Jídlo na raut.Není toho moc?

Ahoj holky, tak koukám na seznam jídla na večerní raut a přemýšlím,jestli máme šanci toho tolik sníst =-) Hostů bude cca 30 a ráda bych věděla co si o množství jídla myslíte?Pro kolik lidí si případně myslíte,že toho je?Děkuji moc za odpověď :-) 20kg pečené kýty 2kg vepřové řízky 2kg kuřecí řízky 2kg sýrovo-salámová mísa 25 porcí hovězího guláše 2kg roastbeefu 1kg oliv 1,5kg nakládané pikantní zeleniny 60ks bramboráků 1kg ovoce 50ks klobás 30 porcí na 150g zeleniny (pečivo.....)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mne toho prijde vazne hodne, kdyz jsem si spocitala kolik toho ma snist jeden clovek, tak ja bych snedla sotva polovinu z masovych veci, ani manzel (dost velky masovy jedlik) by svuj "pridel" nesnedl.. mne osobne by tam trochu chybela nejaka rozmanitost, maso mam rada, ale tohle mi prijde moc :-/ treba muzete cast vymenit za nejaky zeleninovy a testovinovy salat, grilovany hermelin, apod. loni jsme delali oslavu narozenin a byly dve kyty, dohromady asi 23kg, jen z tech kyt se najedlo 25 lidi a kazdy jeste navic dostal slusnou porci i domu, bylo z nich opravdu hodne masa..
Odpovědět
já bych té kýty ubrala klidně na 13kg a dala nějaký salát jen si ohlídej majonézy v tom teple ať nemáte problém :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mě to taky příjde hrozně moc, jak píše martaveg, je tam moc masa (kýta, roastbeef, guláš, klobása) i těch bramboráků bych dala max. 30. osobně jsem spíš na sýr než na maso :-) já třeba osobně jím málo a kdybych měla sníst svou porci z toho co máš napsané tak to mám na 3-4 dny :-)
Odpovědět
Bramboraky jsou dobry čerstvý a pochybuju ze ti je tam budou smažit pro kazdyho hosta zvlast....mozna bych na nimi popremyslela a urcite se zeptala jestli jsou domaci nebo z mrazeneho polotovaru..... te kyty mi prijde taky moc....pokud je to v hotovem stavu....pokzd je to syrovy stav tak se to "zdrcne" :-)
Odpovědět
Ja bych - dle zkusenosti - nedala guláš a přidala možna více sýru a ovoce.(měli jsme raut v cervenci). To u nás zmizelo co nejdrive. Nám říkali počítat na osobu cca 150 g - Max 200g masa. Měli jsme cca 50g porce (rizecky, miniklobasky). Každy měl od každého neco.
Odpovědět
no podobnou věc jsem řešila ted na narozeniny:-) měla jsem 10kg kýtu, jednohubky, zeleninové misy, šneky ze 3 list. těst a jednu sekanou:-) bylo nás 20 a maso ještě zbylo :-) takže si myslím že toho máš moc, my to dojídali ještě týden :-(
Odpovědět
je toho hodně, ale přidala bych určitě víc ovoce
Odpovědět
Profilova fotka
nás bylo 30 a měli jsme skoro stejná jídla i množství, jen bez oliv a bramboráku...navíc ještě muffíny, mini zákusky, balkanský salát a 10 porcí rýže a kung pao.....říkali jsme si, že nemáme šanci to všechno sníst, ale mamča by to nepřežila to prostě neobjednat.....a jak jsme dopadli? ani jeden řízek nezůstal :-D :-D :-D Pan provozní nám to též rozmlouval, že toho je hodně a nakonec říkal, že se mu to ještě nepřihodilo, aby se toho tolik snědlo :-D Jediné co zůstalo byli muffíny, koláče s cukrovím a trošku kung paa. Ale měli jsme ideálních cca 23 stupňů a pod mrakem, tak to přičítáme tomu :-) Takže já radím radši více než méně....
Odpovědět
Ahojky, měli jsme v pátek svatbu a bylo nás komplet 31 lidí z toho 4 děti. A k jídlu jsme měli 2 kg sekané, 3 kg pecěného masa, 11 kg kýty, šneky ze 4 listových těst, 3 kg mini řízků (půl kuřecích a půl vepřových), 1 kg sýrů, 1 kg nakrájené zeleniny na šopák ( ten si dělali hosté sami, sýr a ingredience byly vedle). A guláš cca ze dvou kg. Jeden velký meloun, hroznové víno k sýrům. Svatební dort, 60 ks mini řízků, a babiččiny tvarohové koláče (5 ks velké jako plech). Zbylo dost sýrů, asi 4 ks mini zákusků, celkem dost velký kus kýty, dva koláče, 3/4 dortu. Zbylo i dost nenakrájené zeleniny, ta co byla nakrájená se taky nesnědla celá. Pokud můžu radit, tak určo jednu kýtu uber. Salám bych nedávala vůbec, bramboráky taky ne. Pokud víš, že máte rádi klobásy, tak klíďo, ale tak polovinu toho co píšeš ... Když budeš mít nějakou otázku, tak klíďo písni ;)
Odpovědět
ty jo, podle mě toho máš strašně moc. My budeme mít grilovaného krocana a kýtu, cca 12 + 12 kg, řízky, guláš apod., zeleninové, sýrové a ovocné mísy, sladké, pečivo a ještě nějaké jednohubky apod. a to budeme mít pro 60 lidí...
Odpovědět
podle mě moc. My měli svatbu ted o víkendu, měli jsme celkem 9 kg masa - kuře a vepřové, a snědlo se tak okolo 3 kg. Zelenina se také nesnědla, jen asi půl kila rjčat. papriky, okurky, vše zbylo. 50 klobás je podle mě taky moc, u nás snělo 30 lidí 5 ks.... záleží na počasí... pokud bude horko, nebude se moc jíst, ale spíše pít...
Odpovědět
Ahojky, tu kýtu bych ubrala určitě na polovinu 20kg je dle mého dost, dají se určitě sehnat menší :-) Na mě osobně tam máš dost masa ale pořád stejného vepřového a skoro žádné sýry a ovoce. 60 ks bramboráku není zas tak moc, ale záleží jestli to budou ty malé nebo normální, když ty malé tak to bude fajn, určitě bych přidala více sýru (to prostě zobe každý rad, k vínečku) :-D Ještě bych si k těm řizečkum nechala udělat bram. salát , u klobas bych ubrala ne každý to jí a radši dala ještě něco jiného. A jak už tady psala zuzazidkova je lepší když toho máš více a něco zůstane než hledět na prázdné stoly a provozní že toho nachystal málo ... Ono to na papíře vypadá jinak než v reále, třeba 1kg ovoce je nic viděla bych to na dva banány tři jablka a menší trs hroznu a jsi na kile a vlastně nikde nic x-) .
Odpovědět
Článek se načítá
Ahojky, tak kdyz to tak ted ctu, uplne me zacina desit, ze toho mame malo, my mame cca 40 lidi - 12kg kyty, kilo salamove misy, kilo syrove, 2 kg kurecich rizecku, 4kg zeleniny, pecivo, na stole samozrejme ovoce, kolacky, cukrovi, pak bude dort, co myslite?? A samozrejme predtim obed ... 8-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?