Jak napsat na nápojový listek, ze si mohou objednat i neco jineho ale uz za sve?

Profilova fotka
Ahoj, máme nápojový lístek klasika (pivo, vino, tocene limci, kava, caj) pak jeden druh tvrdyho ktery bude formou baru a pak chci na ten listek napsat, ze si klidne muzou dat i neco jineho ale uz za sve korunky... Jak to napsat? Urcite tu nejake diskuse na toto tema uz jsou, ale moc jsem se toho v nich nedozvedela. 8-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My to máme tahle: :) Nápojový lístek Hradí novomanželé: Točená Kofola Neperlivá voda s citronem do džbánu Víno červené (Frankovka, Modrý Portugal), bílé (Müller Thurgau, Rulandské bílé) Pivo – Staropramen 10° točené Káva ke svatebnímu dortu Na baru si dále můžete zakoupit: Další druhy nealkoholických nápojů (Coca-cola, Tonic, džus,...), míchané nápoje (Mojito, Cuba Libre,...), tvrdý alkohol, pivo Stella Artois 12°
Odpovědět
u nás se platilo všechno pití, nelíbí se mi představa, že třeba moje sestra která nepije pivo a víno si bude platit pití.Spousta lidí říká, že nechtějí platit drahou kořalku kterou normálně hosté nepiji, asi mám štěstí, nikoho neznám kdo by to dělal. A řeči, že nechtějí opilé hosty, je blbost, opít se dá i po pivu a vínu. Radši šetřit třeba na výzdobě než na hostech, kteří určitě přinesou dar novomanželům.
Odpovědět
Profilova fotka
Ehm :-) ... výmluvy nepotřebujem, prostě si tvrdý alkohol nemůžeme dovolit! To se prostě stane. Na výzdobě neušetřím, za ty dva tisíce, co na ni mám vyhrazenou, si opravdu každý panáka Jamesona nedá. A teď k věci: Kamarádi měli pití, které platili oni, na stolech s rautem (džusy, vodu, víno) a u baru se vše kromě piva platilo. To mi přijde jako dobrý nápad, všem je to jasné a systém je jednoduchý.
Odpovědět
Profilova fotka
@halucina @hm17 My platime vsechno jidlo, mame pivo, vino, limo, vodu z kohoutku. Takze vyber jak pro abstinenty, tak alkoholiky. K tomu mame par lahvi na pripitek. Pro damy peach vodku a pro pany morgana. Ale pokud se chtej opit necim jinym nez pivem, kteryho bude dost, platej si to taky sami. Mame to napsany zhruba takhle: Tvrdej si vsichni platite sami, protoze za vasi kocovinu nerucime." nebo tak neco, nemam to ted u sebe. Samo, ze to neni tak strohy :) @machulinka23 setrilo se, kde se dalo, vyzdobu mam krom ubrusu celou komplet rucne vyrabenou, i nektere rekvizity do fotokoutku. Hostum dopravam prvni posledni, nastesti mam stesti a mam rodinu a pratele, kteri to chapou a berou za normalni. Na svatbach to tak celkem bezne chodi. To, ze ty mas evidentne nadity kapsy, te neopravnuje se ofrnovat nad pranim a moznostma druhejch.
Odpovědět
Profilova fotka
Ostatní alkoholické nápoje jsou k dispozici na baru za úplatu.
Odpovědět
Profilova fotka
PS: Myslím, že dotaz zněl jak to napsat a ne jestli má platit vse nebo jen něco. Vypustila bych tedy moralizacni poznámky.
Odpovědět
Profilova fotka
*moralizující (chudák cestin :-D)
Odpovědět
Profilova fotka
Řešíme to samé...platit tvrdý alkohol pro šedesát lidí prostě nebudeme....a zatím se mi líbí varianta, že bude na stojanecj napsané, co novomanželé hradí a nic víc....zbytek snad hostům dojde, že si to můžou koupit na baru za svý...
Odpovědět
U nas to same proste nemame na to zaplazit piti a jidlo co se sni a vypije takze platime obcerstveni pripitek a pak kazdy za sve..... hoste dostanou ID stitek pri prochodu na hostinu takze vysvetlime kazdemu osobne.
Odpovědět
@eldrag asi bych to rekla hostum driv nez na svatbe, ne kazdy si sebou bere dost penez, tak at nejsou překvapeni Jinak vseobecne jde dat na baru limit po který je mozne konzumovat i tvrdy alkohol(par druhu) a nad limit plati kazdy sam.... Tak to mel bratr a celkem se to ujalo i kdyz se nasli tací co nechapali, ze si nektery alkohol museli platit sami
Odpovědět
@lenousek89 mame svatbu den predem a instrukce dostali uz v pozvance takze to bude jen pripomenuti.
Odpovědět
Profilova fotka
Mi mame v menu na konci vetu ze tvrdy alkohol si hradi hoste ze dekujeme za pochopeni..v cene maji nealko neomezene plus platime pivo a vino..zbytek plati sami..
Odpovědět
Článek se načítá
@eldrag Jak jste to prosím psali do pozvánek? Nevím jak to formulovat..
Odpovědět
@machulinka23 taky jsem jeste nikde nezazila, ze bych sla na svatbu a platila si tvrdy alkohol (bratr mel sice limit), ale do toho jsme se vesli. Vetsina svatebcanu dava novomanzelum penize a ty myslim, ze vic nez dost pokryji náklady na hostinu (podle stedrosti) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zrovna dnes jsem nápojový lístek řešila a dělala. Je to strašně těžké a sporné. Jelikož ovšem máme hostinu na místě, kde si pak může dát někdo panáka za 100Kč, nebo objednat láhev vína za 800, tak jsem vytvořila svůj nápojový lístek, kde jsem krom nealka a piva a vína vypsala tvrdý alkohol, který si mohou hosté objednat, zbytek jsem "zakázala" nabízet. Na tvrdý alkohol jsme dali limit s tím, že až dojde, tak dle toho v jakou hodinu to bude, jej zvýšíme, nebo ne. My s ženichem budeme mít lístek, kde když uvidíme, že někdo například z rodiny nepije víno, ale jen třeba panákuje, tak můžeme objednat cokoliv z tvrdého, mimo limit. Aby se právě nestalo, že než se babičky a dědeček rozkoukají, že by si dali panáka, aby to nemuseli platit, jelikož třeba limit došel. Strašně záleží, jak budou na místě ochotní, kde máte hostinu/oslavu.
Odpovědět
@amazonkaaa Já se nad nikým neofrnuju, jen to nechápu.Naditý kapsy nemám, setřilo se dýl, aby se mohlo všechno zaplatit, včetně alkoholu.Od každého jsme dostali většinou peníze a ne málo, tak si nedokážu představit, že nám dá někdo 2000kc a ja budu chtít ještě, aby si zaplatil panáka vodky když nic jiného nepije.Byla jsem na spoustě svatbach a nikde jsem to nezažila.
Odpovědět
@machulinka23 prave, kdyz dostanete od dvou lidi dva tisice, pokryje to jidlo i piti včetně alkoholu hrave.... Dají se zakazat hodne drahe panaky, ale nějaký zaklad neni na skodu, ne vsichni maji radi pivo nebo vino :-) celkem me tady překvapuje, že se to hodne zavadi
Odpovědět
Profilova fotka
@machulinka23 @lenousek89 Tak u nas jsou vsichni pivari. Kdybych tam mela vyjmku, jako treba sestru, co by chtela jenvodku s dzusem, zaridila bych ji vodku s dzusem. Zaklad na pripitek mame, ale nevim, proc bych mela sponzorovat jejich zvraceni z michani tvrdyho chlastu. A rozhodne nechci dostavat "dary", abych neco "pokryla". Tak si budou platit panaky. Bozinku. At nam o to min hodej do obalky. Je mi to milejsi, nez aby mi tam pak zbyly hektolitry chlastu. A kdyz dostanu 4000 (2x2000, jak tam pisete), tak to nepokreje ani 4 100l sudy piva. Coz jak jiste chapete, je problem, kdyz mate 40 lidi a kazdej by mel v prumeru 5 piv od 10 rano do treba 3 v noci. Ale jako klidne si platte vyhlidkovy lety balonem pro kazdyho z hostu, me je to sumak, ale nevnucujte to ostatnim, kdyz to tak nechtej a vy ani nevite z jakyho konkretniho duvodu. Kdyz lidi nechtej narvat do svatby 300 000, a radsi pojedou na cestu okolo sveta a za svtbu daji 50 000, tak jsou automaticky skrti, nebo co? Boze, vy jste mi ale povrchni.
Odpovědět
@lenousek89 Souhlas, každý má jinou představu jak pohostit.Někomu to vadí, jinému ne.
Odpovědět
@amazonkaaa ano souhlasim....pokud hostum nezaplatite - at uz jakehokoli duvodu - vse od zubni pasty pres stylistu a jidlo dle kazdehi prani, jste hned skrt co na svatebcabech jen setri....a nedej boze si pak rict jeste misto svatebniho daru o penize a kdyz vam da nekdo 2000,- coz naklady rozhodne nepokryje, tak musite toho darce nosit na rukou cely zivot protoze vam dal preci ranec penez. Jj dnes jsou svatby hlavne o uprimnych vztazich.... :-D :-D :-D
Odpovědět
@machulinka23 jj, u nas by je Moravská pohostinost, kazdy si hned představuje, ze kdyz plati vse utratí spoustu penez.... My meli na svatbe 70 lidi a prisla nas se vším na 60 tisíc necelych. Tak to není jen o penězích :-)
Odpovědět
@amazonkaaa nikdo neni povrchni, jen me prekvapuje co se zavádí, jdeme na ctvrtou svatbu a nikde jsem to jeste nevidela.... Asi jiny kraj, jiny mrav..... (všechny svatby maji rozpocet do 60.000),je to na každém. Jen jsem psala, ze by bylo fajn mít na vyber treba 2 druhy, ale je to kazdeho vec
Odpovědět
Hele, není to nutně o penězích...my jsme chtěli hostům dopřát první poslední a užít si den se všemi, kteří k nám patří, ale vzhledem k tomu že svatba jsme naplánovali nečekaně za 3 měsíce, tak nebyl prostor šetřit a nemáme takový rozpočet, tak jsme raději udělali hostinu na místě, kde si všechno řešíme sami, včetně pití...a pití pro 100 lidí nás vyjde na cca 15 tisíc...:-) A nikdo nic platit nebude:-)
Odpovědět
My tvrdý neplatili (zaplatili jsme přípitek, na který si každý mohl dát co chtěl a zbytek večera pak pivo a víno) a nikdo si nestěžoval....... informaci o tom, že tvrdý si každý platí sám jsem napsala předem do informačního meilu (normálně jsme tam napsali, že je zveme na - a výčet nápojů, potom jsem ještě napsala, že tvrdý neplatíme, neb si myslíme, že bavit se dá i bez něj), takže každý věděl, do čeho jde a mohl dle toho i upravit výši daru..... Jinak nepaltili jsme ho ne v touze ušetřit, ale spíše z principu..... BTW nakonec to dopadlo tak, že ženich si dal vodku a taky si ji paltil zvlášť :D
Odpovědět
Tak mi máme v plánu platit přípitek, pivo, víno a vybraný alkohol. Ale vůbec mi třeba není blbé říct mému bratrovi, který si potrpí na kvalitních rumech a háže dvojité, aby jsi to platil sám nebo mu zařídím korkovné :D Byla jsem na více svatbách a všude to měli jinak a nikdy s tím nikdo neměl problém, většina hostů nejde na svatbu aby kritizovali a hledali nedostatky, ale jdou tam proto, že mají novomanžele rádi a chteji s nima prožit jejich velky den :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,koukni ke mne do alba...mam tam vyfoceny náš lístek;-)
Odpovědět
My sme napisali informacny email ze vodu, vsetko nealko, kavu pivo a vino platime my, ostatny tvrdy alkohol sa da kupit na bare a kazdy si hradi sam. Nesnaz sa to vetickami zahmliet, my chceme aby to pochopili, aby nevznikli trapasy pri plateni. bolo to super, bolo teplo a najviac sa minalo pivo a voda.
Odpovědět
Vím, že nechce zakladatelka slyšet, že tvrdé nechat platit hosty je trapné, ale z našich poznatků za dva roky.: Byli jsme na třech svatbách, kde všude měli pár lahví tvrdého. Jelikož tvrdé nepiji, tak mě ani nezajímalo, co to je. Cca pět lahví tvrdého je luxus, vypije se, tak nebude a zase to tolik nestojí. A trapné řečí, že nechcete opilce na své svatbě, je jako tvrdit, že nebudete dávat velké porce jídla, aby se hosté moc nepřežrali :-p :-p :-p
Odpovědět
My jsme udělali kompromis. Na bar jsme postavili rámečky z Ikei a tam byl napsaný nápojový lístek s pivem vínem, Kofola apod. a několik kruhů tvrdého jako Fernet, Vodka, Jameson. Vše ostatní dle nápojového lístku restaurace si prostě museli zaplatit, ale neplatil nikdo, pro všechny to bylo dostačující. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Už mám po svatbě vyřešila jsem to nakonec tak, že jsme měli jeden druh tvrdého svůj asi 10 litrů a platili jsme jim rum s kolou, pivo, vino kingswood. A všichni byli velice spokojený
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?