Jaké množství jídla pro 25 lidí poradte

Profilova fotka
Ahoj, mám takový problém totálně neumím odhadnout množství ! můžet mi poradit kolik objednat koláčků, minizákusků a chlebíčků tak aby nebylo málo a ani nešlo toho moc nazmar ? Chystáme 4 velká kuřata na gril + vyuzený (každé kolem 3-4 kg), dále necháme udělat mísy (salámy+zelenina+pečivo), přítelovo táta bude udit nějaký ten bůček.. Výslužku budeme dávat jen pokud zbyde, jinak neplánujeme. Máme to nasledovně obřad, oběd s nejbližšími cca 15 lidí a večerní raut dalších 10 lidí (s tím že babičky atd. budou nejspíš odjíždět během večera. Můžete poradit zda toho není málo a kolik cca těch koláčků,zákusků a hlavně chlebíčků ?
Odpovědět
Profilova fotka
My máme 25 hostů na oběd. Na večer máme grilované sele, pečivo a zeleninové mísy, takže to na množství neřešíme. Ale máme objednaných pro těch 25 obědových hostů 100ks koláčků, 100ks Staroměstských trubiček, cukroví na 4 tácy (co zbude,tak do výslužek, jako vy),50ks cupcaků a nějaké sladké blbinky pro děti. Pak máme 4 tácy obložené sýrem a salámy,domácí klobásky atd( prostě jsme to dali tak, aby cca jeden tácek vyšel na min.5 lidí- ale to mi přijde už moc),pak budeme mít napečené slané záviny, slané muffiny. Při sjíždění se hostů bude nachystaná štrycla chleba, štrycla domácí babiččiny sekané a k tomu kozí rohy a takové ty věci z zakousnutí. V této době dostanou taky chlebíčky-jsou to takové ty větší, ne z malé veky a nachystaných jich bude asi 50ks (2 na osobu).....s tím,že to taky bude tak, že během odpoledne,po dortíku budou některé babičky a známí odjíždět a místo nich se začnou sjíždět naši kamarádi.Celý den nás ale bude max.do 30 lidí. A bylo nám řečeno paní, co nám to zařizuje, že toho asi bude zbytečně moc. Takže klidně uberte. Já myslím,že pokud (a to hlavně!!!!) bude co pít, tak bude o to nejdůležitější postaráno:)
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji za radu, určitě to přečtu rodičům a přítelovi a něco s tím uděláme a co se pití a jídla týče raději víc než v 10 končit že už nic nezbylo :D takže když opomenu mísu stačilo by tedy např. vše po 150 ks (koláčky,mini zákusky a chlebíčky) ? Mísy bude dělat kamarád kuchař, takže co se týká tohohle množství bude vědět. Přemýšlíme že i pro sichr se udělá pomazánka (kdyby chlebíčky nestačily, půl rodiny je víc na sladké a druhá na slané) a nakrájí se rohlíky na jednohubky, což je hned udělané. Občas si říkám že by bylo jednodušší vědět dopředu co kdo a kolik toho sní :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?