Jiné jídlo na svatbu než svíčková. Máte osvědčený tip?

Profilova fotka
Chtěla bych něco jiného než svíčkovou. Máte nějaké osvědčené tipy?
Profilova fotka
cokoliv, co vám chutná přeci! Je to váš den a jaký si ho uděláte, takový bude :-)
ahojky my máme svatbu v červnu a proto že nechceme riskovat aby nám svíčková zkejsla tak budem mít vepřo, knedlo, zelo :-)
jelikož máte svatbu v červenci vážně bych nedávala teda ani vepřo, knedlo, zelo, žádné takové těžké jídla...Buďto nějáké kuřecí závitky (klasika), kuřecí plněná kapsa, nějáký steak, rybu nebo já bych třeba strašně moc chtěla těstoviny ale to asi není moc slavnostní jídlo :-D
Profilova fotka
Třeba tu kapsu nebo dva druhy masa. I obyč maso ale třeba k tomu dva druhy přílohy vypadá slavnostně.
Profilova fotka
My budeme mít šťouchané brambory,zelené fazolky na slanině a plátek masa,nejspíš zvěřinu
Profilova fotka
My budem mít svatbu v srpnu a taky bude asi teplo a svíčková to není asi dobrý nápad v takém horku..přemyšlíme nad kuřecími prsíčky s broskví a sýrem a nebo nad klasikou vepřo,zelo,knedlo.Tak uvidíme co nakonec vyhraje :-)
Já svíčkovou nemám ráda, takže bylo jasné, že nebude ;-) Měli jsme plátek vepřového a kuřecího se šunkou a sýrem. Příloha opékané brambory.
Profilova fotka
@zuzkanoo Zuzi, my měli plněné kuřecí řízky šunkou, sýrem, hermelínem, paprikou a porkem a k tomu vařené brambory,,, polívka byla klasika a předkrm jsme neměli.... a myslím, že je úplně jedno co budete mít,, vybírali jsme něco dobrého a hlavně univezrázlního, co jedí všichni,,, no i když to jsme nemohli vědět,,ale neexperimentovali jsme s různýma přísadama jako třeba houby, ryby a podobně , co hodně lidí nejí,,,
svičková je jasná a jednoznačná volba !!!! :-)
My máme polívku klasickou a k hlavnímu jídlu bude selský talíř - houskové a bramborové knedlíky, vepřové a uzeneé maso a zelí.. předkrm nebude..
Profilova fotka
My máme kachnu, petrželové pyré a omáčku :-) Polévku nemáme, bude asi vedro, tak jsme místo toho vzali salát.
ufff,jen to tady tak pročítám ty jídla a už mě nafukuje:-D a v šatech budu svázaná, že si ani nesednu a co teprve s jídlem...mě nafoukne a provázky na zádech začnou praskat:-D :-D no myslím, že si v ten den zrovna moc nepošmakuju:-D a nevadí, vzhledem k tomu že nevím jak to s šatama budu řešit na wc...tak to ani nevadí že moc nepojím:-D
Článek se načítá
u nás je svíčková jednoznačně.. není slavnostnějšího jídla než je svíčková.. část rodiny a kamarádi pracují v pohostinství i já obsluhovala na několika svatbách a pohled na babičky, jak vidličkama harpunují hranolky nebo opečené brambory, které nejsou opečené ale stejně udělané ve friťáku, byl tak trochu zoufalý.. Ano, je to náš den a my chceme,a by se na něm všichni měli dobře, aby si mohli všichni omáčky přidat a né aby někdo počítal, že dostal o 4 brambory víc než soused.. ano, i takové lidi známe..
My máme svatbu v červnu, a právě nechceme svíčkovou a podobné omáčky. Budeme mít Polévku knedlíčkovou..to je základ :-) a jako hlavní chod vepřovou panenku se šťouchanými brambory a k tomu na výběr 4 omáčky dle chutí každého.
My máme svatbu v červnu a budeme mít klasickou knedlíčkovou polévku a vepřový steak s grilovanou zeleninou. A jako předkrm sýrovou rolku a půlku rohlíka 8-)
Profilova fotka
@gyeses mňam, mňam, to je dobrý nápad s těmi omáčkami!
My budeme mít svatbu v září a budeme mít kuřecí koktejl, knedlíčkovou polévku a kančí na šípkovej s bramborovým knedlíkem :)
Profilova fotka
@zuzkanoo Ahoj, podobné diskuze už tady jsou (http://www.beremese.cz/diskuse/tema/j..., http://www.beremese.cz/diskuse/tema/j..., http://www.beremese.cz/diskuse/tema/n...). Jinak my jsme měli vepřové medailónky na provensálském koření s kroketami a všichni si to moc pochvalovali :-)
Profilova fotka
My mame svatbu v cervenci a chceme kruti medailonky s provencalskym korenim a k tomu brambory.
Temu zamykam ako duplicitnu a poprosim o presun do hore uvedenych tem. Dekuji
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?