Jsem vegetarian....

Kde v Praze nebo Strednich Cechach pripravi DOBRE prevazne vegetarianske menu nebo raut na svatbu? Nejake zkusenosti? A budou masozravci trpet kdyz bude treba jen jedno jidlo s masem...?
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste v Praze Ethnocatering, výborné jídlo a ceny příznivé, vaří i pokrmy bezmasé nebo vegetariánská restaurace Maitrea :-)
Odpovědět
Určitě Maitrea nebo Lehká Hlava, pak taky Plevel (mají i dobré raw) nebo Moment.
Odpovědět
Restaurace neporadím, ale asi se budeš muset připravit na nepochopení a nepříjemné poznámky. V zemi, kde si i celebrity nosí na vegetariánský raut řízky po kapsách asi bohužel nelze čekat cokoli jiného, bohužel. Ale mně to přijde hezké, fandím tomu, akorát bych udělala menu takové, aby obsahovalo i známější bezmasá jídla - aby hosté, kteří se o takovou stranu nezajímají, věděli, kde začít.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě osobně by vegetariánský raut nevadil, ale upřímně si nedokážu představit pánské obsazenstvo...mám tak nějak zkušenost, že jsou bez masa pěkně nevrlí..a nechtěla bych si tím kazit svatbní den, takže já bych pár těch jídel s masem udělala.. :-)
Odpovědět
no tak tady si dovolím oponovat @kacenkakaca, my na naší svatbě potřebovali v úplně normálním stravovacím prostředí - tedy žádná spešl restaurace - připravit porce jak vegetariánské, tak bezlepkové. A světe div - nikdo na nás divně nekoukal :) Nevím jakým stylem jídlo plánujete, ale pokud oběd tak bych si vůbec nelámala hlavu a jedno jídlo vege am druhé masové - však na svatbě maj většinou taky všichni svícu či jiné stejné jídlo. Pokud by to byl raut tak by mi přišlo zajímavé udělat to co bude vegetariásnké tak i ve formě nevegetariánské -- někoho to může překvapit jak se to dá pěkně udělat ( mám na mysli třeba salát s tofu/kuřecím masem, zeleninové kuličky/masové kuličky...apod...takových kombinací je :)
Odpovědět
@luzie my mame v rodine dost vegetarianu, a v kazde lepsi restauraci byli schopni nabidnout jak vegetarianske menu (predkrm, polivka, hlavni jidlo), tak raut.. Ptali jsme se i v par ''levnejsich'' restauracich a tam vetsinou nabizeli smazeny syr.. :) Tak ja bych proste odeslala poptavky na vsechny restaurace, ktere vas zaujmou, a uvidite, jakou nabidku vam pripravi. Co se tyce hostu, pokud chcete mit opravdu vetsinu jidel vegetarianskych, tak si myslim, ze zase - v lepsi restauraci budou ta jidla dobra tak jako tak, a hoste by to meli respektovat.. pokud ji kazdy den maso, tak si ho jednou holt nedaji a zkusi neco jineho.. taky je to nezabije ;-)
Odpovědět
Osobně bych v takovém případě volila spíše raut a nebo menu, kde si lidé mohou vybrat vegetariánské jídlo/masové. Je spousta lidí (především chlapů), které vegetariánským jídlem moc nepohostíš. My to zas máme složité v tom, že já sice nejsem striktní vegan, ale maso a mléčné výrobky mi moc nejedou a preferuji veganskou stravu, a můj přítel by si zase radši ukous ruku, než aby pozřel cokoliv, v čem je zelenina nebo ovoce :) Budeme mít raut bez hostiny a každy si prostě vybere :)
Odpovědět
@trefina myslím, že @kacenkakaca neměla na mysli nepochopení ze strany restaurace, ale strany hostů. někdo je schopen se přizpůsobit a být jeden den bez masa, pro někoho je to nepředstavitelné, tím spíš na svatbě. @luzie já osobně bych se toho tolik nebála, snad víte, jaké hosty si zvete nakolik jsou tolerantní, nakolik znají vás a vaše stravovací zvyklosti, restauraci neporadím, neznám v Praze, ale v ostravě funguje Burfi (možná mají pobočku i v Praze, ale to vážně nevím)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Určitě podolka! http://www.restauracepodolka.cz/
Odpovědět
Myslím, že většina chlapů a musím se přiznat, že asi i já by trpěla, ale jednou si nedat maso, ale něco jiného ještě nikoho nezabilo. Osobně než mít v salátu šmakouna, dám si ho radši samotný, anebo s tofu.
Odpovědět
No podle mě záleží kolik lidí jí maso a kolik z nich jsou vegetariáni. V nadpisu je "jsem vegetarián", tak nevím jestli jsi vegetarián jen ty, tak bych nechala udělat pro ostatní klasiku a samozřejmě pár věci do rautu bez masa aby si měla taky co jíst :)
Odpovědět
Pokud jsi vegetarián jen ty, a plánuješ jen jedno jídlo s masem, tak se obávám, že lidé budou nevrlí a moc si to neužijou. Samozřejmě že bez masa dovede jeden den vydržet každý, ale upřímně - většina pozvaných hostů se na svatbu těší nejen kvůli oslavě, ale i kvůli pohoštění. A další důvod, proč nedělat vegetariánské menu je ten, že ty jako nevěsta pravděpodobně kromě oběda nic moc jíst stejně nebudeš. To ti asi potvrdí většina nevěst, že byly ten den tak na rozhtrhání, že prostě nic sníst nestihly! Jako lepší nápad mi přijde udělat klasický raut, kde bude mimo jiné i několik vegetariánských jídel, které budou ale onačené - třeba nějakou cedulkou. Tak jsem to měla já, protože jsme měli tři vegetariány, takže ostatní jim to nesnědli, když měli jiných jídel na výběr dostatek.
Odpovědět
Článek se načítá
na první otázku neodpovím, ale přidala bych toho masa rozhodně víc, jinak se o to jedno jídlo všichni porvou, já osobně bych stála v první řadě a oháněla se talířem :-) a navíc jak píše lemona, nevěsta toho z rautu opravdu ochutná nejmíň, protože pořád někde lítá
Odpovědět
Myslím, že pokud je někdo vegetarián, tak se s tím pojí celý životní styl a když jde o jeho svatbu, bude se to logicky odrážet v jídle. Takže rozhodně kašli na doporučení, abyste maso určitě měli, že chlapi budou nevrlí...myslím, že jeden den to všichni přežijí a hlavně, pokud jsou nevěsta a ženich vegetariáni, tak lze očekávat, že jídlo bude bezmasé :-) Rozhodně mi to přijde jako lepší varianta, než mít bezmasé jídlo a pak třeba řízky, protože první, co zmizí, budou právě řízky. Já už jednou byla na vegetariánské svatbě a krom toho, že mě ani nenapadlo očekávat v jejich případě maso, tak to bylo hlavně naprosto výýýýborné. Pokud je někdo vegetarián z přesvědčení, tak těžko po něm chtít, aby na své svatbě oželel několik kg mrtvých zvířat kvůli babičce, která si svatbu bez svíčkové neumí představit! A hlavně: vegetariánská strava nejsou jen saláty ;-) Co se týče konkrétních restaurací, tak kromě zde uvedených (hlavně Ethnocatering a Maitrea), mohu doporučit různé orientální restaurace (indické, pákistánské), které mají široký výběr. Celkově bych šla spíš tímto směrem, protože se obávám, že v české restauraci se bude vegetariánský raut skládat ze salátů a sýrů :-D A já nevím, jak vy, ale já nesnáším masové náhražky - než si dát rádoby svíčkovou se sójou, tak si raději dám pravé indické jídlo plné zeleniny!
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím. Také mohu doporučit restauraci Maitrea, kde nejen výborně vaří, ale umí udělat na vegetariánský způsob i tradiční jídla (např. svíčkovou). :-)
Odpovědět
Restauraci nedoporučím, ale co se týče menu stůj si za svým! Já jsem jediná vegetariánka v rodině, ale jsem nevěsta, plánuju ji, platím ji, tak proč si i menu nesestavit tak, aby mi vyhovovalo? Jistě brát ohledy na ostatní trošku musíš. Jedno jídlo je málo, ptz nic jiného ti jíst už nebudou, takže buď to udělej 50/50, anebo všechno vegetariánské. Tím, že jsem jediná, tak budu mít 50/50, nehodlám mít v každém chodu maso a na rautu to samé. To by k mému přesvědčená a tedy i mé svatbě opravdu nesedělo. Hodně štěstí :).
Odpovědět
Myslím, že dneska už v každé lepší restauraci najdeš bezmasé menu. Každopádně vegetariánství není nějaká zdravotní dieta a tak bych k tomu přistupovala. Je to spíš (omlouvám se za to slovo, ale jiné mě po ránu nenapadá :-D) rozmar některých lidí, na kterém pro zdravého člověka nic moc dobrého. A proto si nemyslím, že by bylo potřeba nutit i ostatní hosty do stejného smýšlení - a zvlášť v ČR. Já osobně vegetariánka nejsem, ale maso mám tak 3x do týdne (někdy víc, někdy míň), to samé přítel. Podle mě je potřeba přemýšlet tak, že hostinu dělám pro lidi, ne pro sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
Švagrová je vegetariánka a na svatbě měli dyňovou polívku a špenát s krupicovými noky, my s masem - ona s vajíčkem. Nikdo si nestěžoval a bylo to originální. Na rautu pak bylo občerstvení s masem i bez ;0)
Odpovědět
My jsme s manželem oba vegetariáni. Naši přátelé jsou také vegetariáni, oproti tomu část rodiny by bezmasou svatbu nesla velmi těžce a my nechtěli dělat žádné tlaky, takže jsme měli při hostině dvě menu (vegetariáni grilovanou zeleninu a gratinované brambory, masožravci grilovanou panenku a také gratinované brambory). Všem to vyhovovalo a nikdo si nestěžoval. Večer byl raut s bezmasými i masovými jídly - udělali nám restovanou zeleninu a žampiony, k tomu saláty a obložené mísy, a pro masožravce řízečky. Vůbec to nebylo tak, že by první zmizelo maso, spíš naopak. Udělali nám to v úplně obyč restauraci, dokonce to dělali poprvé, a zvládli to skvěle, takže kde je ochotný provozní a šikovný kuchař, tak to zvládnou. Oslovovali jsme několik míst (většinou levnější malé penziony mimo Prahu) a všude nám nabídku udělali a snažili se to vymyslet, takže bych se toho nebála. Jinak kdybyste chtěli přímo vegetariánskou restauraci tak kromě už doporučených je tu ještě Mlsná kavka na Florenci (dělají i catering) a hlavně Loveg v Nerudově ulici - ten je veganský, ale vaří dobře a místo je úchvatné! Kdybych se vdávala v Praze měli bychom hostinu tam - neskutečně romantické místo a výhled přímo na Pražský hrad. Osobně bych nevolila orientální restaurace jako indické a podobně - z vlastní zkušenosti vím že ne každému ta jídla sednou.
Odpovědět
Profilova fotka
Nebojte se vege svateb! Je to Vas den a pokud jste vegani, nebo vegetariani z etickych duvodu tak nema cenu popirat sam sebe. Ti, co vas maji radi to pochopi a ostatnim by jste se dost mozna nezavdecili nicim. Navic je to skvely zpusob ukazat, ze strava bez utrpeni zivych tvoru muze byt i tak lahodna, pestra a zabavna. My meli cely den vegansky, vcetne dortu a smetanky do kavy :) Meli jsme raut, kde byly dobroty jak z ceske, tak mezinarodni kuchyne, teple i studene, zdrave i nezdrave, spousta dresingu, cerstvych bylinek atd. Nakonec si vsichni moc pochutnali a i vegansky dort vychvalili do nebes (objednali jsme ho v loving hutu, to je i misto, kde se objednava raut na ceske lvy). pekny prehled restauraci najdete tady: http://soucitne.cz/katalog-veganske-r... v mem fotoalbu (fotky od misti fotografky Khirie) muzete mrknout, jak to vypadalo :) Takze odvahu, nedelate to proto, aby jste nekomu ublizily, ale pro vyssi idealy ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
My jsme měli vegan svatbu - včetně svatebního dortu :-) Fotky naleznete v mém albu http://www.beremese.cz/blog/ad.elle/a... A zalíbilo se mi to natolik, že letos budu jídlo na vege svatby vymýšlet a připravovat :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?