Jídlo na svatbě

Ahoj, plánujeme mít neformální svatbu s tím, že "hostina" bude formou grilovacky. Jen se bojím, že si nějaký host nevybere a bude o hladu. Co všechno plánujete mít na svatbě? Nějaké jednohubky, obložené mísy, candy bar, nebo budete spoléhat jen na ten gril a ostatní je zbytečné? Popř. Kolik g máte na osobu?
Odpovědět
Profilova fotka
@marusiav Jestli už máte domluvený catering, zkuste se s nimi domluvit co vám můžou nabídnout. Jestli ještě nemáte, tak vybírejte podle toho co vás osloví / bude chutnat (i hostům). Jestli váš catering běžně dělá svatby tak určitě dobře poradí. Jen na grilované bych určitě nespoléhal. Pokud chcete dělat svépomocí, počítejte s tím že nebude jednoduché jídlo vůbec připravit, prezentovat, uskladnit a průběžně doplňovat dle potřeby. Záleží v jakém měsíci budete mít svatbu, jaké má místo zázemí, jestli je celodenní či jen na pár hodin, co je za program, kolik a jaké hosty máte atd. Někdo si potrpí na čokoládové fontáně a candy baru a druhý na slané speciality nebo ostřejší tekuté stravě. Je to na vaší volbě, ale obecně je příjemné, když si hosté mohou vybrat jako u švédského stolu :)
Odpovědět
Je dobré zjistit, jestli někdo z hostů není vegan, vegetarián nebo nemá speciální požadavky dietu třeba bezlepkovou. My jsme na svatbě měli lidi, co musí držet bezlepkovou dietu i vegetariány. Určitě bych něco sladkého dala, k masu nějakou zeleninu nebo saláty a dipy.
Odpovědět
@martinvlcek svatbu plánujeme na květen, hostů bude 35 a omezení naštěstí nikdo nemá. Když jsem oslovila catering, tak mě nabídka nenadchla, hlavně mi tvrdí, že podle jejich výpočtů, jedná osoba potřebuje 500-600g jídla. A to nepočítaji sladké. Ale připomněl jste mi, že by bylo fajn zařídit si nějakou obsluhu, která by se starala o doplňování rautu. Děkuji za radu 🙂
Odpovědět
@adleta013 žádný z hostů naštěstí žádné omezení nemá, tak to řešit nemusíme 🙂 jen jsou někteří trošku vybiravejsi 😁
Odpovědět
Profilova fotka
@marusiav Obsluha je velmi důležitá, je to polovina úspěchu u jídla/pití.. Nejsem z cateringu, ale zmiňované porce mi nepřijdou přestřelené, zvláště pokud se do jídla počítá i obloha atd.. Když se lidi baví, tak se toho na svatbách hodně sní a vypije.. :)
Odpovědět
To se ti zdá hodně nebo málo? Hladový host na svatbě je faux pas, takže určitě si dát záležet na jídle.
Odpovědět
@adleta013 právě málo, protože, když si vezmu i přílohu, nějakou uzeninu, ovoce, tak je to málo.
Odpovědět
My jsme měli jídlo na svatbě předimenzované, hodně toho zůstalo, měla jsem strach, že se do toho lidé pustí a pak budou mít hlad, takže jsem toho radši objednala víc než míň. Měli jsme 50 lidí z toho nějaké děti. Od restaurace jsme si nechali udělat návrh a pak jsme to upravovali. Měli jsme servírovanou polévku a druhý chod rautem, ať si každý vybere, co chce. Na oběd miniřízečky, uz. kýta, kuřecí paličky, špízy, roláda, caprese, saláty, teplá zelenina, pečené brambory, pečivo, plněné žampiony, raut byl doplňován postupně, večer steaky a hermelíny z grilu k tomu dort a sladké. Zpětně bych toho udělala trochu méně na večeři. Na stole jako výzdoba bylo ovoce a decentní květinová výzdoba. Kamarádka chystá svatbu, má asi 80 lidí, když si porovnávala množství jídla, tak catering jí navrhl přibližně stejné množství jídla jako jsem měla já 🙂 Za mě je jen teplé jídlo z grilu ok, ale doplnila bych to ještě nějakými dobrotami, asi ne vyloženě salámovou mísou, ale sýr bych tam dala, to je s vínem super kombinace a nějaké ovoce. Když mi pak lidé zpětně říkali, že se přejedli, že tam byli super dobroty, byla jsem ráda, že jim chutnalo.
Odpovědět
Ahoj. My měli obřad na zahradě (oficiální část) a pak vedle grilování (neoficiální část). Asi 6 grilů a 2 kluky kteří to obsluhoval. Kdo byl vyfocen šel rovnou jíst. Grilovalo se, kecalo, bez jakékoliv další organizace. A všichni svatbu chválí,cca 50 hostů. K jídlu se grilovalo: bavorské klobásky, marinovane vepřové i kureci maso, grilovaný hermelín, kukuřice. K tomu byly vedle k dispozici muffiny, ovocný i zeleninový salát. Plus jako příloha pečivo, hořčice, kecupy, okurky. 🙂
Odpovědět
@anonymnichlap přesně takhle by se mi to líbilo! Neměl nikdo řeči před svatbou, že to plánujete takhle? Já jsem to řekla rodině a snad všichni mě kritizovali, že má být bohatá hostina.
Odpovědět
Máme oběd i další jídlo formou rautu - bude guláš a různé druhy masa, výběr pečivo, saláty... a různé mísy sýrové, zeleninové, ovocné,...., chuťovky, sladké bude také k dispozici.
Odpovědět
Nikdo řeči neměl, jsou u nás zvyklý že standartne vymýšlíme nestandardní varianty.. 😄 Jídlo bylo naddimenzovane, jen kuřecího mohlo být tak o 2 kg víc. Kdo odcházel dostal něco sebou, z toho co bylo. Takže žádné koláčky a podobně, ale klobásky, okurky, hermelíny, atd.. 🙂
Odpovědět
Článek se načítá
Nádobí pro 50 osob jsme vyřešili jednoduše, nakoupili dřevěné příbory, papírové talíře misky a kelímky. Po svatbě šlo všechno uspinene nádobí na oheň a je uklizeno. 🙂
Odpovědět
Já jsem právě obdržela z restaurace návrh pěti menu a musím říci, že jsem nepříjemně překvapená. Když někdo navrhne předkrm plněné rajče a hlavní chod kachna se zelím, klesá moje důvěra v kvalitu kuchyně, protože podle mě je to nemožná kombinace. Předkrmy mi přijdou nepoužitelné všechny (kromě toho rajčete cuketa plněná masovou směsí, sýrová roláda, šunková rolka - kterou jsem výslovně jmenovala, že nechci - a francouzský toast s tatarákem z lososa, kterého polovina lidí nebude jíst). Říkaly jste si v restauraci rovnou, co chcete, nebo vám dělali návrh menu? A máte tip na nějaký snesitelný předkrm? Já jsem si představovala nějaký quiche nebo zvěřinovou paštiku a myslela jsem, že některé z menu bude trochu odvážnější, ale jsou to buď ty nudné rolky, nebo divné nápady (cuketa).
Odpovědět
Profilova fotka
@markarola Za mě letošní TOP předkrm byla grilovaná mozzarella ve slanině - fakt výborné! A na druhém místě jsou vždy paštiky ;-)
Odpovědět
@gjphotography : no to vypadá úžasně! Mozzarella třeba na špízku s cherry rajčátky mě také napadla, ale takhle by mi to vyhovovalo ještě víc. Mozzarella je chuťově nevýrazná, ale ta slanina by jí dodala šmak! A nějaká paštika s brusinkami by také asi chutnala všem. Budu muset být průraznější, nadupat tam a diktovat si....
Odpovědět
Ahoj měli jsme guláš a několik druhů rolád a řízečky, k tomu jednohubky a pár mís sýr, uzenina, ale více zeleniny a 3 druhy salátů, sladkosti na stole (cukroví, věnečky), pak byl dort a bylo toho víc než dost, něco jsme i rozdávali. Bylo 35 lidí a guláše bylo 10 litrů a masa se počítalo, myslím, 200 g na osobu. Mísy byly (zbylo) i navíc, celkem jich bylo asi 6. Nutno říci, že toto vše bylo jak na oběd, tak na večeři.
Odpovědět
Ahoj, my grilovali prase a krůtu. K tomu zeleninová místo, sýrová mísa, ovoce, zamotané tortilly (s nějakou pomazánkou a nakrájené), koláče, 100 minizákusků, 100 (?) řezů a dort. Něco zbylo, dalo se svatebčanům nebo jako odměna v naturáliích.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?