Bude tolik jídla stačit?

Profilova fotka
Ahoj, vůbec si nevím rady se složením jídla po celý den, máme už určitou představu a návrh a zítra to musíme definitivně potvrdit, někdo říká, že toho je moc málo, jiný, že toho je moc.... Obřad máme v 10 :00, protože to je celkem brzy, tak v 11:00 by měla být káva a obložená bageta se sýrem, šunkou a zeleninou, na 13:00 máme naplánovanou polévku, a v odpoledních hodinách cca v 15:00 by měl začít celodenní raut kde se počítá s 600g jídla/os, k tomu samozřejmě bude ještě svatební dort, koláčky a candy bar. Podle mě to jídlo musí bohatě stačit, ale ráda bych znala Váš názor.
Odpovědět
1
2
Rozumím tomu dobře, že bude jenom polévka a pak raut? Klasický oběd nebude...? Já nevím, kdyby byl oběd a pak odpoledne/k večeru začal raut, tak by to určitě stačilo, ale pokud je raut i místo oběda, tak pokud bude zábava do nočních (či ranních :-) ) hodin, tak bych se bála, aby se to nesnědlo brzy... Ale těžko říct, často je velké procento hostů tvořeno dětmi, babičkami a obecně lidmi, co toho nesní moc.
Odpovědět
Aktuálně také řeším raut - ten budeme mít počítám od sedmi do půlnoci, předtím bude servírovaná večeře a paní z restaurace mi tvrdí, že míň než 550 g/osobu (bez sladkého) prostě nejde, protože by se to všechno snědlo. Mě to teda taky přijde moc, když si vezmu že budeme mít klasickou polévku, hlavní chod a pak hned dort. Také se s tím teď peru :-/ Ale u vás bych řekla, že toho moc není... vzhledem k tomu, že raut budete mít od tří do noci?
Odpovědět
Profilova fotka
@shigella Nnn, klasický oběd nebude, jeden nejí to a druhý toto :D takže jsem to odmítla řešit, bude tam ale ta bageta v 11:00, zábava bude končit nejdéle v 24:00, máme to v hotelu a déle to nejde :/. Bude nás 30 z toho 5 dětí.
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza no maximálně do 23:00 :) Kdybychom chtěli klasický oběd, tak bychom museli mít min. 5 jídel co jsme počítali, což se mi nezdá moc normální. Jeden nejí maso, druhý knedlíky, třetí drží půst a jí pouze zeleninu.... no konečná, proto jsme to vyřešili takto
Odpovědět
@klary93 Jasně, to chápu (my budeme mít tři menu na výběr - tmavé maso, rybu a veget, takže chápu naprosto). Ale v tom případě bych se vážně bála, že toho bude málo... Jestli máte obřad už v 10, což budou hosté od 10 - 15 jen o bagetě, tak se na raut nejspíš dost hladově vrhnou... Vem si, že budou snídat nejpozději v 9:00, někteří třeba i dřív. Pak jim dáte bagetu a pak polévku a pak vezmou raut asi útokem...
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza Tak já nevím :D v hotelu nám říkali, že toto nikdo nemůže sníst, ještě dort do toho a zákuskyT
Odpovědět
Profilova fotka
My tedy máme včetně servírovaného oběda napočítáno 700 gramů jen masa na osobu podle návrhu cateringové firmy, k tomu pečivo, saláty, přílohy... Takže 600 gramů komplet jídla na celý den mi přijde jako málo (jen malý talíř hranolek je 200 gramů) ;-)
Odpovědět
@klary93 Já to nijak nezpochybňuju, nechci tě nijak stresovat, snad má restaurace pravdu :-) Jen jsem dnes toto řešila dost intenzivně a moje restaurace mi zase tvrdí, že 550g je dobré tak akorát s obědem předtím... sama se v tom plácám. Asi si to prostě holt všechno vyskládám na stůl, aby to nebylo tak imaginární :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem ráda za Vaše názory :) zkusím si snad vyskládat 600 g jídla + 250 g bagetu + 200 g sladkého a naprat to do sebe :D Pokud to zvládnu asi to přehodnotím, jak píšete :D Jiný nápad nemám
Odpovědět
@klary93 tak v tom případě bych se asi taky bála, že to bude málo... :-S na celý den to moc není - klasická porce např těstovin má v restauraci 400g. Pro jistotu bych vzala víc, přece jen, zabalit se to dá vždycky, než pak být jak na trní, že bude chybět. A co si budem povídat, spoustu lidí bere tyhle příležitosti jako moment, kdy "sežerou" a vypijou 3x víc než normálně... =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hmm, ja nevim, pro me bageta a polivka je k obedu azaz, zvlast pokud mam pak zvladnout zezrat 600 g jidla za vecer + sladkosti... spich bych asi snedla min nez 600 g. Ale treba mymu chlapovi by to urcite nestacilo. Takze pokud mate vyrovnany pocet hladovych chlapu oproti zenam, detem a starcum, ci jsou ti prvni v mensine, je to urcite v poho. Pokud hladovi chlapi prevazujou, asi bych jeste neco pridala. Nebo pokud je mezi chlapy vicero nactiletych kluku - to jsou desny kyseliny.
Odpovědět
Profilova fotka
@klary93 My jsme měli obřad ve 14hod., hosté přijížděli kolem 13hod. dostali drobné občerstvení, v cca 15hod. začala hostina (bez předrkmu, jen polévka a hlavní chod), raut od cca 18hod. na ten bylo počítáno cca 550gr. na osobu, zábava byla do cca 3hod. ráno a snědlo se téměř vše- zbylo něco z obložených mís. Takže já být tebou tak rozhodně přidám, přijde mi to opravdu málo.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@klary93 No koukni se jen na váhy klasických jídel, jak tu někdo psal těstoviny 400g, burger s hranolkami 400g, nemluvě třeba o žebrech nebo koleni, kdy chlap zvládne k večeři sníst porci čistě masa 600g a k tomu ještě pečivo. A to je jen jedno jídlo, tedy třeba oběd neb večeře. Takže 600g je určitě málo, zvlášť když se bude pít, to je apetit větší. A sladké bych do jídla moc nepočítala, sice ano, ke kafi se člověk dortem trochu zaplácne, ale plno lidí, zvlášť chlapů si jiné sladké nedá, protože k pivu se to nehodí a prostě radši si dají řízek než cupcake ;-)
Odpovědět
@klary93 nevím jestli je 600g rautu málo nebo dost, ale celkově to máš dost zvláštně naplánované. Já bych hostům dala v 11,30 oběd a v 15hod. raut a to nevím jestli by vydržel do půlnoci. Na nějakou bagetu bych se vybodla. Vžij se do situace hosta, který jde na desátou na obřad tak posnídá tak v 8,30. Je jasné, že v půl dvanácté už bude mít hlad na oběd a není zvědavý na bagetu, pak dostane ve 13 polévku a nesmyslně do tří čeká na hlavní jídlo. A ten argument, že někdo něco nejí je tedy mimo. Pokud jdu na svatbu nemůžu očekávat, že si budu vybírat co chci já, ale dostanu to co objednají snoubenci.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím jestli to pomůže, ale třeba .. my máme 45 lidí, obřad ve 12, pak se všemi lidmi rovnou hostina hovězí guláš 90 porcí pečená špikovaná kýta 13 kg kuřecí řízečky (50g) 70 ks minišpízy vepřové se zeleninou 70 ks slané záviny plněné šunkou a sýrem, paprikášem, slaninou a nivou (tenké plátky - ne jako krájí babička :)) 60 ks záviny jablečné a tvarohové 40 ks Salámová mísa ( pršut, debrecinka,paprikaš, slanina apod) (asi 1,5 kg) 2 ks sýrová mísa (asi 1,5 kg) 2 ks krájená zelenina 2 kg šopský salát 3 kg pečivo + hořčice, křen, okurek 1
Odpovědět
@klary93 mně to přijde málo - taky člověk na svatbě jí trochu jinak, chce ochutnat tohle a támhleto. I ženské,co normálně v pracovní den sotva stihnou polívku si dají třeba sladké, zahřeší, dají si víc dobrot. Takže vyskládat si to před sebe, jestli by ti to stačilo na den nebo ne není moc relevantní. Taky se jinak jí, když se pije a tančí (víc). No a tu bagetu bych taky přehodnotila, já znám jednak hodně lidí, co pečivo moc nemusí, a navíc to je spíš jak občerstvení na benzínce, než svatební občerstvení. Proč nedáte rovnou raut už od 12:00?
Odpovědět
Pro mě by to bylo akorát, ale já nemám ani 50 kg. :D Takže pro nějakého urostlého chlapa by to bylo opravdu málo. My máme taky raut od 15 h a máme napočítáno celkově cca. 1000 g/ os bez pečiva a bez sladkého. Hosté mají asi v 10:45 oběd - nevím jak bude velký. Před obřadem i po něm je čeká občerstvení - dohromady - 1 velká bageta (bude rozdělena na víc kousků), kelímek tiramisu a jahody se šlehačkou a cca. 15 koláčků. Podle mě by byl dobrý nápad přesunout raut na dřívější hodinu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme obřad taky v 10:-) na 12 hod je oběd polívka + hlavní chod, kolem 2 nakrojíme dort a pak budou chlebíčky, domácí kremrole a věnečky a svatební koláčky. V 6 regulerní večeře, asi guláš s chlebem a cibulí. a pořád budou na stole nějaký chuťovky chipsy, chlebíčky atd..lidí bude +- 70
Odpovědět
Já asi moc neporadím s tou gramáží, ale hodně mě zarazilo to zvláštní rozložení jídla. Jak píšou holky výše, bagetu bych úplně vyškrtla a dala klasický oběd kolem 12hod, raut až k večeru (tam by se ta bageta hodila více). Vůbec bych si nelámala hlavu s tím, že někdo něco nejí. Můžeš dát třeba na výběr ze tří jídel, ať si každý vybere, ale dát jim bagetu se mi nezdá jako vhodné řešení, i tam můžeš narazit na to, že to někdo nejí. To je jen můj názor, samozřejmě zvažte sami, co vám bude více vyhovovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem našla tenhle zajímavej "kalkulátor", třeba pomůže...
Odpovědět
Profilova fotka
Mame to rozlozene takto, protoze tam mame po te kave a bagete prohlidku mistniho pivovaru ve kterem to mame s focenim😉 pisu to jako kavu a bagetu ve skutecnosti to je coffee break 😉 no vzhledem k tomu ze kdyby jsme dali jako jidlo napr. Svickovou coz se dava tak se toho 9 lidi ani nedotkne a situace bude stejna😁 budou hladovy a sezerou vse...
Odpovědět
@klary93 a proč není raut hned po polívce? V případě, že nemáte hlavní chod, tak bych třeba v 6 na raut ještě něco přidala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ten raut tam klidne muzeme presunout to problem neni😊 a budou ho postupne doplnovat a obmenovat😊
Odpovědět
@klary93 tO JE ROZUMNÉ, PROTOŽE JE BLBOST SI DÁT POLÍVKU, PAK 2 HODINY NIC A "HLAVNÍ JÍDLO".
Odpovědět
Já osobně bych kvůli pár lidem neošidila ty ostatní, kteří se chtějí dobře najíst. Těm pár vybíravcům bych z dobré vůle nabídla nějaké jiné jídlo, ale nestavěla bych na tom celou hostinu. Já třeba raději objednávám více jídla, které se dá vždycky zabalit, protože nuda a hlad nemají na svatbě co dělat. :-D
Odpovědět
@deminka20 ja bych toho, kdo neji svickovou tedy neoznacovala za vybiravce. Svickova obsahuje celou radku castych alergenu, spousta lidi ji nemuze. A kdo ne, neni kvuli tomu horsim clovekem. Ja bych navrhovala vybrat jidlo, ktere budou moct jist vsichni nebo dotycnym udelat altetnativu. Je to naprosto bezna vec a necekala bych, ze nekdo bude takoveho cloveka posuzovat kriticky. Ja sama svickovou nesmim, ale je fakt, ze jsem i vybirava a jen tak neco nesnim...
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Právě kvůli tomu si myslím, že raut je mnohem lepší varianta, každý si vybere co chce
Odpovědět
@kacenkakaca Já jsem snad někdo napsala, že ten, kdo nejí svíčkovou, je horší člověk? Těmi vybíravci jsem myslela někoho, kdo prostě přijde a oznámí, že nejí tohle a tohle, ne nikoho s alergií. A bylo to jen takové označení, v žádném případě urážka.
Odpovědět
@klary93 raut je urcite dobra volba, jen bych nedelala tu pauzu mezi jim a polevkou. Bud hned po polevce raut nebo dat nejake obedove jidlo. @deminka20 a neni kazdeho vec, proc neco neji? Ja respektuji kazdeho, kdo neco neji, at uz to je z duvodu zdravotnich, osobnich, nabozenskych nebo mu to proste jen nechutna. Mizna jsem hakliva, ale jak bezne neoznacuji lidi jako vsezravce ci zrouty, tak bych si nedovolila ani takoveto oznaceni.
Odpovědět
@kacenkakaca V tom případě se omlouvám, jestli se tě to nějak dotklo, ale já tím označením nemyslela vůbec nic špatného.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?