mít na výběr ze tří jídel a každý nám dopředu nahlásí co bude chtít. Polívka bude pro všechny stejná :)
Odpovědět
Uprimne receno, myslim si, ze je to jedno, udelej to podle vas a uvidi, ze hoste budou nakonec spokojeni (pokud tam mate nejake vegetariany nebo alergiky, je podle me slusne jim vyjit vstrict, ale to, ze nekomu to prijde moc nezdravy a nekomu moc okoukany, to bych absolutne neresila). My jsme svickovou nemeli, protoze to nepovazuji za kvalitni slavnost ani pokrm, ale je to vec nazoru a dulezity je ten vas nazor ;-).
Odpovědět
Profilova fotka
@barumila my budeme mit take raut a at si kazdy vybere co chce...
Odpovědět
My zůstali u svíčkové, ale věděli jsme, že máme hosty, kteří si na ní pochutnají :-)
Odpovědět
A to my mame klasickou svíčkovou, pro dve osoby budu nechavat jiná jídla, kvůli alergii na laktozu.. :)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli 3 varianty - 1) klasika (svíčková), 2) něco speciálního co se mi líbilo v jídeláku (protože já na svůj slavnostní den odmítla jíst "babiččin nědělní oběd" - svíčková prostě chutná nejlíp dle odinného receptu a navíc není to zrovna ten druh jídla kterým bych oslavila speciální příležitost, ale dost lidí si moc přálo svíčkovou, tak jsme jim vyhověli i když jsem měla chuť jim napsat ať si jí uvaří doma a nás s ní neotravujou) a 3) varianta pro speciální stravovací potřeby (bez laktózy, bez masa). Menu jsme rozeslali s pozvánkama s žádostí ať nám potvrdí účast a variantu jídla do nějakého termínu, s tím že kdo potvrdí účast ale nenapíše co chce k jídlu, dostane variantu 1. Takhle byli všichni spokojení, mi přišlo :)
Odpovědět
Článek se načítá
Tak zase tu svatbu nemáte v parném létě, v září už takový vedra nejsou. Svíčková je fajn :-) a určitě bych nedělala dva chody. Stejně se nezavděčíš nikomu. Co jsem byla na svatbách, tak je buď omáčka s knedlíkama a nebo nějaké maso s bramborem atd. Já měla na jedné svatbě (50 hostů) panenku a než donesli poslední porci, tak to ten první měl studené, chuťově vynikající. Ale co jsem se bavila s kamarádkou, která je profi kuchařka, ta mi vyloženě řekla, že omáčky ty hosté mají opravdu teplý (ty se nandavají z hrncem který je na plameni celou dobu), ale s těma masama už je to horší, ptž to rychle stydne, když se to nandavá. Z mého pohledu je svíčková ideální :-) a jestli to někomu vadí, ať si trhne nohou...
Odpovědět
Profilova fotka
ještě jsem nezažila na svatbě, že by si někdo stěžoval na výběr jídla. Prostě se jedlo to, co manželé vybrali a lidi byli rádi, že dostanou ten oběd. Pokud se tedy nejedná o nějakou exotiku nebo např. ryby, co většinou starší generace nejí. Takže na tvém místě se rozhodnu podle sebe, stejně se nikdy nezavděčíš všem a na rautu už si pak každý dá, na co má chuť.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Na nas cekaji Plněné bramborové knedlíky s uzenym a obema druhy zelí a z klasiky vyvarovou polévku
Odpovědět
My měli svíčkovou, nejlepší, co jsem kdy jedla.. když jsme domlouvali s restaurací, bylo nám řečeno, že svíčková je nejlepší z toho důvodu, že je roznesená do 10min.,.kdežto u minutek je to náročnější a tím pádem nejedí všichni úplně společně...
Odpovědět
My budem mit taky klasiku, i kdyz trosku moderne pojatou, a pak vecer prasatko. Ja bych se rozhodovala hlavne podle toho, co potesi vas, protoze v dnesni dobe, kdy ma kazdy specialni prani/chute/omezeni je stejne tezke se zavdecit vsem...
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme 2 varianty jídla půl na půl, při roznosu se hosté přihlásili buď o svíčkovou nebo lososa s bramborovo-hráškovým pyré. Kamarádi seděli u stolu, kde se mělo nést jídlo poslední a byli jsme domluvení, že je možné, že nedostanou na výběr, ale nakonec to prý vyšlo pro všechny podle představ. My dva jsme si vybrali lososa.
Odpovědět
Svíčková je jídlo na neděli, ne na svatbu. 8-)
Odpovědět
Tak to my jsme se přesně tomuhle vyhnuli.... Zaprve po svíčkový je každej další hodinu mrtvej, zadruhé si myslím e v září je vedro pořád a podle mě je svíčková už v dnešní době přežitek a nejlepší je stejně podle rodinného receptu. A aby si každý vybral co chce a ve chvíli kdy zrovna sám má na něco chuť nebo hlad, tak máme jen udělaný raut, kde bude asi 8 různých variant a každý si dá co je libo :-)
Odpovědět
@windy1 ono asi i trosku zalezi, v jakem je to podani a jestli je treba i z opravdove svickove ;-) troufnu si tvrdit, ze takova na nedelnim stole vetsinou neni :-) ale jal jsem psala, kazdy ma nejakou vlastni priorotu a chute, a mel by se rozhodovat podle vlastnich prani...kombinaci a moznosti je cela rada
Odpovědět
my se pro svickovou rozhodli hned jak jsme zacali planovat , par clenu rodiny nam ji vymlouvalo ze se zaprasej, ze se na ni blbe pije, ze ve vedru to kazdej akorat roznipe, nedali sme se, a ejhle svatba 23.6. asi 12 stupnu, kazdej si svickovou pochvaloval, jedinej nedojedenej talir byl muj :D :) takze nelituju pro me je treba veprova kotleta s bramborem jidlo na nedeli :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to trošku pojali tak, že bychom chtěli raut místo menu, jsou tam typická jídla, ale víc na výběr :) protože to znáte, ten nejí to, ten to, tak si každý vybere :D
Odpovědět
@klaroova tak taky ono zalezi na co zrovna dostanou chut my na vecernim rautu nejvice sazeli na gulas, rizecky, salat, tatarak a ejhle zbylo nam asi 4 kila salatu, skoro celej gulas a tak tretina rizku, naopak se snedli hned vsehny zebra na ktere jsme teda nesazeli a kupodivu plneny zampiony :D pak velky uspech meli miniburgery a pstruzi. ;-) meli jsme fakt skaredy pocasi tak myslim ze kdyby bylo pekne tak se toho sni daleko mene
Odpovědět
Profilova fotka
Svickova je super udelana jako terina - kazdy si z velke misy nabere kolik chce.
Odpovědět
Jestli mate vy radi svickovou a chcete ji mit ve svatebni den, tak si ji dejte a na vyrazy ostatnich kasli ;-) Ja treba svickovou rada nemam, meli jsme neco jineho a ostatnim jsem i psala, ze pokud by mel nekdo specialni naroky (bezlepek, bezlaktoz, apod),at se ozve..Neozval se nikdo a vsichni byli spokojeni :-) Ale jak nemam svickovou uplne rada, mela ji kamaradka na svatbe a tam ji meli moc dobrou, fakt jsem si pochutnala..Asi to dela i ta atmosfera ;-) A jeste jak psala emendem, kamaradka to mela pojaty tak, ze naservirovali maso s omackou a knedliky ve velkych misach zvlast a kazdy si nandal, kolik chtel, coz mi prislo skvely. Dala jsem si jen tolik, kolik mi prislo vhod, pochutnala jsem si a nemela jsem pocit, ze seredim s jidlem :-) Takze pokud budete mit svickovou prijde mi to jako idelni zpusob :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my svickovou mit nebudeme. Zas az tolik ji nezboznujem a neni to pro nas uplne slavnostni jidlo. Navic tam budeme mit bezlepkare, takze budeme mit neco rovnou bezlepkove😊 oba milujeme steaky, takze mozna neco takoveho😊
Odpovědět
Profilova fotka
My máme knedlo-zelo-vepřo...na to se dobře chlastá :-D :-D :-D
Odpovědět
Také řešíme, já mám přesně zažitou svíčkovou u babičky v neděli nebo u rodičů a po pravdě jen jednou jedinkrát mi v restauraci chutnala, tak se jí asi taky vyhneme. Přítel miluje kachnu, tak asi budeme mít kachnu, zelí, karlovarská knedlín a já bych ráda druhé jídlo lehčí tak to vypadá na panenku, šťouchačky, pečená zelenina ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?