Co se dává na klasický svatební raut za jídlo?

Ahojky, nevíte někdo, co se dává na klasický raut za jídlo? Nás akorát napadají notoricky známé řízečky a sýrové a salámové mísy, jenže chtěli bychom to trochu oživit..
Odpovědět
Profilova fotka
My máke, hovězí guláš, řízečky, bramboráčky, uzenou kýtu od kosti, saláty (šopák, Caprese, těstovinový), mísy - uzeninové, sýrové, zeleninové, pečená masa, uzený losos, pršut s melounem, pochutiny z listového těsta, čokoládové fondue, šlehačkové kuličky, koláčky + tyčinky brambůrky, jako záchrana.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme: Studené buffet 200g/osoba Roládky z kuřecích prsíček s listovým špenátem a uzeným lososem Moravský vál – uzené, šunka, klobásky – krájené s beraními rohy, medovými cibulkami, jablky a zeleninou Roastbeef, hořčičná omáčka podávaná zvlášť Hovězí Carpaccio s limetami, parmezánem Zvěřinová paštika s mandlemi a brusinkovou omáčkou Vepřové a kuřecí miniřízky s citronem a okurkou Capresse – mozzarela s tomaty, bazalkou v aceto di balsamico a olivovém oleji Výběr sýrů domácí i zahraniční s hroznovým vínem, brusinkami, vlašskými ořechy a medem Teplé buffet 180g/osoba Krájená mandolína – vepřová zauzená kýta, okurky, feferonky, nakládané cibulky, křen, hořčice Kuřecí soté se zeleninou a sýrovou omáčkou Hovězí gulášek, cibulka, křen Přílohy 120g/4ks pečiva Bramboráčky Dušená rýže Banketní pečivo světlé, tmavé, celozrnné Chléb Zeleninové saláty 100g/osoba Míchaná zelenina – okurky, rajčata, ředkvičky, paprika, listový salát, čekankové puky Řecký selský salát se sýrem feta, cibulkou a černými olivami Dresink bylinný, zálivka z olivového oleje Ovoce 100g/osoba Krájené na etažeru – ananas, banány, jablka, hroznové víno, citrusové plody, jahody
Odpovědět
holky tak to je krása..my upřímně budem rádi pokud budou vůbec svolní udělat nám úplně klasický raut..kéž bychom si mohli objednat externě cateringovou službu :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Za nás, ze zkušenosti ;), řízečky, guláš, slané blbosti z listového těsta, ještě třeba pečený kuřecí stehna. To chutná nejvíc :) To budeme mít my, plus chleba, trochu zeleniny, ovoce a tak. Pro sladkáče je dort a koláčky. Na ráno, pro přespavší, bude škvarkové sádlo s čerstvým chlebem a kyselými okurkami. Vyzkoušená, oblíbená sestava. Ale samozřejmě nevím, jak mlsný máš hosty a ochotný kuchaře :)
Odpovědět
Profilova fotka
my měli kuřecí,vepřové řízečky,salámové a sýrové mísy.mělo velký úspěch, že je to kasika a že to každý jí.Po sýrové míse se jen zaprášilo(co v ní bylo za sýry jsem se dozvěděla až s fotek :-D )jelikož se pilo především víno,mix pečiva.najedli se všichni.krásně nazdobené,chutné.super 8-)
Odpovědět
no my právě dostali dost chudý seznam jídel takže jsme šli docela do kolen z toho, protože sestřenka kdysi měla svatební raut a ten náš potenciální by nebyl ani čtvrtinový :( a ted se bojíme že nebudou ochotní udělat něco jiného než co nabízejí..třeba se pletu ale zatím ta komunikace není dle mých představ..blbé je že jsme v kýblu prtže jsme tam dali zálohu a nemáme žádný papír tudíž by nám to stejně nevrátili :( takže jinde tu hostinu udělat nemůžem..
Odpovědět
Profilova fotka
@smuclinka my jsme to vyřešili myslím perfektně, najmuli jsme si hotelovou školu, tím pádem za menší peníz a děcka se alespoň naučí.
Odpovědět
tak to je luxus no..já chtěla strašně svatbu na zámku ale nedocvaklo mi že by to jídlo byl takový problém..kdybych to udělala v kulturáku tak bych si mohla najmout externí služby a měla bych to daleko lepší než přes zámek ze kterého to musíme vše vzít..
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, my pojali večerní raut formou grilování. budeme mít kýty ze selátka, kuřecí stehýnka, čerstvé pstruhy, k tomu zeleninové saláty, pečivo, křen. no a ještě sýrové a ovocné mísy , tatarák a topinky. O půlnoci máme objednanou ještě Valašskou kyselici :-)
Odpovědět
Ahoj, my budeme mít taky večer grilování - maso, zeleninu, sýry. K tomu zeleninový a těstovinový saláty a nějaký obložený mísy (sýrový a asi i salámovou). Nabízeli nám toho ještě spousty, ale přišlo nám to zbytečné. Ještě uvažujeme o nějakých šnecích z listovýho těsta.
Odpovědět
No my si to děláme sami, já ráda vařím a chci se i trochu předvést (navíc nevěřím, že existuje cateringovka, která by mě uspokojila kvalitou a nestála majlant, šetříme, kde se dá, jen ne na hostech). Plánuju, aby hlavní slovo měl sýr (oba jsme sýromilové), takže bude široká variace sýrových jednohubek a chuťovek (různé věci z křehkého a listového těsta plněné sýrovými náplněmi, parmská šunka s modrým sýrem a melounem, hruška s gorgonzolou apod.), potom různé sýrové talíře, k tomu ořechy, hrozno, med. Potom saláty, určitě chci caprese jednohubky, pak něco klasičtějšího (bramborový nebo těstovinový) a krájenou čerstvou zeleninu s několika zálivkami na výběr, pečivo. Určitě krájené ovoce, hlavně hodně melounů (miluju), ale jinak co bude. Ze sladkého minizákusky, dort, pak záleží, co udělá babička (ještě nevím, ale určitě něco chtít udělat bude). No a večer bude grilování, výběr bude asi větší, ještě nevím (kýta, steaky, klobásky, hermelíny...). Určitě to není vše, asi bude i něco společného teplého, nějaká klasika (maso), možná sushi na úvod? Ale ještě to přesně nevím, zatím máme čas a musíme to vymyslet tak, aby to bylo částečně stíhatelné na přípravu, částečně použitelné na převoz, postupně servírovatelné (kvůli teplu) apod., to počítám, že ještě bude fuška, kompletně vymyslet.
Odpovědět
Profilova fotka
My taky budem mít raut, ale až od 19 hodin...takže nám provozní řekl, že když chceme gril.kýtu, tak že je zbytečný mít nějaký šlehy, guláše nebo řízečky k tomu, protože se to stejně nesní a ještě si tu kýtu stejně ponesem domů...takže budem mít jen kýtu, k tomu hromadu zeleniny, možná salámovou a sýrovou mísu a tatarák..jinak žádný ovoce, zbytečný čokofontány, minizákusky a tak...max. ještě přítelova mamka (příčí s mi spát tchýně ,zní to jak nadávka) řikala, že nám objedná 3kg koláčků jen na stoly - nebudem dělat žádný výslužky ani nic podobnýho :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 2 letech
V sobotu jsem byla na svatbě jako host, tak píši inspiraci na raut.... Pečená vepřová žebra, kuřecí řízky v cornflake, kachní jatýrka, kuřecí paličky a křídla, lososový tatarák, šopský salát, zelný salát, bramborový salát, těstovinový salát, pečivo, ovocný salát, čerstvá zelenina s dipem, grilovaná zeleniny, baby karotky, opékané brambory, klasický tatarák, hamburgery, sýrové prkénko (z gourment shopu, ne eidem a uzený eidam), krevety a ještě 2 druhy masa, ale přesně nevím co to bylo. Snad jsem na nic nezapomněla. ....
Odpovědět
Ještě tam by pečený losos ve nějaké krustě:-)
Odpovědět
@ani00 A jak to máš namyšlené s tím chystáním? To budeš včechno dělat den předem? Nebo ještě ten den ráno před svatbou? Já bych si totiž taky nejraději dělala všechno sama, ale přijde mi to nereálné. Třeba mozarela a rajčátka, když jsou nachystané víc než pár hodin, tak je to takové oslizlé. To stejné jednohubky, kanapky,... Nakrajena zelenina, ovoce... Vse proste po par hodinach oschne a pak už to není takové....Takže asi nakonec hold budu muset věřit kuchaři, že to zvládne podle mojich představ, a bude to prostě chystat průběžne, něco třeba rovnou před servírováním...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?