Co k jídlu při onemocnění slinivky?

Profilova fotka
Holky,poraďte prosim. Misto hostiny máme grilování kýt,k tomu bude na stolech dort,cukrovi,sladké rolady,oblozene salamove a sýrové talíře a slané,k tomu zelenina.Vcera jsme se dozvěděli,ze budoucí tchán má nemocnou slinivku,tak nesmi nic grilovaneho,smazeneho,ani sladké,nic tučného. Jidlo by měl mít spíš takové dětské nemastné neslané. Vubec nevim,co mu prichystat,aby nebyl celý den o hladu. Poradite neco? Prece tam nebude jist cely den zeleninu a zapijet to vodou :-o Predem dekuji za případné rady :-)
Odpovědět
Myslím, že i tu zeleninu by měl mít tepelně upravenou, třeba dušenou, čerstvá je méně stravitelná. Možná že by bylo dobré mu připravit třeba přírodní kuřecí prsa nedělané na tuku a třeba rýži, možná by snesl ilibové vepřové taky udělané jako přírodní, hlavně bez koření.
Odpovědět
@marci 1 Dobrý den, z vlastní zkušenosti mohu říct, že je nutné vyvarovat se tučného, kořeněného a smaženého jídla a alkoholu, mléčné výrobky pouze se sníženým množstvím tuku. Libové maso, kuře, ryba připravené v páře, vařené, dušené či "pečené" v alobalu, dušená zelenina, rýže, brambory, sladké cukroví bez krému ( bez vyditelného tuku). K pití se mi osvědčili čaje, minerálky se sníženým obsahem bublinek. Inspiraci můžete najít v knize či na netu " Dieta při onemocnění slinivky břišní". Dieta dost náročná, nicméně velmi nutná, přeji hodně štěstí. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?